Kovinske police oziroma kovinski regali so primerne za skladiščenje v poslovnih prostorih ali doma v kleti

Kovinske police in regali, tako skladiščni kot pisarniški, predstavljajo pravo rešitev skladiščenja in arhiviranja za vse pisarne, banke in finančne ustanove, trgovine, bolnišnice, knjižnice, skladišča, šole, arhive, muzeje, druge državne ustanove in športne organizacije. Omogočajo vam preglednost in urejenost, povsem enostaven in smiseln način zlaganja, predvsem pa lažji dostop do shranjenega blaga. Če je vsaka stvar na svojem določenem mestu, jo bomo lahko vedno našli.

Zak d.o.o. se lahko pohvali s celovito ponudbo kovinske poslovne opreme. Na voljo so tako pisarniške kot skladiščne kovinske police, kovinski regali (med temi tudi premični za knjige, dokumentacijo in večje obremenitve), konzolni in paletni regali, skladiščni predalniki, delovne mize in omare (arhivske, garderobne, za orodje) ter varnostne omare in trezorji.

Kovinske police so na voljo v poljubnih širinah in globinah, lahko so pocinkane ali barvane. Standardni skladiščni izdelki v cinkani verziji so vedno na zalogi, tako da vam blago dobavimo v nekaj dneh po naročilu. Barvani arhivski regali so vsestransko uporabni. Lahko jih uporabite tudi za knjige, saj so videti zelo elegantni. Lepo in funkcionalno oblikovani sestavni deli omogočajo enostavno in hitro sestavo regala.


Katere kovinske police oziroma regale izbrati

Kot že omenjeno se lahko kovinsko pohištvo uporablja za različne namene in situacije. Medtem ko smo vajeni kovinskega pohištva v industriji, skladiščih in arhivih, pa kovinsko pohištvo manj pričakujemo v pisarnah, športnih ustanovah in podobno.

Pisarna

Ko izbiramo pohištvo za pisarno se ni napačno odločiti za takega, ki nam bo služil vrsto let. Dandanes je kovinsko pohištvo od omar, predalnikov ali samo polic strokovno in lično oblikovano. Najbolj pogosto izbrano kovinsko pohištvo za pisarne so protipožarni predalniki za dokumentacijo in arhiviranje, trezorji, predalniki za pod pisarniško mizo in omare s policami in rolo vrati.

Kovinsko pohištvo in police za pisarnePolice in ostalo pisarniško kovinsko pohištvo

Delavnica

Kovinsko pohištvo v delavnicah je že dolgoletna praksa. Vsi smi vajeni da v delavnicah in garažah vidimo delavne mize s številnimi predalčki za orodje. danes so seveda delavnice dopolnjene tudi z regali s kovinskimi ali lesenimi policami ter omarami za shranjevanje oblačil ali druge opreme.

Klet

V kolikor želimo pregledno in urejeno klet so kovinski regali primerna rešitev. Velikost regalov je prilagodljiva, tako da jih lahko namestimo tudi v manjših kleteh.

Garderobe

V kolikor radi potujete ste prav gotovo vajeni kovinskih omaric za garderobo ali prtljago na vseh večjih postajališčih, muzejih, galerijah in podobno. Razlogi za to sto številni. Kovina ne gori in je bolj odporno proti vlomom kot leseno pohištvo. Vendar postaje niso edini prostor kjer velikokrat opazimo kovinske omarice. Pogosto jih najdemo na kopališčih, v telovadnicah, kapih, letališčih in vedno bolj pogosto tudi v šolah. Kovinsko pohištvo lahko barvamo in oblikujemo po želi kupca.

Kovinske garderobne omariceKovinske garderobne omarice za šolo


Kovinski skladiščni paletni regali - kovinske police za večje obremenitve

S pravilno izbiro skladiščnih regalov lahko zagotovimo urejenost in preglednost v skladišču. Najbolj razširjeni so paletni skladiščni regali, saj so primerni tako za potrebe manjših skladišč kot za potrebe velikih distribucijskih centrov. V praksi so najpogosteje uporabljeni klasični paletni regali, saj so primerni za skladiščenje raznovrstnega blaga in omogočajo neposreden dostop do palet ter visoko stopnjo prilagodljivosti glede na velikost, obliko in težo palet.
Kovinski paletni regali zaradi svoje montažne izvedbe omogočajo svobodno sestavo končnih in centralnih regalnih enot. Okvir sestavljajo jekleni stebri T prereza z režami na razdalji 50/75mm. Debelina okvirja se izbira glede na zahtevano nosilnost. Stebri so med seboj povezani s prečnimi in diagonalnimi palicami, ki so na vertikalni stranici pritrjene z jeklenimi vijaki. Kovinske police nosijo vezni nosilci, ki so izdelani iz perofiliranega jekla po standardu za nosilne konstrukcije. Ti so različnih profilov in so na koncih pritrjeni z jeklenimi spojkami. Kovinske police sestavlja serija manjših vložkov različnih širin in debelin. Na volje je tudi dodatna oprema, kot so razdelilci, nosilci za različne posode, zaščita pred udarci, zaščitne mreže, nosilci za palete in preglednice s kazalniki maksimalne nosilnosti.