Whey proteini – kaj so sirotkine beljakovine in zakaj jih potrebujemo?

Whey proteini so pridelani iz sirotke, ene izmed glavnih sestavin mleka. Sirotka nastaja pri pridelavi sira, kjer gre v resnici za stranski produkt, ki pa se zelo pogosto uporablja za izdelavo whey proteinov, enih najbolj priljubljenih na tržišču. Sirotka je odličen naravni vir beljakovin, kar posledično velja tudi za whey proteine. Sodeč po mnogih raziskavah ima sirotka zelo pozitiven vpliv na zdravje ljudi, pa vendar ji mnogi ne zaupajo, saj so bili whey proteini sprva uporabljeni s strani bodybuilderjev. Iz kislo-sladke tekočine nastane koncentrat oziroma prah, ki vsebuje nekje med 70 in 90% beljakovin, le-te pa so ključnega pomena za normalno delovanje našega telesa in za doseganje popolne postave. Whey proteine najdemo na številnih prodajnih mestih po vsej Sloveniji – spletna trgovina The Nutrition ima svojo poslovalnico tudi v Ljubljani, natančneje v BTC. Za stranke velikokrat pripravijo akcije, ki jim omogočajo nakup najboljših whey proteinov po še posebej ugodni ceni. Akcije lahko spremljamo na spletni strani trgovine The Nutrition. Beljakovine v obliki prahu preprečujejo razgradnjo mišic in prispevajo k njihovi rasti, pripomorejo k hitrejši izgubi odvečne telesne maščobe, spodbujajo nastajanje antioksidantov, poleg tega pa tudi krepijo delovanje imunskega sistema, znižujejo povišan krvni tlak in skrbijo za zdravo srce.

Proteini za popolno postavo

Akcija odlična priložnost za prihranek pri nakupu

Vsi, ki razmišljajo o nakupu whey proteinov, bi morali izkoristiti akcijo na prodajnih mestih, saj si lahko tako svoje beljakovine zagotovijo po še posebej ugodni ceni. Mnogi se na tem mestu vprašajo, zakaj pravzaprav posegati po beljakovinah v obliki prahu, ko pa je na voljo toliko živil, ki vsebujejo beljakovine. Dejstvo je, da zelo težko zadovoljimo potrebe našega telesa po beljakovinah, če ne uporabljamo whey proteinov. Ti se v telesu hitreje absorbirajo in hitro zadovoljijo dnevno potrebo telesa po beljakovinah. Seveda morajo imeti whey proteini optimalno aminokislinsko sestavo ter visok delež koncentrata z nizko vrednostjo sladkorja in maščob. Na trgu so še posebej priljubljeni whey proteini (iz sirotke), ker ima sirotka najvišjo biološko vrednost beljakovin, ki se v telesu zelo hitro absorbirajo in so odlične kot prvi obrok v dnevu. Ponudbo si oglejte na prodajnih mestih BTC v Ljubljani in drugih, kjer ne spreglejte akcij in drugih ugodnosti za naše člane. Na voljo je ogromno whey proteinov v akciji z različnimi okusi, zato se za vsakega posameznika z lahkoto najde pravo prehransko dopolnilo.

Ne spreglejte mesečnih akcij -40% na proteinske izdelke!

Kako izbrati prave whey proteine?

Če to počnemo prvič, zagotovo še ne bomo vedeli, na kaj se osredotočiti pri izbiri. Običajno se nato odločimo za najbolj prodajan produkt, ki nam potem ni všeč po okusu, se nam zdi preveč gost ali sladek ali pa preprosto ne vemo kako ga uživati. Pred prvim nakupom se je zato najbolje posvetovati s prodajalcem, ki nam bo z veseljem svetoval pri izbiri. Potrebno si je vzeti čas in preveriti, na katere lastnosti whey proteinov se je potrebno osredotočiti. Oglejmo si akcije, namen uporabe, čas uporabe in količino posameznega pakiranja. Prav tako je potrebno izbrati primeren vir beljakovin (najpogosteje so to whey proteini), proizvajalca, okus, sestavo in se odločiti za cenovni razpon, ki se ga še lahko privoščimo. 

Proteini v akciji

Na vprašanja vam bodo odgovorili izkušeni strokovnjaki

V spletni trgovini The Nutrition na vas čakajo vse vrste prehranskih dopolnil, ki so potrebna za doseganje popolne postave, vključno z whey proteini. Top produkti so velikokrat v akciji, kar uporabniku omogoča zares ugoden nakup. Prav tako na spletni strani najdemo ogromno uporabnih nasvetov v člankih, receptov in video vsebin, ki nam bodo pomagale doseči zastavljen cilj.