Cena avtoplina za avto se v Sloveniji razlikuje od ponudnika do ponudnika

Cena avtoplina v Sloveniji v letnem povprečju znaša 60 odstotkov cene motornih bencinov, kar še vedno kaže na stimulativno uporabo tega energenta za pogon vozil. Ker se investicija predelave avta na plin povrne že po 20 tisoč prevoženih kilometrih, se ob vsakokratni podražitvi bencina poveča povpraševanje po vgradnji avtoplinskega sistema v vozila. Možna je tudi vgradnja plina za avto na dizelski pogon, a je cena predelave dražja.

Cena avtoplina se oblikuje na osnovi sprememb nabavnih cen plina, ki ga moramo v Sloveniji v celoti uvažati, ker nimamo lastnih virov. Cena avtoplina se v Sloveniji razlikuje od ponudnika do ponudnika, prav tako pa je cena odvisna od načina plačila ter od količine naročenega plina. Cena avtoplina pa vključuje tudi trošarino in zakonsko predpisani dodatek za povečanje energetske učinkovitosti.

Manjša poraba goriva in manjši izpusti emisij

Zaradi manjše količine kemično vezane energije v avtoplinu je poraba plina v primerjavi z bencinom sicer večja, nekoliko pa se zmanjša tudi moč motorja. A kljub temu znaša prihranek pri vožnji na plin po informativnih izračunih okrog 40 odstotkov. Vsi ponudniki avtoplinskih sistemov tudi zagotavljajo, da vgradnja avtoplina ne vpliva na zmogljivosti avta - odstopanja so zanemarljiva. Avtoplin ima dejansko ugodne vplive na sam motor, saj mu podaljša življenjsko dobo kar za 35 odstotkov.

Ker je avtoplin tudi zeleno gorivo, z vgradnjo avtoplina prispevamo k čistejšemu okolju. Pri izgorevanju plina za avto namreč nastaja manj okolju škodljivih emisij, kot sta dušikov oksid in ogljikov monoksid.

Gen1 sistem vgradnje avtoplina, ki prinaša izboljšave

Gen1 je podjetje, ki je razvilo lasten sistem vgradnje avtoplinskega sistema za vozila na plin. Patentirana tehnologija omogoča vodenje vbrizga avtoplina v realnem času, kar omogoča najboljši izkoristek pri izgorevanju in posledično bistveno nižjo porabo in minimalno izgubo moči. Na tehnologijo vam nudimo 7 letno garancijo, ki bo vašemu ekovozilu podaljšala življenjsko dobo.

Naj vas prepričajo nizka cena avtoplina v Sloveniji, manjša poraba goriva in ekološka ozaveščenost. Odločite se za predelavo vašega vozila. Odločite se za sistem podjetja Gen1!

Vabljeni na našo spletno stran!

Gen1 | Cena avtoplina, cena avtoplina v Sloveniji, cena plina za avto, utekočinjen naftni plin - povezave do naše spletne strani: