Pošlji povpraševanje

Prstani za vse življenje - poročni, ki nosijo zgodbo partnerjev

Prstanimajo za seboj dolgo in zanimivo zgodovino, saj smo si ljudje nakit podarjali že ob samih začetkih človeštva. Izvirali naj bi iz Starega Egipta, kjer so bili spleteni iz dragocenih rastlin, že takrat pa so simbolizirali večnost. V prazgodovini je bil nakit izdelan iz usnja, okostja živali in iz posušene trave. Šele kasneje, približno pred 4.800 leti pa so bili v Egiptu zabeleženi prvi obredi poroke, na katerih so se prvič pojavili tudi poročni prstani. V različnih kulturah so veljala in še danes veljajo različna pravila glede barve, oblike, in nošnje poročnih prstanov na desni oziroma levi roki, vsi pa imajo nekaj skupnega - so simbol zvestobe in ljubezni, večnosti, varnosti, celovitosti in nesmrtnosti, na 4. prstu roke oziroma prstancu pa se nosijo zato, ker vena (žila ljubezni) iz tega prsta potuje direktno v srce. Danes so še posebej priljubljeni zlati, izbiramo pa lahko še med bolj sodobnimi in modnimi različicami.

Poročni prstan cena

Za izbiro poročnega si moramo vzeti dovolj časa

Nakit zelo radi podarjamo ob različnih priložnostih, vendar ga ni enostavno izbrati - izbirati je mogoče med toliko različnimi vzorci, materiali, barvami in oblikami, da je tistega pravega včasih zares zelo težko izbrati. Izbira je še bolj otežena, ker imamo moč izbirati med klasičnimi ali modnimi oblikami, zavitimi in prepletenimi linijami, zlatimi ali srebrnimi, nekaterim pa je všeč bolj glamurozen nakit, ki nase pritegne vsak pogled. Najbolj zahtevna je izbira poročnega prstana. Ta mora izžarevati karakter partnerjev, pripovedovati mora njuno zgodbo, seveda pa mora odgovarjati tudi življenjskemu slogu obeh partnerjev. Predhodno se je potrebno dogovoriti o vrednosti - ceni, ki je še sprejemljiva. Prstan mora biti skratka takšen, da ga bosta zakonca nosila z veseljem in s ponosom. Smiselno si je ogledati različne modele ali celo fotografije in tako poskušati ugotoviti, kaj je partnerjema všeč. Če med obstoječo ponudbo ne najdeta poročnega prstana, s katerim bi se počutila povezana, pa se lahko poslužita tudi izdelave po meri. Ročno izdelani prstani se nikakor ne morejo primerjati z industrijskimi, saj so povsem unikatni.

POROČNI PRSTANI IZ RUMENEGA ZLATA

Z iskanjem je najbolje začeti vsaj nekaj mesecev pred velikim dogodkom

Rana ura, zlata ura je rek, ki bi se ga morali držati pri izbiri poročnega prstana. V naglici smo pod velikim stresom in kadar se odločimo za prvi par, ki ga zagledamo v reviji ali zlatarni, se lahko zgodi, da bomo svojo odločitev kasneje obžalovali. Partnerja bi morala svoja prstana pričeti iskati vsaj 3 mesece pred poroko, za posebne priložnosti pa so še posebej primerni unikatni - ročno izdelani, edinstveni prstani, izdelani v skladu z željami obeh partnerjev. Gre namreč za najlepši dan v življenju partnerjev, za neskončen spomin na ljubezen in zaprisego.

Poročni nakit cena

Odlična alternativa množičnemu potrošništvu

Danes imamo, zahvaljujoč možnosti izdelave predmetov po meri, precej velik vpliv na končni videz določenega izdelka, kar pomeni, da si ga z lahkoto prilagodimo glede na slog, ki nam je všeč. Tako je tudi s prstani. V Zlatarskem ateljeju iz Mengša se trudimo strankam ponuditi odlično alternativo množičnemu potrošništvu - možnost izdelave ročno izdelanih poročnih prstanov po vaši meri. Ta je na voljo le v redkih zlatarnah, kot pribito pa drži naslednje - ročno izdelani prstani so nekaj povsem drugega, kot so strojni izdelki, izdelani v velikih količinah in dosegljivi praktično povsod. So čudovit sinonim za unikatno zvezo, njihova cena pa je odvisna od izbranega materiala, velikosti oziroma teže in nekaterih drugih dejavnikov, ki vplivajo na izdelek. Tako, kot sta edinstvena bodoča zakonca, je edinstven tudi nakit, ki ga je mogoče povsem prilagoditi njuni viziji. Naj ljubezen traja večno!