Predelava avtomobila - avtomobili na plin so naložba v prihodnost

Predelava avtomobila na avtoplin prinaša številne prednosti, med katerimi je najpomembnejša zagotovo varčna vožnja. Cena plina je namreč v primerjavi s klasičnimi fosilnimi gorivi nižja, zaradi česar je vožnja z avtomobili na plin do 40 odstotkov cenejša.

Varčna vožnja pa ni edina prednost, ki jo imajo avtomobili na plin. Avtoplin namreč velja za zeleno gorivo, saj z nižjimi izpusti škodljivih snovi v ozračje pripomore k čistejšemu okolju. Tako je predelava avtomobila na avtoplin tudi ekološka odločitev. Hkrati je predelava vozila naložba za prihodnost, saj se vam povrne že po 20.000 prevoženih kilometrih.

Predelava avtomobila na avtoplin je enostavna in hitra, možna pa je pri skoraj vseh vozilih na bencinski pogon. Novejša tehnologija omogoča celo vgradnjo v vsa vozila.

Predelava avtomobila na avtoplin ne zahteva mehanskega posega v motor

Predelava avta na plin je s tehničnega vidika razmeroma preprosta in hitra ter ne zahteva nobene mehanske predelave motorja, saj vgradnja avtoplina poteka ob njem. Rezervoar za plin imajo avtomobili na plin najpogosteje shranjen v prtljažniku, kjer je navadno prostor za rezervno kolo. Tako v prtljažniku ostane dovolj prostora. Rezervoar za plin je izdelan iz precej močnejšega materiala kot bencinski rezervoar, zato lahko zdrži velike pritiske in je tako tudi varnejši. Poseben varnostni ventil pa poskrbi še za dodatno varnost.

V podjetju Gen1zagotavljamo, da bo zmogljivost vašega vozila po predelavi ostala praktično enaka. Morebitna odstopanja so namreč zanemarljiva.

Avtomobili na plin - možnost izbire dveh goriv

Avtomobil na plin po predelavi deluje na dve gorivi. Bencin potrebuje za zagon motorja, po nekaj minutah delovanja pa sledi samodejen preklop na avtoplin. Ko motor ugasnemo, se varnostni ventil plina samodejno zapre in motor je spet pripravljen na pogon z bencinom. V primeru, da zmanjka avtoplina, elektronika samodejno vključi delovanje bencinskega motorja. Tako ni bojazni, da bi ostali brez goriva.

Vozila na plin po predelavi sicer porabijo malenkost več plina, kot so prej porabili bencina. Toda zaradi nizkih cen plina se predelava avtomobila na avtoplin še vedno splača. Varčna vožnja na avtoplin pa tako ostaja njena glavna prednost.

Gen1 | Predelava avtomobila, avtomobili na plin, varčna vožnja - povezave do naše spletne strani: