Whey proteini za hujšanje – kateri so najboljša izbira?

Whey proteini za hujšanje niso novost na trgu, čeprav so mnogi vse do danes ostali prepričani, da se proteinski praški uporabljajo zgolj za pridobivanje mišic, ne pa tudi za hujšanje. To prepričanje je seveda povsem napačno. Whey proteini so se resda pojavili že pred približno 50 leti in so bili sprva namenjeni bodybuilderjem, vendar imajo od njih korist tudi vsi, ki se borijo z odvečnimi kilogrami. Zelo priljubljeni so med športniki in rekreativci, uporabljati pa so jih pričeli celo neaktivni ljudje in starejše osebe, ki zase iščejo pravi vir beljakovin. Ker na trgu obstaja toliko različnih vrst in so whey proteini za hujšanje le eni izmed njih, je težko opredeliti najboljše, saj je izbira primernih odvisna od mnogih dejavnikov. Najboljši so namreč tisti, ki posamezniku ustrezajo v vseh pogledih. Uporabljamo jih lahko pred ali po treningu, saj prispevajo k hitrejši regeneraciji in okrevanju po telesni dejavnosti, hkrati pa nas oskrbijo s potrebno energijo. Ponudbo najrazličnejših kakovostnih whey proteinov za hujšanje si lahko ogledamo tudi v trgovini s proteini v ljubljanskem BTC.

Whey proteini za hujšanje

Kaj pravzaprav so whey proteini za hujšanje za pred ali po treningu?

Gre za beljakovinske napitke, ki so lahko že pripravljeni ali pa se nahajajo v obliki prahu in jih nato zmešamo z vodo ali mlekom. Najboljši whey proteini za hujšanje vsebujejo več kot 70% beljakovin in le malo sladkorja in maščob, torej imajo zelo specifično sestavo in visoko hranilno vrednost. Neaktivni ljudje jih pogosto uporabljajo za dopolnitev svojega načina prehranjevanja, ki morda ne vsebuje dovolj beljakovin, tisti s prekomerno telesno težo pa zelo radi posegajo po najboljših whey proteinih za hujšanje, ki jim pomagajo pri doseganju želenega cilja. Najboljše izmed vsega pa je dejstvo, da so na voljo različni okusi, zato vsakdo z lahkoto najde tistega pravega zase. Napitki so dobrega okusa in ne vsebujejo škodljivih dodatkov, njihova priprava pa je povsem enostavna in nam ne vzame veliko časa. 

Katere proteine izbrati?

Zakaj telo med hujšanjem potrebuje whey proteine?

Rezultate najlažje dosežemo s kombinacijo beljakovin in telesne aktivnosti, kar je pravzaprav odlična formula za uspeh. Beljakovine nam pomagajo ohranjati mišično tkivo in hitrost presnove, zato je mnogokrat težko ali celo nemogoče doseči želen rezultat, če ne posežemo po whey proteinih za hujšanje. Beljakovine se v telesu razgradijo na aminokisline, ki se med drugim uporabljajo tudi za proizvodnjo energije. Zato je še toliko bolj pomembno, da v trgovini s proteini izberemo najboljše whey proteine za hujšanje in si z njimi pomagamo doseči želen cilj. Tovrstni napitki niso pogoj za izgubo odvečnih kilogramov, so nam pa vsekakor v pomoč.

Whey proteini za hujšanje

Pri izbiri moramo biti še posebej pozorni na sestavine

Kakovost najboljših whey proteinov za hujšanje je v veliki meri odvisna od sestavin. Vsi napitki, ki so na voljo na tržišču, niso primerni za uporabo. Nekateri vsebujejo preveč sladkorja in aditivov, zato se zanje ne odločimo le na podlagi odlične reklame. Poleg sestavin je potrebno preveriti še hranilno vrednost. Če torej nismo ravno strokovnjaki na tem področju, je izbiro bolje prepustiti nekomu, ki se spozna na whey proteine za hujšanje in nam je pripravljen pomagati. V spletni trgovini The Nutrition boste deležni strokovne pomoči pri izbiri, v kolikor pa vam nakup preko spleta ni najbolj všeč, pa lahko obiščete tudi katero izmed poslovalnic po Sloveniji in najboljše whey proteine za hujšanje izberete tam. Pri tem ne pozabite - če želimo uspešno pridobivati mišice in imeti športno postavo, moramo poskrbeti za dovolj visok vnos beljakovin v telo.