Modni nakit za vaš popoln izgled


Modni nakit je vsekakor nekaj, kar olepša vašo pojavo, zato mu velja posvetiti posebno pozornost. Modni nakit je tista pika na i, ki je potrebna, da zasijete v vsej svoji lepoti. Modni nakit pa je tudi znak osebne urejenosti. Rečemo, da tisti, ki se kitijo, »dajo nekaj nase«, kar seveda okolica vedno opazi in se do tega pozitivno opredeli. Zato se splača kititi, saj tako naredimo zelo dober vtis. Izdelovanje nakita je že od nekdaj bila umetnost. Naše zlatarstvo izdeluje čudovit modni nakit. Še posebej smo ponosni na srebrn nakit, nakit iz poldragih kamnov, ves ženski nakit in seveda na naše poročne prstane iz belega zlata.

OGLEJTE SI GALERIJO NAŠIH IZDELKOV!

Modni nakit je bil v zgodovini vedno pomemben

Ljudje so se od nekdaj ukvarjali s svojim osebnim izgledom, saj so jih drugi po tem sodili oziroma ocenjevali. Znani so reki, kot so »obleka naredi človeka« ali »obleka kaže človeka« in podobno. V moderni dobi je postala pomembna tudi osebna higiena. Toda modni nakit je bil od nekdaj nekaj posebnega, statusni simbol in tudi sredstvo izkazovanja, kako premožna sta posameznik ali posameznica. Zato so ljudje izdelovanju nakita in kitenju od nekdaj posvečali veliko pozornosti. Prvi modni nakit se je pojavil že v prazgodovini. Z modnim nakitom so vedno povezovali osebni imidž. V preteklosti je bil vedno bolj izražen ženski nakit. Morda zato, ker so mu ženske vedno pripisovale večji pomen kot moški. Še posebej v Aziji je bil bolj zaželen srebrn nakit, saj je bilo pred stoletji tam srebro vredno več kot zlato. Velika stalnica v preteklosti in sedanjosti je bil tudi nakit iz poldragih kamnov. V vsakem primeru je bilo izdelovanje nakita v vseh zgodovinskih obdobjih še kako aktualno in spoštovano. In tudi danes je podobno.

Srebrn nakit - prstanŽenski nakit iz zlata

Modni nakit dvigne osebni imidž

Izdelovanje nakita in njegova uporaba je bilo od nekdaj tako pomembno, ker modni nakit dvigne osebni imidž. Ne zgolj zato, ker se z uporabo srebrnega nakita ali nakita iz poldragih kamnov pokaže, da sta posameznik ali posameznica tako premožna, da si moški ali ženski nakit lahko privoščita. Z modnim nakitom posameznik ali posameznica pokažeta svoj smisel za estetiko in odnos do svojega telesa ter navsezadnje do okolice. Posameznik ali posameznica na ta način z okoljem vzpostavita svojevrstno komunikacijo in svojemu okolju nekaj sporočata. In - kar je morda tudi pomembno - s srebrnim nakitom ali z nakitom iz poldragih kamnov posameznik ali posameznica kažeta, da jima ni vseeno za okolico, da jima ni vseeno, kaj si okolica o njiju misli. Veliko ljudi pravi, da se kiti zase. A v bistvu to ni nikoli čisto res: pravzaprav se vedno trudimo za okolico oziroma zato, da to drugi opazijo.

CENE POROČNIH PRSTANOV


Izdelovanje nakita za moške in ženske

Nič več ne drži, da je izdelovanje nakita namenjeno samo ženskam. Poleg ženskega nakita se v današnjem času vse bolj izdeluje tudi moški. Izenačevanje spolov poteka v obeh smereh in v današnjem času, ko se ženske feminizirajo, se vse bolj kitijo tudi moški. Res pa je, da se med spoloma modni nakit kar dokaj močno razlikuje.


Izdelovanje nakita je umetnost

V našem zlatarskem ateljeju smo na izdelovanje nakita zelo ponosni. Po izdelovanju nakita se odlični zlatarji ločijo od dobrih in glede na reakcije naših kupcev sodimo med odlične zlatarje. Naše kreacije so domiselne, zato so med našimi kupci priljubljene. Vabimo vas, da se oglasite pri nas in si ogledate našo pestro izbiro. Prepričani smo, da boste nekaj našli tudi zase.