Vozilo na plin za cenejšo in okolju prijazno vožnjo

Vozila, ki za pogon uporabljajo utekočinjen naftni plin oziroma avtoplin, tudi v Sloveniji postajajo vse bolj priljubljena, zlasti zato, ker cene fosilnih goriv, kot sta bencin in dizel, rastejo, cena plina pa ostaja nizka. Vse več ljudi se zato odloča, da bo svoje vozilo predelalo za kombinirano uporabo goriv - bencina in plina. Predelava na avtoplin tako v prvi vrsti prinaša cenejšo vožnjo. Ker med izgorevanjem avtoplina nastane manj okolju škodljivih emisij, pa vgradnja plina v vozilo pripomore tudi k večji skrbi za okolje.

Ne samo, da je vozilo na plin eno najbolj ekoloških oziroma okolju prijaznih prevoznih sredstev, tudi izredno varno je. Plin se namreč nahaja v rezervoarju, izdelanem iz okrepljenega materiala, zato v primeru trka ali nesreče zdrži velike pritiske. Vgrajen pa ima tudi poseben varnostni ventil.

Avto na plin - kljub večji porabi plina nižji stroški

Zaradi manjše količine kemično vezane energije v avtoplinu je poraba plina v primerjavi z bencinskim gorivom večja, moč motorja pa nekoliko manjša. Tako je pri sodobnih sistemih s sekvenčnim vbrizgavanjem goriva poraba plina v povprečju za približno 10 do 15 odstotkov večja kot poraba bencina, izguba moči pa je zanemarljiva in znaša največ pet odstotkov. Kljub temu, da je poraba plina večja, so stroški po zaslugi nižje cene plina še vedno nižji kot pri vožnji z bencinom.


Vgradnja plina v avto po zaslugi sistema Gen1 je enostavna in hitra

V podjetju Gen1smo na podlagi obsežnih testiranj na različnih vozilih razvili lasten sistem tehnologije, ki prinaša izboljšave pri delovanju opreme za avtomobil na plin, hkrati pa pripomore k temu, da je vgradnja avtoplina oz. naprave v avto enostavna in hitra. Preprosta je tudi uporaba sistema, saj preklapljanje med bencinskim in plinskim pogonom poteka samodejno.

Predelava na avtoplin bo ugodno vplivala na življenjsko dobo motorja vozila, zaradi uporabe dveh oblik goriva pa boste lahko z enim polnjenjem rezervoarjev dosegali tudi daljše razdalje. Vgradnja je možna v skoraj vsa vozila na bencinski pogon, pri avtomobilih na dizelski pogon pa je predelava na avtoplin nekoliko dražja. Vseeno so vsi avtomobili na plin na dolgi rok ekonomično varčna rešitev.

Gen1 | Vozilo na plin, vgradnja plina v avto, avto na plin poraba, LPG - povezave do naše spletne strani: