Izdelava unikatnega nakita – čudoviti unikatni poročni in zaročni prstani

Nakit je skupno ime za predmete, namenjene krasitvi telesa. Izdelan je iz kristalov, žlahtnih kovin, z dodanimi dragimi in poldragimi kamni, ali iz drugih atraktivnih materialov, ki se skozi obdobja malce spreminjajo. Lahko je narejen serijsko ali pa je izdelan kot unikatni nakit – v zadnjih letih so še posebej iskani unikatni poročni prstani. Okraševanje las, glave, vratu, rok, trupa in nog z različnimi, pozornost vzbujajočimi predmeti, je staro kot človeštvo samo. Nakit poudari žensko lepoto, priljubljen pa je tudi pri moškemu spolu, saj nošenje nakita sporoča, da je pred nami oseba, ki namenja pozornost temu, kako jo vidijo drugi. Tudi moški vse raje posežejo po unikatnem nakitu in zanimajo za njegovo izdelavo, modne smernice…

Ker sega nošenje nakita daleč v zgodovino, obstaja prepričanje, da so nekdanje kulture poznale povezavo med spodbujanjem določenih točk na telesu ter vplivom na zdravje. Nakit, predvsem zapestnice okrog roke ali gležnja, ter prstani, tudi tisti na nožnih prstih, ki jih pogosto nosijo ženske v Indiji, naj bi bil nameščeni na prav določene akupresurne točke, ki vplivajo na optimalno delovanje človeških organov. Izbira materialov in dodatkov nakita, je seveda sporočala, kakšen status ima oseba, ki si je nakit nadela. Možnost izdelave unikatnega nakita po naročilu odpira neštete možnosti. V Zlatarskem ateljeju v Mengšu, se trudimo željam naših strank kar najbolj prilagoditi, saj te rade pokažejo svojo individualnost prav z unikatnim nakitom. Še posebej so v zadnjih letih zaželeni unikatni poročni prstani, ki jih lahko bodoči mladoporočenci naročijo pri nas. Ti se radi posvetujejo z nami, saj imamo z izdelavo unikatnega nakita res veliko izkušenj in mnogo čudovitih idej.

Izdelava unikatnega nakita

Simbolni pomen prekrasnih unikatnih poročnih prstanov

Vzhodne kulture četrti prst na roki povezujejo s srčnim predelom, zato ni nenavadno, da se poročne prstane nosi prav na prstancu leve roke. Okrogla oblika simbolizira neskončni pretok, brez ovir in preprek. Poročni prstan, kot popolni krog je simbol nenehnega kroženja ljubezni, ljubezen dveh združenih oseb pa tako doseže večnost. 

Pri izdelavi tako pomembnega simbola, kot je poročni prstan, se je vselej uporabljalo dragocene materiale – zlato, srebro, diamante, drage in poldrage kamne. Dandanes so poročni prstani pogosto izdelani iz titana, plemenitega jekla ali v kombinaciji rumenega, belega in rdečega zlata. Najdete lahko celo lesene unikatne poročne prstane, za katere se pogosto odločijo ljubitelji narave in nečesa posebnega, drugačnega. Mnogim parom je pomembno, da so njihovi prstani unikatni, izdelani le zanje. Unikatni nakit, ki je ročno izdelan, je vselej narejen po željah stranke – njene želje izdelovalec nakita upošteva glede barve kovine ali dragega kamna, gravure, vzorca ali velikosti.

Ker mnogi pari dobijo poročne prstane od staršev ali starih staršev, katere želijo obdržati, jih v našem Zlatarskem ateljeju predelamo na način, da obdržijo osnovno obliko oz. formo, dodamo pa jim nekaj novega, modernega ter ustvarimo čudovite unikatne poročne prstane, ki so simbolično še pomembnejši, saj so krasili roke prednikov mladoporočencev. Unikatni nakit lahko izdelamo tudi na podlagi fotografij ali risb, kar nam uspeva s pomočjo dobre komunikacije s strankami, saj nismo zadovoljni dokler ni unikatni nakit popoln.

Izdelava unikatnega nakita – zakaj ne zapestnice?

Več zapestnic skupaj ob premikanju lepo zvončklja, tako okrašeno žensko ob njenem gibanju vselej spremlja prijeten zvok. Z zapestnicami so se ljudje okraševali že pred tisoči let, ker je predel roke, kjer se zapestnica nosi, viden tako lastnici kot drugim. Zapestnica je bila običajno okrašena s simboli, ki so tistega, ki jo je nosil, na nek način zaznamovali ali so se z njimi identificirali. Tudi okrogla oblika zapestnice poudarja celost in enovitost. Včasih so zapestnice nosili kot neke vrste zaščito pred temnimi silami. Imela je vlogo amuleta, ki je tistega, ki je zapestnico nosil, varoval in vodil. V naši ponudbi lahko prav tako kot zaročne in poročne prstane in drugi unikatni nakit, izdelamo za vas unikatno zapestnico oz. zapestnice, iz materiala, ki ga boste izbrali sami. Lahko pa pogledate nakit, ki imamo za naše stranke že pripravljenega, saj se tudi med že izdelanim unikatnim nakitom najde precej lepih kosov, ki navdušijo tako ženske kot moške.

Izdelava unikatnih poročnih prstanov

Izdelava čudovitega unikatnega nakita po konkurenčnih cenah

Če si želite, da bi kos nakita izražal vas in vašo originalnost, izdelavo unikatnega nakita prepustite zlatarskim mojstrom, ki bodo poslušali vaše ideje, vam po potrebi svetovali in za vas izdelali čudovit unikatni nakit, ki ga boste s ponosom in radi nosili. Tako izdelan nakit bo izžareval vas in vaši zbirki se bodo pridružili le kakovostno izdelani kosi nakita. Čeprav so med unikatnim nakitom najobičajnejši prav poročni prstani, ni razloga, da ne bi po naročilu izdelali tudi prstana za posebno priložnost, zapestnico, ki je zaznamovala prav posebno obdobje vašega življenja, dragocen obesek ali ogrlico, ki si jo že dolgo želite. 

Na zadnji strani dragocenega kosa je lahko gravura, za katero veste le vi in tiho sporoča, s kakšnim namenom ste vam dragoceni, unikatni kos nakita izbrali za svojega. Ročno izdelan nakit je lahko narejen v klasičnem slogu ali pa pri oblikovanju sledi modernim trendom, ki dopuščajo več drznosti. Unikaten nakit lahko vsebuje različne kristale, ki imajo poleg estetske vrednosti za posameznika tudi zdravilno moč. Dovolj je le skica ali fotografija, na kateri je vam všečni kos nakita, po kateri bodo zlatarski mojstri zasnovali privlačen, kvalitetno izdelan in cenovno ugoden zlatarski izdelek.

Pri izdelavi unikatnega nakita, lahko greste še korak dlje

Ne glede na to ali si želite unikatni poročni prstan, zapestnico ali broško, se lahko udeležite ustvarjalne in kreativne delavnice, kjer boste z našo pomočjo izdelali unikatni nakit z lastnimi rokami. Takšno okrasje boste nosili še z večjim veseljem in zagotovo se boste radi pohvalili, da ste svoj unikatni nakit izdelali sami. Da boste dobili ideje, si na naši spletni strani oglejte poročne prstane iz mavrične, svetle temne in ledene kolekcije ter ostali nakit iz enakih kolekcij, ki jim je dodana še diamantna. Izbira je pestra in cenovno ugodna.

IZDELAVA UNIKATNEGA NAKITA