Poročni prstani najpogosteje izdelani iz zlata, srebra ali platine

Poročni prstani se najpogosteje izdelujejo iz žlahtnih kovin, kot so zlato, platina in srebro. Plemenite kovine so namreč dovolj trdne, obstojne, telesu prijazne in imajo možnost naknadnega preoblikovanja. Srebro je sicer nekoliko manj trdno, je pa kljub vsemu dovolj obstojno, če je kovano. Nadomestka plemenitih kovin sta jeklo in titan, ki ju odlikujeta tako trdnost kot obstojnost, jih pa kasneje žal ni mogoče preoblikovati. To pa je zelo pomembno pri poročnih prstanih, ki naj bi se nosili dolgo življenjsko obdobje.
Zlati poročni prstani iz rumenega zlata so topli in prijetni. Rumena je klasičen in priljubljen barvni odtenek te plemenite kovine. Sijaj spominja na tople sončne žarke. S poročnimi prstani iz rumenega zlata zaljubljenca potrdita zvezo za srečno življenje A enostavni, popolnoma rumeni poročni prstani, so danes že prava redkost. Zaradi specifičnih lastnosti zlata zlatarji pri izdelavi nakita ne uporabljajo čistega zlata, temveč zlitino. V zlatarnah najpogosteje srečamo izdelke iz 14- in 18-karatnega zlata (585 ali 750), kar pomeni vsebnost čistega zlata v zlitini. Z dodatkom srebra in bakra dosežemo različne barvne odtenke: temno ali svetlo rumeno ter belo in rdeče zlato.
Zlati poročni prstani iz belega zlata prepričajo z izjemno eleganco in preprostimi oblikami. Belo zlato oddaja svež in svetel sijaj, ki izraža veselje do življenja. Najbolj opazni in žareči pa so zlati poročni prstani iz rdečega zlata, ki je ugodno in trenutno zelo priljubljeno. V barvnih kombinacijah so zlati prstani paša za oči; s kombinacijo belega zlata z rumenim ali rdečim zlatom dobijo preproste oblike poročnih prstanov nov pomen. Zlati poročni prstani v barvnih kombinacijah so prava paša za oči.

Poročni in zaročni prstani iz zlata, srebra in platine

Diamantni prstani poudarjajo neminljivost ljubezni in predanosti

Tako v poročne kot v zaročne prstane pogosto vgradimo tudi drage kamne. Še zlasti so priljubljeni diamantni poročni in zaročni prstani. Poleg ugodne cene diamant poudarja neminljivost, dragocenost in neskončnost zakonske zveze. Še najpreprostejši zaročni in poročni prstani postanejo prestižni, če jih oplemenitimo s pravimi diamanti. Ti v nasprotju s cirkonom žarijo ne le nekaj let, temveč za vedno. Diamant je namreč najtrša snov na svetu, zato njegovega leska obraba nikoli ne načne. Obstajajo različne oblike in vrste diamantov (okrogli, špičasti, ovalni, hruškasti, …).
Briljant, najplemenitejši dragulj med dragulji, je simbol ljubezni, saj je večen kakor ljubezen sama. Briljant je diamant, ki je zbrušen tako, da ima najlepši lesk. Takšen način brusa se imenuje briljantni brus in ima 58 majhnih ploskev, ki omogočijo izjemen sijaj in maksimalen odboj svetlobe skozi vrh diamanta.

Zaročni prstani iz zlata, srebra in platine

Zaročni prstan – belo zlato oddaja svež in svetel sijaj

Ponudba zlatih zaročnih prstanov je danes zelo bogata – tako z vidika barvnih odtenkov kot tudi oblik. Najpogosteje se še vedno uporablja 14-karatna zlitina zlata v rumeni, beli in rdeči barvi oziroma njihova kombinacija. Še zlasti privlačnega videza je zaročni prstan iz belega zlata. Belo zlato nastane, ko rumenemu, torej čistemu zlatu dodajamo srebro in paladij, da dobimo značilni beli odtenek. Belo zlato izraža hladno in moderno eleganco, svež in svetel sijaj belega zlata pa izraža veselje do življenja. Tako kot poročni prstani so tudi zaročni prstani v barvnih kombinacijah prava paša za oči, na primer belo zlato z rdečim, ki poskrbi, da preproste oblike prstanov dobijo popolnoma nov pomen. Zaradi specifičnega videza, ki ga prinaša belo zlato so zaročni prstani iz tega materiala estetsko najbolj učinkoviti, če je njihova oblika preprosta.

Vabljeni k ogledu spletne strani, kjer boste presenečeni nad pestro ponudbo zaročnih in poročnih prstanov.