Pošlji povpraševanje

Namakalni sistemi pomembno pripomorejo k rodovitnosti prsti


Namakalni sistemi že dolgo niso več samo stvar obmorskih ali sušnih krajev. Veliko ljudi si jih omisli za svoj vrt ali trato. Poleg tega izboljšajo tudi sam teren, saj brez njih lahko nastopijo težave, kot so suša, pa tudi poškodbe na parcelah ali zgradbah. Učinkovit namakalni sistem je torej del celovitega prostorskega planiranja parcele, s katerim lahko preprečite številne neželene težave in celo zaščitite svoje zdravje.

Namakalni sistemi so nujno potrebni v času suše in na področjih, kjer je malo padavin. Prav tako jih potrebujemo, če:
- je padavin je manj od količine vode, ki jo potrebujejo vaše vrtne rastline
- je padavin dovolj, a niso enakomerno porazdeljene
- padavin je dovolj in tudi njihova porazdelitev je dobra, vendar pa se pojavijo ob nepravem času.

profesionalna namakalna oprema

Vse to so faktorji, ki določajo potrebo po naložbi v namakalni sistem. Ti že dolgo niso več nepredstavljivo dragi. So namreč lahko zelo preprosti in v nekaterih primerih sestavljeni zgolj iz enostavnega pršilca. Včasih so bolj kompleksni in zaradi tega nekoliko dražji, a vseeno se vedno obrestujejo kot dobra naložba. Poglejmo, katere vrste poznamo.


Profesionalni namakalni sistemi vse bolj pogosti v športu

Profesionalni namakalni sistemi so tisti bolj kompleksni sistemi, o katerih pišemo v zgornjem odstavku. Gre namreč za namakalne sisteme, ki zagotavljajo dotok vode in vlaženje nogometnim stadionom, teniškim igriščem, golf igriščem, dirkališčem za konjske dirke in drugim vrstam prizorišč. Ste vedeli, da so bila igrišča na vseh zadnjih svetovnih nogometnih prvenstvih vzdrževana s profesionalnimi namakalnimi sistemi visoke kakovosti Perrot? Njihova brezhibna sestava, organizacija in rezultati so že večkrat prepričali športne prireditelje.

profesionalni-namakalni-sistemi omogočajo hitrejšo rast rastlin

Obstaja pa tudi več različnih vrst in sicer poleg tistih za športne površine so na voljo tudi za kmetijska zemljišča. Razumeti moramo, da je za velike kmetijske akterje predvidljivost dotoka vode izjemno pomembna. Na ta način lahko načrtujejo rast in pobiranje pridelkov, kar je neobhodno povezano z zaslužkom in letino. Nemalo kmetijskih gospodarstev zato investira v profesionalne namakalne sisteme. Potrebno je dodati, da namakanje izboljša tudi zaloge podtalnice, saj voda, ki pronica skozi zemljo iz naslova namakanja, prispeva h količini podtalnice.


Namakalni sistemi za kmetijstvo izjemno povečajo pridelek

Omenili smo že, da so namakalni sistemi za kmetijstvo priljubljeni pri večjih kmetijskih gospodarstvih, radi pa jih uporabljajo tudi manjši kmetje ali vrtičkarji. Razlog je v tem, da se naložba v profesionalni namakalni sistem za kmetijstvo povrne razmeroma hitro. Pridelovalci pa zlasti cenijo predvidljivost. Rastline in pridelki namreč potrebujejo vodo za svoj razvoj, saj je bistvena tako za rastline kakor živali in ostala živa bitja.

namakalni sistemi za kmetijstvo povečajo pridelekNamakanje omogoča pridelavo pridelkov, ki obdelovalcem prinašajo zaslužek. Če jih lahko pridelujejo skozi celotno sezono, ne glede na morebitno sušo, to pomeni več zaslužka, posledično pa tudi boljšo preskrbo.


Zato je namakanje dobro za območja z malo padavinami ali pa za premostitev sušnih obdobij. Rastline ob pomanjkanju vode ne rastejo pravilno in njihov razvoj zaostaja. To lahko vodi v slab pridelek in posledično izgubo zaslužka. Nekateri deli sveta imajo manj padavin, kar lahko povzroči sušo in lakoto, ki pa ju je mogoče preprečiti z ustrezno oskrbo z vodo in namakanjem.

Sam proces namakanja pa tudi pozitivno vpliva na rodovitnost tal. Pomaga namreč ohranjati vlago v tleh, kar spodbuja kalitev seme. Posledično namakanje tako ohranja strukturo vrhnje plasti tal.
Poznamo več načinov za namakanje pridelkov, vsi postopki pa zagotavljajo primerljivo stanje in zdravje pridelkov. S procesom namakanja zagotovimo enakomeren dovod vode pridelkom, s čimer jim omogočimo enakomerno rast.


Namakalna oprema vključuje črpalke za namakalne sisteme

Če razmišljate o naložbi v sistem namakanja, naj bo vaša namakalna oprema resnično uporabna. Gotovo si ne želite črpalke za namakalne sisteme, ki bi bila prevelika, premočna ali neuporabna za vaš vrt. V ponudbi podjetja Armex so kompleksni in preprosti namakalni sistemi. Ne glede na namen, za katerega iščete rešitev, se bo pri podjetju Armex našel odgovor na vaše težave. Imajo namreč široko ponudbo kakovostnih produktov in naprav, ki jim številne stranke zaupajo že desetletja.

profesionalna namakalna oprema

Omenili smo že znamko izdelkov za namakanje športnih površin- Perrot. Med namakalniki kmetijskih površin velja omeniti stabilne in mobilne sisteme, ki so na voljo glede na situacijo, v kateri ste. Ne pozabite niti na industrijske namakalnike, ki se uporabljajo v razmerah prašenja in delovišč. Možnosti je torej veliko, sedaj pa je na vas, da izberete svojo.

Ste pomislili kako ohranjati svojo zelenico, grmiček in gredico zelenjave? Ali pa bi radi vključili tudi tenis igrišče in nekaj sadnih dreves? Mogoče se ukvarjate z gojenjem solate in bi radi preizkusili bolj zmogljive modele? Ali pa zgolj potrebujte pršilnik za premostitev poletnih sušnih obdobij? Ne glede na vaše želje bodo pri Armexu našli odgovor nanje. Večino modelov iz njihove ponudbe najdete na spletni strani, kjer so podrobno opisani. Za več informacij se jim oglasite ali jih obiščite na prodajnih mestih ali na sedežu.