Predelava avta - plin v avtu za varno in varčno vožnjo

Poleg cene predelave avta večino ljudi najbolj zanima, kakšne so posledice za vozne lastnosti avta. Ker smo v podjetju Gen1 razvili lastno tehnologijo za plin v avtu, lahko z gotovostjo zatrdimo, da razlike v zmogljivosti praktično ni. Naša testiranja so pokazala, da je zmogljivost avta na plin največ 2 % slabša, kot to velja za bencinski avto, a dejstvo je, da pri običajni vožnji tega ne opazimo. Ker je predelava avta pri nas opravljena strokovno in temelji na tehnologijo, ki je plod našega lastnega razvoja, so skrbi, da bi bil avto manj zmogljiv, popolnoma odveč. Poleg tega prihranite pri gorivu (cena avtoplina je polovico nižja od cene bencina) in obrabi motorja ter varujete okolje.

Predelava avta na plin varuje motor

Poleg tega, da je cena avtoplina bistveno ugodnejša od cene bencina, boste s plinom v avtu prihranili tudi na drugih področjih. Predelava avta pomeni tudi celo do 35 % daljšo življenjsko dobo motorja, njegov tek je mirnejši in tišji, motorno olje pa traja dlje, saj se ne razgrajuje z bencinom. Poleg tega plin ne vsebuje aditivov, ki so dodani bencinu in povzročajo korozijo. Predelava avtomobila tudi podaljša življenjsko dobo katalizatorja in lambda sonde za kar 50 %. Če torej poleg varnosti in prijaznosti do okolja upoštevamo še nizko ceno plina in prihranek, ki ga imamo zaradi manjšega vpliva na sestavne dele avtomobila, je naložba v avto na plin brez trohice dvoma smiselna.

Predelava avta in cena avtoplina

V Sloveniji so plinske črpalke precej pogoste (približno 80 jih je), na njih pa je na voljo utekočinjen naftni plin, tako da dostopnost ni problem. Predelava avta je smiselna tudi s stališča cene avtoplina, saj že pogled na trenutno stanje jasno pokaže, da je plin v avtu bistveno (polovico!) cenejši, kot je bencin. Pogled nazaj tudi pokaže, da se cena avtoplina ni niti približno tako hitro dvignila, kot to velja za ostala goriva, poleg tega pa je predelava avta naložba v prihodnost tudi zato, ker se cene tudi v prihodnje (tako menijo strokovnjaki) ne bodo občutno povišale.

Gen1 | Predelava avta, cena avtoplina, plin v avtu - povezave do naše spletne strani: