Proteini za hujšanje iz trgovine - ali jih zares potrebujemo?

Proteini za hujšanje so v zadnjih nekaj letih preplavili trg. Sprva so jih z namenom pospešenega pridobivanja mišične mase uporabljali zgolj bodybuilderji, kasneje pa smo se ljudje pričeli zavedati, da si lahko s proteini pomagamo tudi pri hujšanju. Mnogokrat nimamo časa za pripravo zdravega in uravnoteženega obroka in ker nas v določenem trenutku pesti lakota, posežemo po nezdravih prigrizkih, kot so čokoladice in slani prigrizki. Beljakovine lahko pridobimo iz hrane, saj so nujno potrebne za normalno delovanje telesa in mišično rast, vendar jih mnogi posamezniki ne zaužijejo dovolj. Sicer jih najdemo zlasti v mesu (piščančje prsi), mlečni izdelkih, kot sta skuta in mleko, jajcih, morskih sadežih (hobotnica, lignji) in v oreščkih (pistacija, indijski oreščki). S proteini za hujšanjedosežemo konstantno mišično rast in obnovo mišic, vendar moramo biti zelo previdni pri njihovi izbiri. Ker je njihovo delovanje zelo različno, si moramo vzeti dovolj časa in izbrati tiste prave. Do popolne postave si lahko pomagamo tudi z gainerji, ki so prav tako na voljo v trgovini s proteini. Ne pozabimo, da so beljakovine bistvene sestavine človeške prehrane, ki se uporabljajo v skoraj vseh bioloških procesih, ki potekajo v telesu, zato ne gre za nič nenaravnega. Proteini za hujšanje se v telesu absorbirajo hitreje kot se absorbirajo beljakovine iz prehrane, zato je njihov učinek hitreje opazen.

gainerji ali proteini

Napitki kot zdrav obrok

Pripravki v trgovini s proteini se med seboj razlikujejo predvsem po namembnosti in viru beljakovin, ki ga vsebujejo. Proteini za hujšanje med seboj niso enaki, zato je dobro vedeti, katere pripravke je potrebno uporabljati v določenem času. Vsi sicer vsebujejo proteine, namenjene hujšanju in rasti mišic, vendar pa je njihovo delovanje različno - nekateri se absorbirajo prej, drugi kasneje, nekateri vsebujejo sojo, drugi riž ali druge vire. Najbolj zastopani v trgovinah so proteini za hujšanje iz sirotke, saj slovijo po zelo hitri absorpciji in visoki biološki vrednosti. So idealna izbira po treningu, uporabljamo pa jih lahko tudi zjutraj ali tekom dneva in pred samim treningom.

Rešitev za vse, ki ne uživajo živil živalskega izvora

Mnogi posamezniki se raje poslužujejo rastlinskih virov beljakovin, obstajajo pa tudi alergiki, ki jim telo ne dopušča uživanja mlečnih izdelkov. V tem primeru so odlična izbira proteini za hujšanje, ki vsebujejo rastlinske vire - konopljo, sojo, riž ali grah. Na voljo so v večini trgovin s športno prehrano, v prehrano pa jih je smiselno dodajati v primeru da ne uživamo mesa oziroma takrat, kadar naš način prehranjevanja ne vključuje veliko beljakovin, ki jih nujno potrebujemo.

trgovina s proteini

Potrebujete pomoč pri izbiri proteinov za hujšanje?

Ponudba v trgovinah je zelo pestra in nekdo, ki se na proteine za hujšanje oziroma gainerje še ne spozna najbolje, bo najverjetneje potreboval nasvete in pomoč izkušene osebe. Pred nakupom moramo najprej ugotoviti, s kakšnim namenom jih želimo uživati. Če je razlog hujšanje, potem moramo izbrati tiste proteine, ki so temu namenjeni. Potrebno si je zastaviti cilj in nato ugotoviti, kateri pripravek nam lahko pomaga na poti do zastavljenega cilja. S pripravki nadomestimo klasične obroke, saj se bomo tako počutili bolj siti, rezultat pa bo hitreje opazen oziroma dosežen. Poleg osnovnega namena si s proteini pomagamo pri izboljšanju splošnega zdravja in boljšega počutja, saj je dokazano, da pripravki prispevajo k zniževanju holesterola v krvi in krvnega tlaka. Da bi razumeli, kako prepoznati kvalitetne beljakovine v obliki prehranskih dopolnil, se lahko obrnemo na prodajalce iz trgovine The Nutrition, ki z veseljem pomagajo pri izbiri pravega izdelka in svojim strankam ponudijo nasvete iz prve roke. Proteini za hujšanje bodo poskrbeli, da bo zastavljen cilj hitreje dosežen!