Kako izbrati najboljši prenosni računalnik HP?

Če imate prenosnik z Windows 10, obstaja velika verjetnost, da ga uporabljate za delo ali igranje iger v prostem času. Lahko gre tudi za računalnik za študente in ga uporabljate za šolo. Prenosni računalniki HP se namreč lahko uporabljajo za socialne medije, za študij, dokončanje projektov, igranje iger in za gledanje medijev.

Glede na to, da je vaše najpomembnejše orodje v današnjem delovnem in šolskem okolju, boste pred nakupom verjetno raziskali in poskušali najti najboljši prenosni računalnik za vaš življenjski slog in proračun.

Pred tem pomembnim nakupom morate upoštevati nekaj zadev.

Velikost je pomembna

Če vas skrbi prenosljivost, si oglejte prenosnik z 12 do 13-palčnim zaslonom. Vse kar je manjše, kot je tablični računalnik, ne bo tako učinkovito orodje. Prenosni računalniki HP so vsestranski, v tem primeri bi si lahko ogledali zelo tanek in vsestranski HP EliteBook x360.

HP prenosnik

Vsestranskost pri delu

Na širšem koncu spektra, pri velikosti od 15 do 17-palčnem zaslonu prenosnega računalnika - začnete izgubljati na prenosljivosti, čeprav je ta velikost smiselna, če prenosni računalnik uporabljate kot nadomestni računalnik in ga ne prenašate prav pogosto.  

Poleg velikosti je treba razmišljati še o tem, koliko moči potrebujete. Hitrejši in zmogljivejši prenosniki potrebujejo težje komponente, da ohranijo temperaturo. Težja strojna oprema lahko tudi hitreje izprazni baterijo prenosnika.

Razmislite o CPU

Osrednja procesna enota ali CPU predstavlja možgane celotnega delovanja in nadzoruje vse izračune, ki jih mora opraviti denimo računalnik za študente, za izvajanje svojih funkcij.

Kakovost procesorja igra pomembno vlogo pri uspešnosti, toda kaj konkretno potrebujete, je odvisno od namena vaše uporabe.

Intel Core i5 bo na primer deloval za večino uporabnikov, medtem ko procesor i7, ki ga najdemo na primer v igralnem prenosnem računalniku HP Pavilion, ponuja več moči in je najboljši za osebe, ki uporabljajo programe, ki zasedejo več prostora ali veliko igrajo igre.

Procesorji AMD Ryzen Mobile so enaki kot i5s in i7s, medtem ko je AMD A - na voljo v HP ProBook 645 - čip, ki z lahkoto upravlja z obdelavo besedil, spletnim brskanjem in priložnostnimi igrami.

mobilna delovna postaja

Kakovost zaslona

V prenosnik boste gledali več ur naenkrat, kar pomeni, da želite, četudi je prenosnik v akciji, kar se da dobro kakovost zaslona.

Če vas skrbijo refleksije, se boste želeli izogniti prenosnikom, ki imajo zaslon na dotik, saj imajo običajno sijajni zaslon.

Prav tako razmislite o ločljivosti zaslona. Zaslon z nizko ločljivostjo na primer pomeni, da bo besedilo v spletu težje brati ali gledati videoposnetke. 1080p zaslon je idealen za večino ljudi, 4K monitor pa je boljši za urejanje fotografij in videov.

RAM - bralno-pisalni pomnilnik

Za zagon osnovnih programov v računalniku potrebujete najmanj 4 GB RAM-a. Za večino ljudi 4 GB pomeni, da se bo vaš računalnik močno upočasnil, če imate naenkrat preveč odprtih zavihkov ali programov.

Zato je 8 GB najboljša točka za večino uporabnikov. S to količino RAM-a lahko brskate in prenašate s spleta z minimalnimi upočasnitvami. 16 GB RAM-a je priporočljivo za uporabnike, ki veliko igrajo igre oziroma delajo z zapletenimi programi.

Prenosni računalniki HP – kakšne so razlike?

Na spletnih trgovinah, kot je BBT je na voljo velika izbira prenosnih računalnikov HP, vsi pa so relativno poceni za računalnik, ki ga lahko nosite s seboj skoraj kamor koli. Vsi ti prenosniki imajo osnovne razlike, od velikosti do zmogljivosti, do tega, ali naj bi jih uporabljali doma ali v pisarni.

Prenosni računalniki HP za domačo uporabo

Prenosni računalniki HP, zasnovani za domačo uporabo, so elegantni stroji, ki se jih uporablja večinoma za zabavo in ustvarjalne dejavnosti. Nekateri od teh prenosnikov so zelo standardni in namenjeni vsakodnevnemu računalništvu, z zasloni od 14 do 17 palcev in imajo vse bistvene značilnosti običajnega računalnika. Manjši, ultra prenosni modeli prenosnih računalnikov HP so z od 12 do 14-palčnim zaslonom lažji, kar vam omogoča, da vas na poti vaš prenosnik ne bo obtežil. Visokozmogljivi modeli in modeli Envy, HP-jevim uporabnikom omogočajo vrhunsko zabavno izkušnjo prenosnika z Blu-ray predvajalniki, 18-palčnim zaslonom in skoraj 20 ur življenjske dobe baterije.

Poslovni prenosni računalniki HP

Poslovni prenosni računalniki HP so zelo specifični za programe, ki jih lahko izvajate prek njih. Vsi ti prenosniki imajo mobilno širokopasovno povezavo, vendar se razlikujejo po teži. Najtežji, težek približno pet kilogramov in najzmogljivejši je prenosnik HP ​​Elitebook Mobile, ki ima profesionalni grafični zaslon in certifikat ISV. Računalnik Elitebook [Notebook] tehta nekaj manj kot štiri kilograme in je tudi zelo bogat z opremo, saj ponuja visoke zmogljivosti za tiste, ki delajo v varnem IT okolju. Prenosni računalnik HP ProBook je najcenejši in najbolj standardni poslovni računalnik na HP trgu, vendar ima še vedno zaslon visoke ločljivosti in dober zvok.

prenosnik Elitebook

Mini prenosniki

Včasih ni potrebe po zmogljivosti običajnega računalnika, zato HP ponuja različne mini prenosnike. Ti prenosniki omogočajo ljudem dostop do manjšega sekundarnega računalnika, ki ga lahko udobno nosijo s seboj kamor koli. Majhni računalniki so sicer zelo zmogljivi, s 160 GB trdega diska in vgrajenimi brezžičnimi karticami. Življenjska doba baterije se giblje od približno pet do osem ur, preden jih je treba znova priključiti na polnjenje.

Kam po prenosnik v akciji ali prenosnik do 500 eur?

Vodilna spletna trgovina, ki ponuja poslovne računalnike in še mnogo več, je idealna za raziskovanje in nakup točno tistega prenosnika, ki si ga želite. Poleg tega vam ni treba iskati prenosnik v akciji, saj najdete prenosnik do 500 eur za vse potrebe. 

Ne glede na to, da je vsa oprema, ki jo lahko kupite pri BBT, rabljena, je ta pregledana s strani strokovnjakov, povrnjena na tovarniške nastavitve, strokovnjaki pa vam zagotavljajo, da bo računalnik, prenosnik ali druga oprema iz poslovne linije stabilno delovala še vsaj 4 - 6 let od nakupa. Poleg tega imajo svoj servis in nudijo tudi garancijo na nakup.