Gozdarska zaščitna delovna oblačila in delovna oblačila za druge poklice

Zaščitna delovna oblačila so namenjena povečevanju varnosti oziroma zmanjševanju tveganja za nezgode. To pa pomeni, da morajo biti izbrana zelo premišljeno, v skladu z individualnimi okoliščinami, če želimo doseči zares optimalno varnost. Hkrati je treba paziti, da gre za kakovostne materiale in izdelavo, saj bo sicer prišlo do hitre obrabe, kar pomeni tako dodatne stroške kot potencialno nevarnost za delavce. Podobno velja v primeru, da vas zanima obutev oz. dodatna zaščitna oprema – obleka je namreč zgolj eden izmed elementov celotnega delovnega kompleta.

Zaščitna delovna oblačila

Zaščitna delovna oblačila naj bodo prilagojena poklicu in letnemu času

Vsak poklic zahteva nekoliko drugačna zaščitna delovna oblačila, saj se okoliščine oz. dejavniki tveganja nemalokrat precej razlikujejo. Gozdarska zaščitna oblačila so denimo drugačna od tistih, ki so namenjena delu v laboratoriju, varjenju ipd. Pred nakupom se morate torej vprašati, kaj so tisti ključni manj ugodni vplivi, ki bi bili lahko problematični, in nato temu prilagoditi izbiro. Hkrati je izredno pomembno, da upoštevate, ali delo večinoma poteka v zaprtih prostorih ali na prostem. V drugem primeru je namreč nujno poskrbeti, da bodo zaščitna delovna oblačila prilagojena različnim vremenskim razmeram, od mraza, vetra in snega ali močnega dežja pa do poletne vročine. Običajno je zato za delo na terenu potrebnih več »uniform«, ki se menjavajo glede na letni čas.

Več o delovni zaščiti

Poleti je smiselno nositi posebna UV zaščitna oblačila

Večina se sicer zaveda, da je delovna zaščita potrebna v hladnejših mesecih, vendar pa po drugi strani mnogi pozabijo, da tudi visoke temperature in močno sonce zahtevajo posebne prilagoditve. Dobra rešitev v tovrstnih okoliščinah so tako imenovana UV zaščitna delovna oblačila. Kot je mogoče razbrati že iz poimenovanja, vas torej ščitijo pred ultravijoličnimi žarki, ki so seveda zelo nevarni. Kratkoročna posledica predolge izpostavljenosti ultravijoličnemu sevanju so opekline, še bolj problematične pa so trajnejše poškodbe kože, ki ne predstavljajo »zgolj« tveganja za zgodnje staranje, ampak se s tem obenem povečuje možnost za kožnega raka. Kakovostna UV zaščitna oblačila so torej vsekakor pametna naložba, še posebej če običajno pozabite na redno obnavljanje nanosa sončne kreme ali če se med delom pogosto močneje preznojite.

Gozdarska zaščitna oblačila iz izjemno trpežnih materialov

V ponudbi trgovine Magra vas čakajo oblačila za najrazličnejše poklice in okoliščine. Med drugim so vam na voljo gozdarska zaščitna oblačila. Za njihovo izdelavo so uporabljeni robustni materiali, ki so kos mnogim manj ugodnim razmeram, značilnim za gozdarska opravila. Gozdarska zaščitna delovna oblačila, izdelana v skladu s standardom EN 381-5, imajo posebno podlogo na sprednji strani hlačnic, ki preprečuje ureznine. Na dnu hlač za gozdarje pa je še zaščita proti klopom – še eni pogosti nadlogi, s katero se morajo spopadati ljudje, ki opravljajo gozdarski poklic. Poleg gozdarskega kompleta so vam na voljo še hlače in jakna za varilce, odsevne jakne, hlače, dežni plašči, majice in brezrokavniki za delo na cesti ter mnogi drugi kosi oblačil za ženske in moške. Po želji lahko poskrbimo za tisk logotipa vašega podjetja na izbrane artikle, kar bo poskrbelo za povsem unikatne uniforme vaših zaposlenih.

Zaščitna oprema obleka

Druga zaščitna oprema – obleka, delovne rokavice in obutev

V prodajnem programu pa vas poleg tega čaka tudi dodatna oprema, ne le obleke. Med drugim so vam na voljo zaščitne delovne rokavice različnih vrst oz. iz različnih materialov. Izbrane zaščitne delovne rokavice vam po potrebi dobavimo v večjih količinah, pri čemer je mogoče pri določenih tipih izbirati med več velikostmi. Ponudbo nato dopolnjuje še kakovostna delovna obutev, ki ščiti pred udarci, vlago ipd., obenem pa je izjemno udobna za nošnjo in zračna. Četudi vaš poklic zahteva, da veliko časa preživite na nogah, to ne bo več težava. Investicija v kvalitetno obutev je investicija v boljše počutje, zdravje in produktivnost vas oziroma zaposlenih v vašem podjetju, zato se nedvomno splača.

Več o zaščitnih delovnih rokavicah