Aminokisline v prahu za hujšanje - najpomembnejše snovi v telesu

Aminokisline niso namenjene le za hujšanje, saj gre za molekule, ki so že naravno prisotne v našem telesu. Imajo zelo pomembno funkcijo, ker so osnovni gradniki človeškega telesa. Vsaka izmed njih je sestavljena iz karboksilne in aminske skupine, poznamo jih pa več kot 100, od česar jih je 21 standardnih. Aminokisline v prahu so lahko učinkovita pomoč pri hujšanju - gre za prehransko dopolnilo, za katerega je slišal že praktično vsakdo, predvsem tisti, ki redno obiskujejo fitnes, zelo priljubljene pa so tudi v bodybuildingu. Morda so med najbolj znanimi BCAA aminokisline, ki predstavljajo 35% celotne mišične mase, sestavljajo pa jih levcin, izolevcin in valin. Zelo priljubljena in znana aminokislina za hujšanje je tudi glutamin, ki ima v telesu številne druge funkcije. Predstavlja največji delež aminokislin v človeškem telesu in je nujno potreben za normalno delovanje mišic, imunskega sistema, prebavnega sistema in pljuč. Katere izbrati za hujšanje?

aminokisline bodybuilding

Aminokisline za hujšanje imajo tudi druge prednosti, kadar jih uporabljamo redno

Prehranska dopolnila so v zadnjih nekaj letih postala še posebej priljubljena. Kljub temu, da imamo na voljo pestro in raznovrstno prehrano, zaradi pomanjkanja časa pogosto ne uživamo zdravih in uravnoteženih obrokov. Raje posežemo po hitro pripravljenih prigrizkih, zato nam v prehrani primanjkuje beljakovin, hujšanje pa posledično ne daje rezultatov, kot bi si jih želeli (kljub redni telesni aktivnosti). Pri tem nam pomagajo aminokisline v prahu, ki nam omogočijo hitro pripravo zdravega in uravnoteženega obroka, namesto da bi zaradi potrebe po potešitvi lakote posegali po sladkih in slanih prigrizkih. V bodybuildingu se uporabljajo že vrsto let, v zadnjih nekaj letih pa so postale priljubljene pri vseh, ki si želijo izgubiti nekaj odvečnih kilogramov. Aminokisline za hujšanje poleg znižanja telesne teže in izgradnje mišic prispevajo še k večji aerobni sposobnosti, pa tudi k večji miselni sposobnosti. Izbiramo lahko tudi med tistimi aminokislinami v prahu za hujšanje, ki pospešujejo metabolizem in pomagajo kuriti odvečne maščobe. Ob pestri ponudbi na trgu se je najbolje posvetovati s prodajalcem in mu zaupati, kaj želimo doseči z uživanjem aminokislin v prahu.

BCCA dokazano pospešujejo kurjenje odvečnih maščob

To dokazuje že študija, ki je bila opravljena v Ameriki. V njej je sodelovalo 4500 oseb, kot rezultat pa so zapisali, da ima BCAA »edinstvene učinke na zmanjševanje debelosti«. To je le ena izmed študij, ki je potrdila vsestranski učinek aminokislin v prahu za hujšanje. Ogromno govora in raziskav je bilo opravljenih v povezavi z glutaminom, ki ga telo sicer v manjših količinah proizvaja samo, vendar te zaloge ne zadostujejo, kadar pride do večje potrebe po njem. Prehranska dopolnila z vsebnostjo aminokislin za hujšanje so najbolj preprost način za zadovoljitev telesnih potreb po osnovnih gradbenih enotah naših celic.

aminokisline prehransko dopolnilo

HUJŠANJE IN OGLJIKOVI HIDRATI

Možnost izbire med različnimi okusi, ki popestrijo vsak obrok

Aminokisline za hujšanje so na voljo v številnih izvedbah, izbirati pa je mogoče tudi med najrazličnejšimi klasičnimi in sadnimi okusi, ki bodo dopolnili vsak obrok. Priprava formul je enostavna, hitra in zelo učinkovita, kaj kmalu po pričetku uživanja pa opazimo porast energije in bistveno boljše počutje. Aminokisline v prahu za hujšanje spodbudijo energijo in moč, prispevajo k boljši koncentraciji in nam omogočajo, da med treningom v vadbo vložimo maksimalno stopnjo energije, ki prispeva k boljšim rezultatom. O njihovi varni uporabi pričajo mnoge raziskave, poleg tega pa je vredno omeniti še, da so aminokisline za hujšanje povsem neškodljive - z njihovim rednim jemanjem telesu ne delamo nobene škode, ker jih telo potrebuje za opravljanje različnih funkcij. V spletni trgovini The Nutrition smo vam vedno pripravljeni pomagati pri izbiri najboljšega naravnega pripomočka, ki vam bo pomagal izgubiti tistih nekaj odvečnih kilogramov!

AMINOKISLINE V PREHRANI