Aminokisline v prehrani: prehransko dopolnilo v prahu za tekače in bodybuilding


Aminokisline v prehrani so izredno pomembne za vse ljudi, še posebno pa za tekače, bodybuilding navdušence in ostale rekreativne in profesionalne športnike. Aminokisline so osnovni gradniki, iz katerih so sestavljene beljakovine. Vsaka aminokislina zase ima posebno funkcijo v človeškem telesu, npr. BCAA aminokisline so najpomembnejše za preprečevanje razgradnje in hitro rast mišične mase. V THE Nutrition trgovinah boste našli različne proizvode, ki vsebujejo BCAA v različnih razmerjih, arginin, glutamin, beta-alanin, kreatin, karnitin, tavrin, ornitin, tirozin ter različne mešanice več aminokislin skupaj. Izberite najboljše aminokisline oziroma prehransko dopolnilo v prahu ali v tabletah in omogočite svojemu telesu boljše okrevanje po napornem treningu. Več o aminokislinah v prehrani vam lahko povedo tudi naši zaposleni! Vabljeni!

Aminokisline v prehrani


Aminokisline: esencialne aminokisline za tekače in ostale športnike


Esencialne aminokisline so posebna vrsta aminokislin, ki jih naše telo ne more sintetizirati in jih zato moramo v telo nujno vnašati s prehrano oziroma kot prehransko dopolnilo. Esencialne aminokisline so: izolevcin, levcin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan, valin, pogojno pa tudi arginin in histidin. Aminokisline v prehrani so izredno pomembne, najdemo pa jih v beljakovinsko bogati hrani. Med živila v prehrani, ki so bogata z aminokislinami, sodijo jajca, mleko, mlečni izdelki, meso, perutnina, ribe, kvinoja, ajda, stročnice, semena chia, acai jagode, fižol, semena, oreški. Ker pa je včasih težko telesu zagotoviti zadostno količino aminokislin, priporočamo dodajanje aminokislin v prehrano, in sicer aminokisline v prahu ali v tabletah kot prehransko dopolnilo. V kolikor, torej, ne morete popolnoma zadovoljiti vnosa aminokislin v telo, so vam na voljo različna prehranska dopolnila, ki vsebujejo določene aminokisline. Za športnike, predvsem pa za tekače, so aminokisline zelo pomembne. Več o aminokislinah za tekače si lahko preberete na naši spletni strani ali pa povprašate za nasvet naše zaposlene.


Aminokisline v prahu: odlično prehransko dopolnilo


Med najbolj iskane in prodajane aminokisline sodijo BCAA aminokisline, ki so na voljo v prahu ali v tabletah. To so izredno priljubljene aminokisline za tekače, pa tudi za ostale rekreativne in profesionalne športnike. Izredno priljubljene so tudi med bodybuilding navdušenci. Fitnes se, namreč, ukvarja z izgubo maščob in pridobivanjem kvalitetne mišične mase, tu pa BCAA aminokisline igrajo ključno vlogo. BCAA aminokisline so 3 najbolj pomembne esencialne aminokisline: levcin, valin in izolevcin. Ime so dobile zaradi svoje razvejane strukture. Te aminokisline v prehrani predstavljajo kar 40 % dnevne porabe vseh devetih esencialnih aminokislin skupaj, kar jasno ponazarja njihov pomen za telo. Največ raziskav je bilo narejenih na levcinu, in ta naj bi od vseh treh BCAA imel najbolj pomembne pozitivne učinke. BCAA aminokisline v prehrani predstavljajo kar 35 % celotne mišične mase in so za proizvodnjo energije in stimulacijo rasti v mišici. Zato so to odlične aminokisline za tekače in tudi za tiste, ki se ukvarjajo z bodybuildingom. Naša ponudba aminokislin je pestra in raznolika. Izberite najboljše aminokisline prehransko dopolnilo v prahu ali v tabletah.


Aminokisline v prehrani za hujšanje


Dokazano je, da aminokisline v prehrani oziroma kot dodatek prehrani pospešujejo kurjenje telesnih maščob. Pri tem ima najbolj pomembno vlogo aminokislina levcin, ki povečuje porabo energije in neposredno vpliva na kurjenje maščob. Vendar je učinkovit le v kombinaciji z valinom in izolevcinom. Aminokisline v prehrani pa ne le, da pomagajo pri izgubljanju maščob, BCAA aminokisline povišujejo nivo energije in omogočajo daljši trening. Prav tako pa aminokisline kot prehransko dopolnilo zmanjšajo bolečino po treningu in omogočijo bolj pogoste treninge, povečajo sintezo beljakovin in pospešijo rast mišic.

Aminokisline za tekače v prahu

TRENING ZA PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE

BCAA aminokisline v prahu ali tabletah


Aminokisline se v prehrani nahajajo v različnih živilih, največje količine BCAA pa vsebujejo piščanec, govedina, losos, jajca in proteini sirotke. V telo pa jih lahko vnesete tudi v obliki dodatka prehrani - v prahu ali tabletah.

WHEY PROTEINI