Unikatni poročni prstani za vse okuse

Poročni prstan je ena poglavitnih stvari, o katerih moramo razmisliti pred poroko. Prstan moramo dobro izbrati, saj nas bo kot simbol ljubezni na roki spremljal vse življenje. Pri tem si postavljamo vprašanja, kot so: kakšnega kupiti? Naj bo vpadljiv, okrašen, enostaven ali unikaten? Iz kakšnega materiala naj bo? Koliko denarja smo pripravljeni odšteti za par poročnih prstanov? Tako kot vsak nakit, tudi za poročni prstan velja, da mora odsevati osebni slog in karakter posameznika. Vsak človek je nekaj posebnega in vsak par zaznamuje edinstvena skupna pot, kar lahko izrazita s premišljeno izbiro edinstvenega poročnega prstana. V zadnjih letih so vse bolj priljubljeni unikatni poročni prstani, ki so oblikovani po meri, na inovativen način, ter združujejo različne materiale. V Zlatarskem ateljeju Mengeš, ki je eden izmed vodilnih izdelovalcev nakita pri nas, ustvarjajo dih jemajoč nakit po meri. Med njihovimi izdelki so tudi unikatni poročni prstani in poročni nakit, ki se sklada z nevestino podobo in ji doda piko na i.

Kombinirani poročni prstaniPoročni prstani po naročilu

Zlati, diamantni in srebrni poročni prstani – kakšna je cena?

Zlato in srebro veljata za standardni kovini, ki se uporabljata za izdelavo poročnih prstanov. Ti so navadno okrašeni z diamanti, od katerih je deloma odvisna tudi končna cena prstana. Kakovost diamanta oceni draguljar na podlagi njegove teže, čistosti, načina brušenja in barve. Poleg lastnosti diamanta vplivata na ceno poročnega prstana tudi njegova teža in zahtevnost izdelave. Najcenejši so srebrni poročni prstani, katerih par stane od dvesto evrov navzgor. Osnovna cena para zlatih poročnih prstanov znaša okrog štiristo evrov. Če pogledujete proti prstanom z oblikovno pestrejšimi rešitvami, boste za par odšteli petsto evrov. Za nakup tipičnega para poročnih prstanov bo treba odšteti okrog sedemsto evrov. Težji prstani, ki vsebujejo drage kamne ali so zahtevne izdelave, pa stanejo od osemsto evrov navzgor.

Unikatni poročni prstani – kombinacije materialov, ki navdušujejo

Zlatarski atelje Mengeš ponuja poleg tradicionalnih materialov tudi bolj eksotične, ki nudijo še dodatne možnosti za oblikovanje. Poročne prstane lahko kombinirajo z usnjem, lesom, različnimi kovinami (npr. platino) ter dragimi in poldragimi kamni. Tudi med vrstami zlata je pestra izbira, saj so med drugim na voljo rumeno, rdeče, rožnato, belo in zeleno zlato. Idej za oblikovanje in domišljije jim ne primanjkuje, stranka pa je tista, ki ima glavno besedo, saj so izdelki prikrojeni njenim zamislim in željam. Galerijo obstoječih modelov poročnih prstanov si lahko ogledate na njihovi spletni strani, kjer lahko izbirate med svetlo, temno in ledeno kolekcijo. Po vaših željah pa lahko izdelajo tudi povsem nov, unikaten in ročno izdelan prstan. Pari imajo tudi to možnost, da si v Zlatarskem ateljeju Mengeš kar sami izdelajo svoja prstana, in sicer skozi enodnevno delavnico, ki poteka pod strokovnim mentorstvom. Na delavnici izbereta dimenzije in obliko prstana ter način površinske obdelave ter sama oblikujeta nakit. Če želita, lahko strokovnjak njuna prstana opremi s kamni in poskrbi za graviranje.

Poročni prstani za vsak par

Rdeče zlato – zlati prstani, ki so najbolj modni ta hip

Medtem ko gre klasično rumeno zlato že nekoliko iz mode, zlatarji iščejo nove možnosti za oblikovanje. Rdeče zlato nastane z mešanjem zlata in bakra. Tovrstna zlitina daje številne možnosti za barvno kombiniranje z drugimi materiali prstana in še posebej lepo pride do izraza, če se prepleta z belim zlatom. Prstan, ki združuje različne barve zlata, deluje moderno in inovativno ter govori povsem drugačno zgodbo kot klasični prstani iz rumenega zlata. V primeru, da se odločite za poročni prstan, ki bo vključeval glavnino rdečega zlata, vam ne bo treba preveč skrbeti za barvno ujemanje s preostalim nakitom – dovolj je že, da tak prstan kombinirate z enobarvnim nakitom. Prstani iz rdečega zlata omogočajo številne možnosti oblikovanja in dekoracij ter so tudi cenovno ugodna izbira.