Regali nepogrešljivi za sistematično urejeno dokumentacijo

Kovinski regali so ključni del opreme v vseh dejavnostih, kjer imajo opravka s shranjevanjem dokumentacije, izdelkov ali drugih enot, saj omogočajo pregledno in sistematično organiziranje različnih dokumentov, arhivov in podobnega, so lahko dostopni, preprosti za sestavo in uporabo, varni in vzdržljivi ter zelo priročni. Zaradi prilagodljivosti so vsestranski in prilagojeni  za različne zahteve uporabnikov – od pisarn do bolnišnic, šol, arhivov in drugih ustanov. V teh okoljih se zvrsti veliko ljudi, zato je še toliko pomembneje, da so ne le funkcionalni, ampak tudi lepega videza. Takšne regale ponuja podjetje Zak, kovinska poslovna oprema.

Regali

Barvani arhivski regali - idealni za pisarne, arhive, trgovine  

Barvani arhivski regali so vsestransko uporabni. Kot naročeni so za uporabo v pisarniškem, arhivskem in trgovinskem sektorju, uporabljajo pa se lahko tudi kot kletni regali ali skladiščni regali. Arhivski regali imajo nosilnost med 50 in 250 kilogrami, so kovinski, police pa so iz najkakovostnejšega jekla. Glede dolžine ni omejitev – lahko jih sestavljamo v različno dolge nize. So trdni in nosilni. Za povečanje stabilnosti regalov se le te pritrdi na zid ali pa se posamezne nize med seboj poveže. Za dodatno ojačitev lahko uporabimo tudi križe. Police so lahko globoke od 300 do 800 mm, široke od 800 do 1400 mm. Priročno je, da jih lahko po potrebi brez dodatnega orodja prestavljamo po korakih (en korak je 35 mm). Stranice regalov so lahko odprte ali zaprte, odvisno od tega za kaj jih nameravate uporabiti. Enako lahko zaprete tudi zadnjo steno. Arhivski regali so lahko visoki od 1500 do 4000 mm. Svetlo siva barva RAL 7035 je standardna, na izbiro pa so seveda tudi druge barve.  

Izberite svoje arhivske regale.

Posebni regali za knjižnice in čitalnice - RMB

Ti regali so posebej prilagojeni za knjižnično in čitalniško okolje in so lahko naloženi samo na eni ali pa na obeh straneh. Vsak enostranski regal ima šest polic, 12 oddelkov in šest predelkov. Dvostranski regali imajo vsega dvakrat več (12 polic, 24 oddelkov in 12 predelkov). Njihov okvir je trden in stabilen. Regali za knjižnice merijo v višino 2060 mm, v širino 1030 in v globino 310 (globina dvostranskega regala je  560 mm). Na policah so navpični predelniki  in ločila, s katerimi ločimo med seboj knjige, časopise, revije in drugo knjižnično gradivo. Noge regalov lahko prilagajamo glede na vrsto tal.

Arhivski regali

Posebej nosilni kovinski arhivski regali REX in MIDI REX

Kovinski arhivski regali REX so izdelani iz vroče cinkane pločevine in jih odlikuje čvrstost, velika nosilnost in stabilnost. Gre za sestavljiv sistem. Police je mogoče sestavljati brez vijačenja, nosilnost posameznega regala REX je do 200 kilogramov, nosilnost polic regala za manjše in srednje obremenitve MIDI REX pa 330 kilogramov. Ti kovinski arhivski regali so lepe oblike in primerni za arhive, pisarne in tudi industrijske obrate. Možna je tudi nadstandardna višina do 10.000 mm. Izbirati je mogoče med več različnimi barvami.

Preberite si o kovinskem skladiščnem regalu

Premični regali za učinkovito izrabo prostora

Zelo priročni so arhivski premični regali, namenjeni za shranjevanje dokumentacije v arhivih in pisarnah, bolj trpežni pa tudi za težje predmete. Premikamo jih lahko ročno ali z električnim pogonom. Njihova odlika se pokaže, ko smo na tesnem s prostorom, saj je izkoriščenost prostora več kot 80-odstotna. Nosilnost regala je od 2000 do 5000 kg. Premični regali so barvani – standardna barva je svetlo siva RAL 7035.

Zaokrožena ponudba in storitve

Opisane kakovostne arhivske regale vam ponujajo v podjetju Zak, pri nakupu pa vam tudi svetujejo in nakupljeno sestavijo na želenem mestu. Njihovi regali ustrezajo evropskim varnostnim predpisom in direktivam. Narejeni so iz okolju prijaznih materialov.