Pošlji povpraševanje

Zaročni ženski in moški prstani - naj bo začetek skupne poti unikaten

Zaročni prstani so skozi zgodovino postali pomemben simbol začetka skupne poti, ki običajno slej, ko prej, vodi v poroko. Z njimi si bodoča mladoporočenca obljubljata večno zvestobo, naklonjenost in vzajemno spoštovanje. V prvi vrsti pa gorečo ljubezen in predanost.

Različic poročnih in zaročnih prstanov je toliko, kot je parov. Zato je dobro, da temeljito razmislite, katera različica bi najbolj ustrezala vama in bi najlepše predstavljala vajino ljubezen in vajino skupno pot.

Zlatarski atelje Mengeš vam vašo izbiro vsekakor lahko olajša s pestro ponudbo bodisi edinstvenih ženskih bodisi unikatnih moških poročnih ali zaročnih prstanov. Pri nas lahko tako izbirate med bogato paleto ročno izdelanih unikatnih kosov nakita, pri izbiri le-teh, pa bomo upoštevali vse vaše želje.

Več o unikatnih zaročnih prstanih


Poročni in zaročni prstani, narejeni samo za vas, so najbolj dragoceni

Kot rečeno, vam v našem ateljeju lahko ponudimo velik nabor kosov ženskega in moškega nakita, kjer boste zagotovo našli kaj zase. Vsak naš kos je narejen skrbno in z veliko mero ljubezni. Izdelujemo ga namreč ročno. Če pa bi vajini ljubezni radi dali drugačen, nekoliko bolj unikaten pečat, pa se lahko odločite za zaročni prstan po vaših željah, ki vam ga lahko izdelamo po naročilu. Takšen bo zagotovo povsem odgovarjal vašemu stilu in bo pripovedoval vašo zgodbo, vajino zgodbo.

Izbirate lahko med zlatimi, diamantnimi in srebrnimi prstani ter moškimi prstani iz platine in drugih materialov. Da pa boste vedno videti bleščeči in čudoviti, vam nudimo tudi izdelavo katerih koli drugih prstanov po naročilu. Prav tako izdelujemo po naročilu druge kose nakita.

Različne cene moških poročnih in zaročnih prstanovmoški prstani v kombinaciji z ženskimi 

Kateri zaročni prstani so najbolj popularni in jih moški radi izberejo?

Zaročni prstani so v zadnjih letih ponovno postali priljubljeni, saj se poroke vračajo v modo. Vedno več moških se tako odloči presenetiti svojo izbranko in jo zasnubiti na unikaten način. In seveda je vrhunec te snubitve škatlica, v kateri je srebrn, zlat ali celo diamanten zaročni prstan.

Srebrni ali zlati zaročni prstani so praviloma preprostih linij. Največkrat jih krasi en sam diamant, ki je tudi ključen (ne pa edini) dejavnik pri končnem oblikovanju cene. Zaročni prstani pa so sicer največkrat izdelani iz belega zlata in platine.


TUDI MOŠKI PRSTANI SO POMEMBEN MODNI DODATEK


Cene zaročnih prstanov so odvisne od več vidikov

Glavni gradnik oblikovanja cene zaročnih prstanov je, kot rečeno, običajno diamant. Na samo ceno zaročnega prstana tako vpliva več dejavnikov.

Carat, ki označuje težo tega dragega kamna. Clarity, s katero označujemo njegovo čistost. Color, torej barva diamanta na zaročnem prstanu. In cut, kar pomeni način brušenja diamanta. Vsi ti vidiki skupaj sooblikujejo končno ceno vašega zaročnega prstana in povedo, koliko denarja boste zanj morali odšteti.

Največkrat so zaročni prstani (vse večkrat tudi poročni) sicer izdelani iz belega zlata ali platine, dandanes pa so moderni tudi prstani iz rožnatega zlata. Seveda je tako tudi material, iz katerega je poročni ali zaročni prstan narejen, eden od pomembnih vidikov oblikovanja cene.

Natančnejše cene zaročnega prstana vam posledično lahko posredujemo, če nam sporočite vaše želje in pričakovanja.

Moški nakit: tudi moški se radi ponašajo z lepim nakitom

Čeprav je nakit predvsem ženska domena, pa se tudi moški pogosto radi pohvalijo z brezhibno izdelanimi kosi moškega nakita.

Pripadniki močnejšega spola sicer najpogosteje posežejo po ogrlicah ali prstanih. Redkeje boste med moškim nakitom našli zapestnice ali druge kose iz materiala, kot so zlato, srebro ali platina. Drugače je, ko govorimo o manj dragocenih materialih, kot sta denimo usnje ali les.  

Ogrlice, ki jih bodo izbrali, bodo najpogosteje iz zlata. Moški prstani pa so, po drugi strani, bolj povezani s tradicijo. Le-ti se namreč pogosto prenašajo iz roda v rod in nosijo simbolični pomen. Izdelava nakita po naročilu bo tako še kako prav prišla tudi, ko boste izbirali moški nakit.

Izdelava nakita po naročilu: za vas lahko oblikujemo kateri koli kos nakita

Poleg unikatnih ročno izdelanih poročnih in zaročnih prstanov, vam v Zlatarskem ateljeju Mengeš ponujamo tudi vse ostale oblike unikatnega nakita po naročilu za vse priložnosti.

Tako vam je na voljo klasičen in moderen nakit, kot so prstani za moške in ženske, ogrlice, zapestnice in uhani, ki jih izdelujemo iz vrste različnih materialov. Lahko pa na bolj moderen način in z vašo vizijo izdelamo še kakšen drug kos unikatnega nakit po vaši meri.

Obiščite nas in skupaj bomo našli prav nakit za vas.