Whey proteini: odlična izbira za regeneracijo mišic po napornem treningu

Whey proteini so v svetu športa zelo cenjeni, saj veljajo za enega najboljših preparatov za ohranjanje zdrave mišične mase. Beljakovine oziroma proteini so osnovi gradnik mišičnega tkiva in kot taki nujno potrebni za vzdrževanje zdravega telesa. Med športniki, tako rekreativnimi kot tudi profesionalnimi, so whey proteini izredno priljubljeni. Strokovno je dokazano, da imajo whey proteini veliko pozitivnih učinkov na človekovo telo ter da blagodejno vplivajo na zdravje in splošno dobro počutje. Whey proteini so popolnoma naravni, to so pravzaprav beljakovine sirotke v prahu, ki je obogatena z različnimi okusi. Za uživanje sirotkinih beljakovin pa se ne odločajo samo športniki, temveč tudi mnogi posamezniki, ki so prepoznali številne pozitivne učinke sirotke v prahu. Če se ukvarjate s športom in bi želeli, da vaše mišice hitro in uspešno rastejo, potem izberite whey proteine. Proteini po treningu so odlična hrana za vaše mišice, najbolje pa jih je jemati neposredno po končanem treningu, saj se takrat zelo hitro absorbirajo v telo. Manj priporočljivi, vendar neškodljivi, pa so proteini pred treningom.

proteini pred treningom

Pozitivni učinki whey proteinov

Jemanje whey proteinov ima številne pozitivne učinke za vaše telo. Ne le, da so proteini odlični za regeneracijo mišic po končanem treningu, raziskave so pokazale, da prav beljakovine sirotke preprečujejo razgradnjo mišične mase oziroma pospešujejo celoten proces regeneracije. Velika prednost proteinov je tudi v tem, da imajo to lastno, da se zelo hitro absorbirajo v telo, zato je najbolje proteine jemati takoj po končanem treningu. Proteini po treningu bodo nahranili vaše mišice in pripomogli k hitrejši regeneraciji. Proteini zelo učinkovito preprečujejo katabolizem in pospešujejo obnovo tkiv v telesu.

Ali proteini zares pomagajo pri hujšanju?

Čeprav so whey proteini izredno koristni za regeneracijo mišic in hitrejše pridobivanje mišične mase, strokovnjaki podarjajo, da so učinkoviti tudi v fazi hujšanja. Preparati, kot je na primer THE Amino Whey, skoraj ne vsebujejo ogljikovih hidratov in maščob, vsebujejo pa veliko količino proteinov, ki so nujno potrebni za ohranjanje mišične mase. Takšni preparati so zato idealen napitek v fazi hujšanja. Preden se odločite za jemanje proteinov, vsekakor preučite, koliko jih je potrebno zaužiti. Ker je pomembna značilnost proteinov whey prav v tem, da se izredno hitro absorbirajo v telo, je najbolje, da jih zaužijete neposredno po treningu. Proteini pred treningom niso priporočljivi. Zaradi hitre absorpcije proteinov v telo je potrebno biti pozoren na količino, saj je človeško telo sposobno sintetizirati omejeno količino tako hitrih beljakovin.

Pripravite si okusen beljakovinski shake!

Vsi, ki se ukvarjate s fitnesom, veste, da je po vadbi ključen vnos lahko prebavljivih beljakovin s hitrim prehodom v kri. Če želite uspešno pridobivati na mišični masi ali zgolj ohranjati pridobljeno formo, je dodaten vnos beljakovin zelo pomemben. Poleg hrane, ki mora biti bogata z beljakovinami, priporočamo jemanje proteinov v prahu. V našem prodajnem asortimaju lahko najdete različne produkte, ki vsebujejo različne količine proteinov whey. Obogateni so z različnimi okusi in vsebujejo malo maščob in ogljikovih hidratov. Pripravite si okusen beljakovinski shake in uživaje v njem brez slabe vesti.

proteini pred treningom

Ponudba proteinov

THE Nutrition je za vas pripravil različne okuse proteinov in ostalih preparatov, ki lahko učinkovito pomagajo pri vašem treningu. Proteini za regeneracijo mišic so vam na voljo v različnih okusih ih pakiranjih. Proteini 2 kg ali proteini 1 kg, odločitev je vaša. Če se odločite za pakiranje 2 kg, boste nekaj časa imeli dovolj zaloge. Na naši spletni strani si lahko ogledate celotno ponudbo in se sami odločite, katero pakiranje in kateri okusi vam najbolj ustrezajo. Na naši spletni strani pa so vam poleg kakovostnih izdelkov na voljo tudi zanimive vsebine, kjer lahko izveste vse, kar vas zanima o fitnesu, hujšanju, beljakovinah itd. Več nahttps://www.the-nutrition.com/