Izdelava uhanov - izdelava srebrnih, zlatih, ter uhanov iz belega zlata


Izdelava uhanov, predvsem izdelava unikatnih, je prava umetnost, ki zahteva posebno kreativnost ter unikaten občutek za estetsko izdelavo, saj so unikatni uhani lahko izdelani iz poljubnega števila materialov in dodatkov ter nešteto kombinacij, različnih modelov, oblik, stilov, velikosti in dizajnov. K raznolikosti izdelave unikatnih uhanov vplivajo tudi številne različne tehnike izdelave uhanov ter njihov namen. Izdelavo unikatnih uhanov po naročilu lahko zaupamo Zlatarskemu ateljeju v Mengšu, kjer nam po naročilu izdelajo srebrne uhane, uhane iz rdečega, rumenega ali belega zlata ter unikatne uhane za otroke.

Zlatarski atelje


Izdelava srebrnih uhanov po naročilu v Zlatarskemu ateljeju Mengeš

Kreativnost in domišljija sta neomejeni, zato je čudovito, da lahko sodelujemo pri izdelavi nakita, katerega bomo nosili ali podarili.
Ko se zgodi, da imamo v mislih točno določeno obliko uhanov in izbran material iz katerega bodo izdelani uhani, ne glede na to, ali so uhani za nas oz darilo za naše najdražje ali celo uhani za otroka, nam bodo v Zlatarskem ateljeju Mengeš znali prisluhniti in realizirati našo vizijo z izdelavo unikatnega in kakovostnega nakita, ki si ga bomo mi ali naši najbližji z veseljem nadeli.
Vsekakor, je prav, da se zavedamo, da ima vsak material svoje lastnosti, tako vizualne, kot tudi specifične lastnosti, ki omogočajo različno izdelavo uhanov, ter različno trdnost materialov, kar lahko različno vpliva na trajnost in obstojnost izdelanega nakita.

OGLEJTE SI GALERIJO Z NAŠIMI IZDELKI

Uhani iz srebra oz uhani s čistino Sterling Silver

Srebrni uhani imajo visoko svetlobno odbojnost, kar pomeni, da imajo srebrni uhani največji sijaj. Čisto srebro ima 99.9% vsebnost srebra, vendar je čisto srebro preveč mehko za izdelavo uhanov, zato se najpogosteje srebru dodajajo drugi materiali, ki naredijo obstojnejšo in trajnejšo zlitino imenovano Sterling silver, ki omogoča bolj dovršeno izdelavo ter trdnost in trajnost srebrnih uhanov. Sterling silver je zlitina, ki ima vsebnost srebra 92.5%, kar pomeni, da je 7.5% zlitine narejene iz bakra oz druge kovine. Kljub vsemu pa je lahko mnogo srebrnih uhanov čistine Sterling Silver izdelano tako, da je prevlečeno s slojem čistega srebra, ki izboljša sijaj.


Izdelava uhanov iz zlata in belega zlata

Tako kot srebro, je tudi čisto zlato mehka kovina, kateri so dodajajo druge kovine, ki povečujejo trdnost, katera omogoča kvalitetno oblikovanje in izdelavo. Uhani iz zlata imajo različno čistost in druge lastnosti.
Oznake, čistost in oznaka zlata v karatih »K«:
- Oznaka: 999:, čistost: 99.9%, karatov: 24K - čisto kovina - mehka kovina
- Oznaka: 916:, čistost: 91.6% karatov: 22K - odlična čistina in solidna trdnost
- Oznaka: 750:, čistost: 75.0% karatov: 18K - odlična čistina in dobra trdnost
- Oznaka: 585:, čistost: 58.5% karatov: 14K - dobra čistina in odlična trdnost
- Oznaka: 417:, čistost: 41.7% karati: 10K - solidna čistina in odlična trdnost
- Oznaka: 375:, čistost: 37.5% karati: 9K - minimalni standard za zlato.

TUKAJ NAJDETE NAŠ CENIK PRSTANOVBelo zlato, ki se uporablja za izdelavo nakita, je pridobljeno z mešanjem drugih kovin, kot so: cink, paladij, srebro ali nikelj, z namenom pridobitve zlitine, ki ni le trdnejša, temveč tudi veliko bolj bela. Nakit iz belega zlata je pogosto izdelan tako, da ima zgornji sloj iz rodija, zaradi česar ima izdelan nakit boljši sijaj in svetlejšo barvo. Pomen karata je enak, ne glede na to, ali gre za belo ali rumeno zlato. Karat označuje, v kakšnem razmerju se čista kovina pomeša z 'polnilnimi' kovinami v njem.

Nakit


Izdelava uhanov za otroke tudi po naročilu

Otroški uhani so nekaj posebnega, predvsem zato, ker otroški uhani spremljajo otroka iz otroške dobe, preko faze odraščanja v odraslo dobo. Otroški uhani so lahko veliko več kot spomin, saj so s primernim izborom materiala in izdelavo trajni.
V Zlatarskemu ateljeju v Mengšu lahko izberemo ali naročimo izdelavo unikatnega nakita za otroke iz najplemenitejših kovin kvalitetne izdelave, katere imajo najboljšo kombinacijo čistine in trdnosti, z namenom, da bo otroški zlat in srebrn nakit kvaliteten, primeren in dolgo obstojen.