Naj bo vaš zaročni prstan z unikatnim stilom nekaj posebnega

Zaročni prstan obeležuje zavezo osebe, ki ga nosi, da bo poročena. Pogosto se zaročni prstan pojavlja v zahodnih kulturah. Lahko je to zaročni prstan iz belega zlata, ki ga eden od partnerjev predloži drugemu ob prošnji za roko. Prstan lahko nosite kar nekaj časa, lahko ga zamenjate po poroki s poročnim prstanom, ali pa ga ohranite in nosite tudi po poroki v spomin ali obeležje. Ni treba biti pretiran formalist, da razumemo velik simbolični pomen zaročnega prstana. V Zlatarskem ateljeju smo specialisti za izdelavo unikatnih kosov nakita, zato vam bomo izdelali prstan po vaših zahtevah. Tudi če ste morebiti bolj omejeni, se bodo našli načini, da vaše želje uresničimo in vam ponudimo sanjski prstan, ki ga boste vedno lahko nosili, v srcu pa bo ostal spomin na čudovit čas zaobljub in predanosti vašemu partnerju.

Več o tradiciji zaroke

Zaročni prstan

Zaročni prstan pomeni zaobljubo, zvestobo in pogum

Formalno zaobljubo k poroki obeležuje in simbolizira zaročni prstan. V zahodnih državah jih nosijo zlasti ženske, vdelane pa lahko imajo tudi drage kamne. V nekaterih kulturah ženske in moški nosijo prstane v istem slogu, kar simbolizira dopolnjevanje. Tak prstan lahko uporabite tudi kot poročni prstan in s tem njegovo simbolno vrednost še oplemenitite, Tako prihranite tudi pri denarju. Vsak mora vedeti, kaj mu je pri pomembnem ceremonialu poroke najpomembnejše in kateri vidik bi rad ohranil za vedno. Vemo, da so takšne prstane poznali že v Starem Egiptu. Danes v naši ponudbi poleg belega in drugega zlata najdete tudi srebrne ter unikatne, torej posebne tovrstne prstane. Zaročni prstani iz belega zlata se v angleško govorečih državah nosijo večinoma na prstancu leve roke, običaju se med državami razlikujejo. V Zlatarskem ateljeju vam ponujamo nekaj modelov, ki pa jih lahko prilagodimo vašemu okusu in željam. 

Zaročni prstan iz belega zlata je diskreten, pozornost vabi zaročni prstan z diamantom

Pod izkušenimi rokami naših zlatarskih mojstrov nastajajo čarobne oblike modnega nakita različnih slogov in oblik. V materiale plemenitih kovin vgrajujemo dodatke iz drugih materialov, denimo lesa, usnja, plastike, ali dragih oz. poldragih kamnov. Tako lahko oplemenitimo vaš diskreten zaročni prstan z diamantom ali mu dodamo lesen kos, kar vas bo gotovo popolnoma razlikovalo od vseh drugih. Važno je, da vi prek naših kosov lahko zapojete svojo pesem in pripovedujete svojo zgodbo. Najbolj priljubljeni materiali so zlato in druge kovine, denimo titanij, srebro in nerjaveče jeklo, lahko pa poskusite tudi z lesom, plastiko ali usnjem, če ste bolj eksperimentalne narave.

Zaročni prstan cena

V Ateljeju nudimo zaročne prstane po cenah, dostopnih vsem

Mimo so časi, ko je bila cena takega prstana vrtoglava. Zdaj vam zaradi prilagojenega pristopa, osebne naravnanosti in butičnega načina dela nudimo unikatne visokokvalitetne kose po dostopnih cenah. Ne skoparimo pri kvaliteti, uporabljamo zgolj najboljše materiale in se izobražujemo glede metod in načinov dela. Spremljamo svetovne trende in vam zmeraj ponudimo tisto, kar iščete. Slogi oblikovanja in tradicije se razlikujejo, v splošnem pa trende in največ uporabe zaročnih prstanov določajo Združene države Amerike. Tam je priljubljenost prstanov z diamanti v dvajsetem stoletju po drugi svetovni vojni nekoliko padla, zdaj pa spet pridobivajo na vrednosti in pogostosti. Nikjer pa ne piše, da morate slediti trendom, saj vam lahko oblikujemo tudi kos nakita, ki popolnoma sledi vašim zamislim in željam.  Na naši spletni strani najdete primere prstanov, njihovo zgodovino ter našo zgodbo. Tako boste bolje razumeli, da delamo po osebnih načelih, za ljudi, s srcem. S takim pristopom vam bomo oblikovali unikaten kos za vse življenje. Oglasite se pri nas osebno, po telefonu ali po elektronski pošti in skupaj bomo našli za vas pravšnjo rešitev in model.

unikaten nakit po naročilu >>>