Cene avtoplina omogočajo izjemno varčno vožnjo in dolgoročen prihranek


Ugodne cene avtoplina spadajo med poglavitne razloge, zaradi katerih se ljudje odločajo za predelavo in montaža vozila na avtoplin. Poraba oziroma stroški vožnje s takšnim avtomobilom so tako nizki, da se za to alternativno gorivo odloča vedno več ljudi. Poleg cene avtoplina je pri uporabi takšnega avtomobila pomemben tudi dolgoročen prihranek oziroma koristi, ki jih prinaša avtoplin za ostale dele vozila. Številne raziskave potrjujejo, da prinaša vgradnja sistema za plin veliko prednosti tudi za celoten avto, obenem pa se seveda odgovorno obnašamo tudi do okolja. In ker je črpalk, ki nudijo plin, vedno več, tudi s polnjenjem rezervoarja ne boste imeli težav.

 

CENE AVTOPLINA IN PORABA

 

Trenutne cene avtoplina v Sloveniji

 

LPG (liquefied petroleum gas) je alternativno gorivo, ki ga je mogoče dobiti že na kar 94 črpalkah po vsej Sloveniji. Cene avtoplina so v primerjavi z bencinom in dizelskim gorivom občutno nižje. Trenutno se cene avtoplina pri nas gibljejo med 0,71 in 0,81 € na liter, medtem ko je cena 95-oktanskega bencina okrog 1,5 €. Še pomembnejši je podatek, da so cene naftnih derivatov v zadnjih letih poskočile, medtem ko je plin celo nekoliko cenejši. Strokovnjaki se strinjajo, da se njegova cena v prihodnosti ne bo bistveno zvišala, zato bodo za uporabnika bistveno ugodnejša vozila na plin, poraba avtoplina pa bo ravno zato naraščala.

 

Alternativno gorivo po ugodni ceni

 

Tisti, ki skušate s svojim življenjem in delovanjem čim manj škodovati okolju, ste najbrž že opazili, da so okolju prijazne različice navadno precej dražje. Pri avtu na plin to ne velja. Ne samo, da so cene avtoplina okrog polovice nižje od bencina, prihranite tudi dolgoročno: za okrog 35 % se podaljša življenjska doba motorja, podvoji se življenjska doba lambda sonde in katalizatorja, motorno olje traja dlje časa, onemogočena pa je tudi notranja korozija. V nasprotju s stalno prakso lahko torej z uporabo okolju prijaznega sistema veliko prihranite. Cene avtoplina in ugoden vpliv na motor so odlično zagotovilo!

 

Gen1 | Cene avtoplina, avtoplin poraba, alternativno gorivo – povezave do naše spletne strani:

 

  • Cene avtoplina
  • Avtoplin poraba
  • Alternativno gorivo

 

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Gen1
Naslov
Ljubljanska cesta 37
3000 Celje
Spletna stran
E-pošta
070 999 909
Seznam fraz
Cene avtoplina, avtoplin poraba, alternativno gorivo
ZEMLJEVID