Najemite zimske delovne obleke za varnost in udobje pri delu

Delovne obleke oziroma uniforme imajo več različnih namenov. Poenotijo videz zaposlenih, odražajo status podjetja in imajo funkcijo varnosti. Neprimerna delovna obleka lahko naredi slab prvi vtis o našem podjetju in zaposlenih ali pa vodi v številne poškodbe pri delu.


V katerih dejavnostih so primerne delovne obleke?

Delovne obleke poznajo skoraj vse industrijske panoge. Nosijo jih varilci, gozdarji, monterji, laboratorijski delavci in številni drugi. Vsaka dejavnost vključuje tudi primerno delovno obleko, ki ščiti in varuje delavca pred nastankom poškodb na delovnem mestu. Pri nekaterih procesih so zaščitna oblačila ključni del osebne varovalne opreme, zato je izrednega pomena tudi profesionalna in redna skrb zanje.

Delovne obleke so velik del dneva izpostavljene različnim vremenskim vplivom, zato morajo biti izdelane iz trpežnih in kakovostnih materialov. Biti morajo vzdržljive, praktične za delo, ki ga opravljamo, varne in prijetne za nošenje. Morajo se prilagajati določenim zahtevam poklica, katerega del so. Za delovne obleke je značilno, da imajo veliko žepov in zank za orodje, in hkrati pokrivajo vse dele telesa, ki jih je potrebno zaščititi.

Tako zimska delovna oblačila kot tudi druga delovna oblačila morajo izpolnjevati številna merila, določena v specifikacijah. Povezana so tudi s spoštovanjem higiene. Te obleke pomagajo ohranjati okolje in hkrati ščitijo delavca. Zavedamo se, da nakup in vzdrževanje delovne obleke zahteva veliko denarja, zato pri nas ponujamo najem delovnih oblek.


Zimska delovna obleka

Zimske delovne obleke

Vsak dober delodajalec mora poskrbeti, da njegovi delavci svoje delo opravljajo udobno in varno. Pri tem je pomembno, da izbere delovne obleke, ki so kvalitetne in ustrezajo vremenskim razmeram, v katerih se delo opravlja.

Delovne obleke imajo v hladnejšem delu leta še večjo vlogo pri dobrem telesnem počutju in kvalitetnem opravljanju dela. Ustrezne zimske delovne obleke so nujen element varnosti in udobja pri delu. Te morajo biti varne in funkcionalne ter ob enem tudi tople. Zelo je pomembno, da zimske delovne obleke delavcev ne ovirajo pri delu.

Zimska delovna obleka mora biti zaščitena z dodatno plastjo materiala, ki deluje tako, da zadržuje toploto in hkrati odvaja odvečno vlago. Odvečna vlaga, ki jo oddaja naše telo, ne sme ostati v notranjosti obleke, saj povzroči ohladitev telesa in posledično tudi neugodje ali prehlad.


8 glavnih prednosti najema zimske delovne oblek

1.) Zimska delovna oblačila so certificirana in vedno v skladu z najnovejšimi standardi

S pralnimi procesi poskrbimo, da zimske delovne obleke vedno ustrezajo standardom, kot sta kemična zaščita in higiena. Industrijsko higienično pranje odstrani več umazanije kot pranje doma, zato zagotavlja večjo ustreznost delovne obleke.


2.) Vedno so na voljo čista in varna zimska delovna oblačila

Zagotavljamo čiste, ustrezne in varne delovne obleke, ter odvoz umazanih ali poškodovanih. Za številne industrije ne zadostuje pranje oblek doma, zato je potrebno učinkovito industrijsko pranje delovne obleke.


3.) Ponujamo trajnostno izbiro oblačil za vsako industrijo

Zimska delovna oblačila so zasnovana tako, da so vzdržljiva in popravljiva. Ko so dokončno iztrošena, jih recikliramo tako, da jim spremenimo namen uporabe. Iz njih namreč naredimo nov produkt ali pa jih odgovorno zavržemo. Tudi pralnice so zasnovane tako, da se nevarni odpadki, ki pridejo iz oblačil, odlagajo odgovorno do narave. Z najemom zimske delovne obleke smo bolj odgovorni do narave, saj ima pranje in sušenje delovne obleke doma večji vpliv na okolje kot nakup novih oblačil.


4.) Ponujamo vzdrževanje oblačil in svetovanje: Obleke popravljamo in po potrebi tudi zamenjamo

Naša storitev najema delovnih oblek zajema skladiščenje, pranje, vzdrževanje in popravljanje delovnih oblek. Vsakemu zaposlenemu namenimo čas za pomerjanje kolekcije in poskrbimo za prilagoditve.


5.) Stroškovno učinkovita rešitev, ki prihrani čas in denar

Zimska jakna

Nakup zimske delovne obleke se na prvi pogled zdi kot enostavnejša in cenejša možnost od najema. Bistven dejavnik pri stroških, povezanih z delovnimi oblekami, je pravzaprav skrb in vzdrževanje. V storitev je zajeto naslednje:

  • nakup oblačil
  • skladiščenje oblačil
  • zamenjava poškodovanih oblačil
  • sezonske spremembe
  • logistika med pralnico in vašim podjetjem
  • zamenjave znotraj vaše ekipe

6.)Izboljšanje delovnih pogojev in povečanje produktivnosti zaposlenih

Vsako podjetje mora poskrbeti za dobro počutje in varnost zaposlenih. Pri tem ima velik pomen delovna obleka. Delavci morajo imeti vedno na razpolago čista delovna oblačila. To jim omogoča, da se osredotočajo na svoje delo in ne na morebitne težave z oblačili. Če se zaposleni v svoji delovni obleki dobro počutijo, so bolj uspešni in produktivni v svojem delu.


7.) Prilagoditev kolekcije zimske delovne obleke vašemu podjetju

Obstoječo kolekcijo delovnih oblek je možno prilagoditi različnim željam in zahtevam. Doda se lahko kakšen žep, spremeni gumb, natisne logotip podjetja, itd. Ponujamo tudi možnost za razvijanje popolnoma nove kolekcije in modelov. Zimske delovne obleke lahko tudi prilagodimo posameznikom. Obleke po meri skrajšamo, podaljšamo ali drugače popravimo.


8.) Dostava delovnih oblačil v vaše podjetje

Čista in redno vzdrževana zimska delovna oblačila so tedensko dostavljena v omarice zaposlenih ali vnaprej določeno mesto. Umazana oblačila odpeljemo in postopek tedensko ponovimo. V toplejšem delu leta vaša zimska delovna oblačila tudi primerno skladiščimo.