Predelava na plin pomeni dolgoročen prihranek navkljub dragim cenam goriv

Predelava na plin je pri vozilih, ki imajo bencinske motorje, v podjetju Gen1 postala povsem rutinski postopek, saj ga izvajamo že vrsto let. Ob naraščanju cen goriv s eza njega odloča vse več voznikov. Pri tem je bistveno, da se lahko v našem podjetju pohvalimo z lastno tehnologijo, ki smo jo razvili popolnoma sami in predstavlja vrhunec razvoja na tem področju. A zakaj bi uporabnik oziroma lastnik avtomobila kot pogonsko gorivo izbral avto plin namesto bencina ali elektrike? Cene goriv! Predelava na plin pomeni velik prihranek, obenem pa s svojo vožnjo precej manj onesnažujete okolje. Plinska črpalka pa je že kar nekaj časa tako rekoč na vsakem koraku, zato se vam po gorivo ne bo treba voziti na drugi konec Slovenije.

CENA GORIV V PRIMERJAVI S CENO AVTOMOBILOV NA PLIN


Plinska črpalka za avto plin

Predelava na plin je danes odločitev, ki jo sprejme vedno več lastnikov avtomobilov, zato so se morali temu prilagoditi tudi ponudniki goriva. Včasih je bilo v Sloveniji dejansko le nekaj tovrstnih črpalk in je bilo točenje goriva zahteven projekt, danes pa jih je že 96. Glede na majhnost naše države je to izjemno veliko. Predelava na plin je torej dobra odločitev tudi s tega stališča. Predvsem pa je seveda pomembno to, koliko vas bo predelava na plin stala oziroma koliko boste morali odšteti ob vsakem točenju goriva za trenutno visoke cene goriva. Izračuni jasno kažejo, da je uporaba avtoplina bistveno cenejša od uporabe bencina. Ne le zaradi cene goriva, temveč tudi zaradi manjše obrabe motorja.

predelava zaradi cene gorivkakšne so cene alternativnih goriv v primerjavi z bencinskimi


Predelava na plin s stališča globalnih cen goriv

Pri izračunih danih cen goriva, s pogledom na to koliko nas bo dolgoročno stala predelava na plin oziroma kolikšen prihranek nam bo omogočila, moramo upoštevati ceno predelave, ceno goriva, porabo plina in vpliv na sisteme v vozilu. Predelava na plin v vsakem primeru pomeni dolgoročen prihranek, saj je avto plin okrog polovice cenejši bencinskih goriv, hkrati pa ima ugoden učinek na motor avtomobila, saj podaljša njegovo življenjsko dobo. Predelava na plin je opravljena v enem delovnem dnevu (za avto srednjega razreda), tako da vam ne bo treba dolgo čakati na vaše vozilo, plinska črpalka pa je na voljo na vseh večjih običajnih bencinskih črpalkah.