Greznica – najceneje in zagotovo najkvalitetnejša na tržišču

Greznica oz. kanalizacija je sistem, kjer se zbirajo in odstranjujejo odplake. Greznica poteka od začetka, kjer odpadne vode nastanejo do čistilne naprave. S pomočjo greznice je zaščiteno zdravje ljudi, saj preprečuje nastajanje ali širjenje raznih bolezni s preprečevanjem onesnaženja podtalnice in nadzemnih voda. Dvoprekatne ali troprekatne pretočne greznice so namenjene zbiranju odpadnih voda, kjer poraba vode ni velika, v ponudbi pa je veliko modelov greznic, kjer je kasneje mogoča predelava v čistilno napravo. Zaradi še vedno slabe infrastrukture javne kanalizacije, se navadno ekološka greznica vgrajuje na mestnih obrobjih, kjer javna kanalizacija še ni speljana. Še vedno je veliko pretočnih greznic najti pri starejših stavbah ali zgradbah, ki se zaradi oddaljenosti od centralne čistilne naprave ne morejo priključiti v kanalizacijsko infrastrukturo. Naše najcenejše greznice so stoodstotno vodotesne, s čimer sta narava in okolje zavarovana pred onesnaženjem. Izdelane so iz visoko kakovostnih, vzdržljivih materialov, ki so ustrezni za vgradnjo v tla. Vgradnja greznic poteka hitro in enostavno saj je njihova teža majhna, kar pa omogoča tudi lahek transport. Zaradi kakovostnih materialov je čiščenje ekoloških greznic hitro in enostavno, nudimo pa vam tudi dolgoletno garancijo. Kljub temu, da so naše greznice najceneje dobavljive na tržišču je mogoča njihova nadgradnja, izbirate pa lahko med pretočnimi greznicami in nepretočnimi. Odločite se glede na to katera greznica je za vaše pogoje najboljša in najbolj ekonomična.

Greznica najceneje

Oglejte si najcenejše greznice

Kakšna je razlika med nepretočnimi in pretočnimi greznicami

V ponudbi je več vrst plastičnih greznic. Bistvena razlika med njimi je, ali je greznica pretočna ali nepretočna. V slednjih se odpadne vode zadržujejo in ne odvajajo v okolje. Pozornost je potrebno polagati rednemu praznjenju za kar bodo poskrbeli strokovnjaki, ki so za to usposobljeni. Pretočne ekološke greznice so narejene tako, da se voda pretaka po prekatih (dveh ali treh) in se obdelana vrne v okolje. Iz pretočnih greznic je potrebno prazniti blato. Naše greznice so proizvedene pod TÜV nadzorom in imajo petnajstletno garancijsko dobo. So greznice najceneje dobavljive glede na to, da jih je mogoče predelati v biološke čistilne naprave, njihovi pokrovi pa so lahko pohodni ali povozni. Zaradi nizke teže jih je tudi na zahtevnih terenih mogoče vgraditi brez težav, kontrola plastičnih greznic pa je mogoča skozi njihov pokrov. Stranska dobra lastnost ekoloških greznic je, da jo je mogoče uporabljati kot zbiralnik vode, če je ne potrebujete več za prvotno nalogo katera je bila namenjena. Vse najcenejše greznice imajo certifikat za stabilnost in vodotesnost, ki je obvezen zato vam jamčimo da je nakup plastične greznice zagotovo najbolj ugoden, stroški vgradnje pa so minimalni. Mnogo zadovoljnih strank je potrdilo kakovost in uporabnost ekoloških greznic iz naše ponudbe, ki so jih kasneje namenili za zbiranje meteorne vode ali pa so jih predelali v biološko čistilno napravo.


Ekološke greznice – najceneje v naši bogati ponudbi

Troprekatne plastične greznice mehansko čistijo odpadne vode s podaljšano fazo čiščenja in so zaprt sistem. Snovi težje od vode se usedajo na dno, tekočina pa se pretaka po prekatih. Rezervoar mora biti neprepusten in vodotesen kot določa zakonodaja, zato škodljivi izpusti v okolje niso mogoči. Zaradi neprepustnosti greznice ne more priti do onesnaženja pitne vode, kar je najbolj pomembno za naravo in posledično za zdravje ljudi. Pri izbiri in nakupu je potrebno paziti na pravilne izračune kapacitet, saj lahko zaradi napak pride do krajše življenjske dobe plastične greznice. Njeno učinkovanje je odvisno od delovanja aerobnih bakterij, ki za svoje delo potrebujejo kisik, zato je prezračevanje kanalizacijskih sistemov potrebno in nujno. S tem boste odstranili pline, ki v ekološki greznici niso zaželeni in tveganje za zdravje bo zmanjšano na minimum. Najenostavnejše zračenje poteka preko vstopne in izstopne cevi, ki je najbolj naravno in že vgrajeno v sistem.+

Pretočna greznica

Več o plastičnih greznicah