Regali - arhivski za izkoristek prostora v pisarnah/arhivih

Regali rešujejo probleme arhiviranja najrazličnejših materialov v prostorih, kot so pisarne in arhivi, uporabni pa so tudi v drugih prostorih, saj v primerjavi s predalniki in omarami prispevajo k boljšemu izkoristku prostora, ki ga imamo na voljo. Arhivski regali se najpogosteje uporabljajo v pisarnah, arhivih in skladiščih, saj nam v prvi vrsti omogočajo prihranek s prostorom, nekateri pa celo enostavno prevažanje na želeno mesto. Tako imenovani premični regali delujejo na električni pogon, zato je njihovo upravljanje zelo enostavno in praktično, v primeru, da se pojavijo težave, pa lahko mehanizacijo zaustavimo tudi ročno. V kolikor ni potrebe po električnem pogonu, se lahko odločimo tudi za klasične kovinske pisarniške regale na kolesih, ki so sicer zelo enostavni, pa vendar tudi praktični. Tovrstni regali so primerni za industrijo, skladišče, arhiv, pisarno, delavnice, skladišče s pnevmatikami in ostale prostore. Preden izberemo arhivski regal, ki ga bomo uporabljali v želenem prostoru, upoštevajmo njihov namen in želeno mesto postavitve, hkrati pa ne pozabimo tudi na dimenzije regala, kakovost materiala, iz katerega je izdelan in na nosilnost polic, ki so sestavljive glede na globino regala in glede na nosilnost, ki jo potrebujemo. Če bomo arhivski regal uporabljali v pisarni, prav tako upoštevajmo njegovo zunanjost - regal naj ima prijetno obliko in dizajn.

Kovinski regal za pisarneSkladiščni paletni regali


Preverite celotno ponudbo skladiščnih regalov >>


Za poenostavljeno delo v arhivih in pisarnah

S pomočjo regalov poskrbimo, da je izkoristek prostora, bodisi je to arhiv bodisi pisarna, maksimalen. Že najpreprostejša izvedba regalov (ugodni kovinski pisarniški na kolesih) nam omogoči izkoristek prostora. Takšne arhivske regale velikokrat srečujemo v knjižnicah, šolah, uradih, muzejih, arhivih in drugih podobnih ustanovah, kjer je potrebno skrbeti za organizirano shranjevanje velikih količin dokumentacije. Čeprav se tega niti ne zavedamo, je prav prostorska stiska tista, ki ovira pregledno in organizirano shranjevanje, s preprostimi regali na  kolesih pa lahko to težavo hitro in enostavno odpravimo.

Pri tem imamo možnost izbirati med različnimi dimenzijami polic, ki so lahko zelo dolge in široke za več shranjevalnega prostora. Ne pozabimo omeniti dejstva, da so kovinski arhivski regali, zahvaljujoč kovini izjemno trpežni in pravzaprav neuničljivi, če pa dodatno ojačamo police regala, prispevamo k še večji stabilnosti in povečamo tudi nosilnost.

Kdaj izbrati premične?

Premični regali so praktična rešitev takrat, kadar imamo na voljo manj prostora ali pa so prehodne površine zelo ozke. Uporabljajo se predvsem v hladilnicah, kjer je potrebno vzdrževati stalno temperaturo. Pri izbiri primernega premičnega regala na prvo mesto ne postavimo njegove cene, saj več prostora za skladiščenje pomeni večji profit, vse to pa pomeni, da se nam bo investicija zelo hitro povrnila. Premični arhivski regali so idealna izbira za shranjevanje dokumentacije, namenjeni pa so tudi večjim obremenitvam. Odvisno od namena uporabe izberemo pogon takšnega regala, ki je lahko ročni ali električni. Premični sistemi regalov so v prvi vrsti namenjeni shranjevanju dokumentacije, možna pa je uporaba tudi v ostale namene.

Naj poudarimo, da se izkoriščenost prostora v primeru uporabe premičnega arhivskega regala poveča tudi za več kot 80%, kar je neverjetno. V podjetju Zak d.o.o. se od leta 1991 trudimo zagotavljati kar najbolj celostno ponudbo kovinske poslovne opreme, ki zajema področja varovanja in arhiviranja, dnevnega shranjevanja dokumentacije in drugih medijev. V naši ponudbi boste našli različne vrste regalov, vključno s čisto preprostimi pisarniškimi, arhivskimi in skladiščnimi paletnimi. Odvisno od tega, za kakšen namen jih potrebujete, vam bomo z veseljem pomagali izbrati pravega, da bo skladiščenje enostavno in organizirano. Vabljeni k ogledu naše ponudbe!