Pošlji povpraševanje

Potopna črpalka bo olajšala črpanje in dovajanje vode

Potopna črpalka vam ponuja najučinkovitejšo rešitev, kadar se znajdete v situaciji, kjer morate črpati in dovajati umazano ali čisto tekočino – gre za izjemno vsestranski pripomoček, ki vam bo olajšal delo pri zalivanju, črpanju, prečiščevanju in ostalih dejavnostih v svojem domačem okolju.

Med njene najpogostejše uporabe sodijo zalivanje vrta, hišno odvajanje vode, zajemanje vode iz ribnika, polnjenje in praznjenje bazenov, saniranje poplavljenih območij, čiščenje vodnjakov, črpanje podtalnice, itd. 

Na trgu boste najpogosteje našli črpalke, ki so narejene ali iz nerjavečega jekla ali iz plastike. Nerjaveče jeklo je sicer bolj vzdržljivo in zagotavlja daljšo življenjsko dobo, vendar pa je potopna črpalka iz plastike mnogo bolj cenovno dostopna, hkrati pa je še vedno kvalitetna. Potopna vodna črpalka je naprava, ki je izjemno tiha, tako da ne rabite skrbeti o potencialni nevarnosti zvočne onesnaženosti. 

Vodna črpalka

Kako deluje potopna vodna črpalka? 

Nič vam ne bo olajšalo črpanja in dovajanja vode, kakor kvalitetna potopna črpalka. Delovanje le te se od klasičnih pump precej razlikuje, saj je takšna črpalka potopljena pod vodno gladino, kjer iz dane površine črpa vodo in jo potiska proti površju (za razliko od klasičnih pump, ki tekočino potegnejo vase). Tekočino za tem prečrpa na specifično lokacijo, kjer se nahaja zbiralnik vode. 

Ko boste kupovali svojo vodno črpalko morate biti pozorni na to, da preverite ali res kupujete takšno, ki bo po svoji moči delovanja zadostila vašim potrebam. Različni modeli imajo namreč različne lastnosti, zato ima vsak svoj tip naloge, za katero je primeren. Tako je recimo pomemben dejavnik nekaj, čemur se reče »maksimalna vrednost odvajanja« – le to vam sporoči kako močno črpalko kupujete. Za manjše površine ne boste rabili tako močnega modela, kakor ga rabite v primeru, da želite črpati vodo iz poplavljenega območja. 

Potopna vodna črpalka pa ima tudi določeno stopnjo praznjenja, ki vam sporoča, koliko količino tekočine, ki jo lahko le ta prečrpa v določenem časovnem okvirju. 

Potopna črpalka

Potopna črpalka za greznico primerna za vse domove, ki nimajo dostopa do javne kanalizacije 

Potopna vodna črpalka pa ni ni primerna samo za črpanje in dovajanje čistih voda, ampak tudi za umazane oz. odpadne vode, ki vsebujejo trde delce. V ponudbi podjetja Ekohit se najde tudi potopna črpalka za greznico, ki se po kvaliteti uvršča med najboljše na trgu, saj ima vgrajen profesionalni drobilni sistem, ki je namenjen temu, da trdne snovi razreže na manjše koščke in jim s tem omogoča, da se lahko pomikajo naprej po tankih ceveh.

Potopna črpalka za greznico