Poročni prstan iz vaših sanj

Poročni prstan je simbol poroke, ki predstavlja večno življenjsko vez in povezanost para. Izkazuje tudi velik simbolni pomen, saj priča o naklonjenosti partnerjev in njuni neskončni vezi, ki bo trajala vse življenje.

Veste kaj predstavlja oblika prstana?

Obroč pomeni varnost, moč in dostojanstvo. Že od nekdaj je znan po dejstvu, da je le-ta mistična oblika tista, ki varuje pred vsem zlim. Je znamenje zaščite in obvaruje zakonca pred nevarnostmi, ki jim je izpostavljena ljubezen. Neprekinjena oblika predstavlja simbol večnosti, saj nima ne začetka ne konca. 

Srebrni poročni prstanZlati poročni prstan cenik

Zlatarski atelje Mengeš

Poročni prstan je kos nakita, ki mu v Zlatarskem ateljeju Mengeš posvečamo prav posebno pozornost. Naš cilj ni poročni prstan, ki ga bosta kupila zgolj zato, ker je praktično obvezni del vsake poroke, ampak želimo, da bi imel posebno mesto v vajinem življenju.

Zlatarski atelje

Poročna prstana vama lahko izdelamo v številnih različicah - razlikujejo se v materialih, barvah, oblikah, velikostih in drugih osnovnih lastnostih, ogromno izbire pa je še med dodatki, kot so dragi kamni, vgravirani napisi in podobni detajli.

Za vaju bomo izdelali poročni prstan, ki si ga bosta s ponosom razkazovala svetu še mnogo let. Najlepši poročni prstani so tisti, ki nosijo vajino zgodbo, prav zato je pomembno, da izdelava poteka v tesnem sodelovanju z vama...

Unikatni poročni prstani

V našem zlatarstvu postavljamo v ospredje unikaten nakit, saj menimo, da je vsaka stranka nekaj posebnega. Nakit mora subtilno izražati to posebnost, pri tem pa zagotovo še posebej izstopajo poročni prstani.

Medtem ko so bili poročni prstani v preteklosti skoraj izključno zlati, se dandanes pari odločajo za zelo različne materiale. Zelo priljubljeni so denimo prstani iz belega zlata in srebrni poročni prstani, pogosta izbira pa so tudi prstani iz titana ali jekla. Tudi izbira najprimernejšega materiala je močno povezana z vajino osebnostjo in življenjskim slogom. Srebrni poročni prstani tako denimo izražajo večjo sproščenost in mladostno razposajenost, ki jo lahko dopolnimo z elegantnejšimi detajli.

Raznolikost pa lahko dosežemo tudi s kombinacijami materialov, ki naredi izdelek še bolj unikaten in vpadljiv, predvsem pa kombinacija olajša odločitev, če se ne morete odločiti samo za en material.

Kombinacija zlata in srebra za poročni prstan

Enostavni srebrni poročni prstani

Na naši spletni strani si lahko ogledate naše kolekcije nakita in morda dobite kakšno idejo.

Odločitev je vaša

Čeprav se verjetno strinjata, da pri izbiri poročnega prstana cena ne sme igrati glavne vloge, omenjeni dejavnik vendarle ni povsem nepomemben. Običajno je, da pari določijo okvirni znesek, ki so ga pripravljeni odšteti za poročna prstana. Cena le-teh se razlikuje glede na uporabljene materiale in dodatke. Vedno znova se potrudimo, da vam za določen znesek izdelamo prstan, ki kar najbolj pooseblja vas in vašega partnerja.