Kovinsko pisarniško pohištvo omogoča učinkovito poslovanje

Kovinsko pisarniško pohištvo je sestavni del sodobno urejene pisarne. Njegova zasnova je popolnoma podrejena poslovnemu procesu v pisarni. Nujno je, da omogoča čim boljši dostop do vse dokumentacije in ostalih pisarniških materialov, ki so ključni za nemoteno poslovanje. Kvalitetna pločevina, iz katere je narejeno kovinsko pisarniško pohištvo, je lahka, a hkrati prenese velike obremenitve. Dokumentacijo učinkovito ščiti pred prahom in sončno svetlobo, ki sčasoma poškoduje papir. Kovinsko pisarniško pohištvo je minimalistično oblikovano, zato so njegove izčiščene oblike prijetne na pogled in se estetsko dopolnjujejo z ostalo opremo v pisarni.

Kovinsko pisarniško pohištvo regali

Kovinski regali zagotavljajo pregledno shrambe dokumentov

Kovinski regali so sistemi nastavljivih kovinskih polic, pritrjenih na ogrodje. Omogočajo kar najbolj učinkovit in pregleden način za shranjevanje fasciklov in map v pisarnah, saj dopuščajo poljubno nastavljanje razmikov med policami ali celo dodajanje in odvzemanje polic. Ker so kovinski regali sestavljeni iz zgolj močnega ogrodja in polic, jih lahko prilagodimo uporabi vsakega poslovnega prostora. Domiselno jih je mogoče zapolniti z barvno in oblikovno ujemajočimi fascikli, kar poveča ne le preglednost shranjenih papirjev, temveč pisarno hkrati vizualno popestri. A za daljše shranjevanje pomembnih dokumentov, torej za arhiviranje, so premični kovinski regali najbolj uporabni. Ti so montirani na tračnice, po katerih gladko drsijo. Premikajo se ročno oziroma s pomočjo posebnega električnega mehanizma. Ko premični regali niso v rabi, so stisnjeni in med njimi ni razmikov, po potrebi pa se razmakne le tisti regal, do katerega je potreben dostop v tistem trenutku. S tem sistemom se prostor izkoristi do osemdeset odstotkov učinkoviteje, vse regale pa se po potrebi zaklene in s tem dokumente učinkovito zaščiti.

Kovinski predali in specializirani predalniki so prilagojeni potrebam pisarne

Kovinski predali so osnovni del pisarniškega pohištva. V podmiznih predalnikih se shranjuje drobni pisarniški material in dokumenti, ki so pomembni za vse ažurne zadeve. S tem je zagotovljeno nemoteno delo, saj je vse potrebno na dosegu roke. Kovinski predali so montirani na posebna vodila, ki omogočajo njihov popoln izvlek in kar največjo izkoriščenost prostora. Opremljeni so s ključavnico za varno shranjevanje, s kolesci pa jih zapeljemo do sodelavca, če je to potrebno.

Različne pisarne imajo različne delovne procese in posledično različne potrebe po shranjevanju in organiziranju svojih materialov. Kovinski predalniki se temu prilagajajo. Tako poznamo predalnike s posebnimi kovinskimi predali za shranjevanje načrtov večjih formatov, predalnike s kovinskimi predali za kartoteke, kot tudi posebne predalnike za shranjevanje zgoščenk.

Kovinski regali za shrambo

Police za shrambo in kovinski regali večkratno povečajo izkoristek prostora

Za shranjevanje stvari vedno zmanjkuje prostora, zato so police za shrambo in kovinski regali vedno več kot dobrodošla rešitev. Z uporabo polic pridobimo večjo uporabno površino, stvari pa so bolj pregledno shranjene in lažje dostopne. Še posebej so uporabne kovinske police, ki so izdelane iz trpežne pločevine. To je relativno lahek material glede na obremenitev, ki ga prenese. Police za shrambo so pritrjene neposredno na steno, ali pa so del samostoječega ogrodja, s katerim tvorijo kovinski regal, ki je lahko še dodatno ojačan s prečnimi lestvami. Kovinske police in kovinski regali so idealni za shranjevanje in arhiviranje težjih predmetov.

Kartotečne omare – da bodo vse kartoteke na svojem mestu

Kartotečne omare so skorajda že sinonim za kovinsko pisarniško pohištvo, saj so posebej zasnovane za hranjenje kartotek. Omogočajo različne lege kartotek: te je mogoče organizirati tako, da stojijo oziroma ležijo na policah ali da visijo iz posebej za to zasnovanih držal. Omare je moč opremiti še z različnimi dodatki, kot so izvlečne police, okvirji in predali, kar zagotavlja kar najboljšo izkoriščenost prostora. Izbiramo lahko med različnimi vrsti vrat: ta so dvokrilna ali rolo vrata, predali pa so ponavadi opremljeni z nalepkami za boljšo preglednost vsebine. Kartotečne omare so narejene iz kovine, zato prenesejo velike obremenitve, hkrati pa kovina ščiti dokumente ne le pred nabiranjem prahu in pred poškodbami dokumentov zaradi UV-svetlobe, temveč tudi pred ognjem. Kartotečne omare so nepogrešljiv del pisarne, saj zagotavljajo pregledno hrambo vseh tekočih zadev, njihova uporabnost pa je neprecenljiva tudi za arhiviranje kartotek.

Nudimo tudi regale za klet