Proteini v hrani spodbudijo mišično rast in regeneracijo

Proteini v hrani predstavljajo eno izmed petih ključnih prehranskih skupin, obveznih za zdravje človeškega telesa in uspešno delovanje možganov. Poleg zdravja so proteini izvrstni za kakovostno izoblikovanje športne postave. Proteine v prahu namreč spodbujajo naravni razvoj mišic. Telo se med treningom utrudi – pojavijo se tako imenovane mikro-poškodbe, ki vodijo v razgrajanje mišic. Brez primerne obnove in okrepitve telesa po treningu je lahko pretirana telesna dejavnost celo škodljiva za razvoj mišične mase.  Proteini so torej nujni del športne prehrane, saj predstavljajo osnovne gradnike mišične mase. Izjemno hitro preidejo v krvni obtok in telo takoj okrepčajo.

Proteini in zdravje

Zakaj so proteini pomembni za oblikovanje telesa?

Proteini v prahu za lažje, hitrejše uživanje in dober okus

Proteini v prahu so izjemno preprosti za uporabo. Kadar uporabniku zmanjka časa za kuhanje ali pravi obrok, so whey proteini v prahu odlična izbira. Izdelki na prodaj v THE-Nutrition so vitaminsko in mineralno obogateni. Beljakovinska vsebnost izdelkov vedno presega 80%, vsebuje pa prav tako maščobe in ogljikove hidrate. Vsebnost teh je minimalna, zaradi česar so THE-Nutrition izdelki primerni za vsako dieto, vendar zadostni, da je telo okrepčano v zelo kratkem času. Proteini v prahu so ustvarjeni prav v ta namen. Prehransko dopolnilni obrok je pripravljen v le nekaj minutah, shraniti pa ga je mogoče v steklenico in ga vzeti s seboj. Poleg praktičnosti uporabe, se prodajna ekipa zaveda pomembnosti okusa in se trudi v svoji prodajno ponudbo vključevati proteine v prahu z raznolikimi okusi. Za vsakega se najde nekaj – najbolj priljubljeni izdelki so sevede ti z okusom jagode, čokolade in vanilije. THE-Nutrition pa nudi tudi nove, zanimive okuse kot je cimet.      

Proteini v športni prehrani

Proteini v hrani zagotavljajo regeneracijo mišične mase in boljšo vzdržljivost telesa. Športna prehrana je izoblikovana za različno vrsto športa posebej. Strokovnjake pri THE-Nutrition je vedno mogoče prositi za nasvet pri oblikovanju dietnega programa primernega za specifične potrebe uporabnikovega telesa in zahteve njegovega športnega režima. Povprečno je športna prehrana okrepčana s proteini. Za redne športnike je priporočen pre-workout booster, za pridobivanje mišične mase pa gainerji ali različna kombinacija whey proteinov. Če bi imeli uporabniki probleme pri izvajanju določenih vadb, so na voljo izdelki proti krčem in za zdravje sklepov.

Proteini prodaja

Proteini v prodaji so lahko dostopni in enostavni za uporabo

Whey proteini so trenutno najbolj iskani proteini v prodaji. Izdelek je pridelan iz sirotke po strogo reguliranem procesu. Vsi prodajni artikli v THE-Nutrition dosegajo HAACP standarde za prehransko zaščito. Whey proteini omogočajo izjemno hitri prehod v krvni sistem. Visoka biološka vrednost in visok delež BCAA aminokislin zagotavljata, da je izdelek kot prehransko dopolnilo odličen za vsakogar.  Obnova celic je boljša ter hitrejša, splošno počutje pa izboljšano. Izdelek je zelo nasiten, telesu povrne energijo in koncentracijo, zaradi česar ni priporočeno uživanje pred spanjem.

THE-Nutrition ima v svojih prodajnih salonih široko ponudbo veganskih oz. vegetarijanskih izdelkov, ki so primerni za športnike, ki bi bili alergični na gluten, bili laktozno intolerančni ali se izogibali aspartamu. Laktozna ali glutenska intoleranca lahko otežita redno upoštevanje programa za zdravo in športno prehrano – THE Nutrition serija veganskih izdelkov olajša in razširi izbiro. Na njihovi spletni strani lahko najdemo tako proteine v prahu, energijske ploščice, gele kot tudi organska kokosova masla.   

Proteini in zdravje: po napornem treningu telo potrebuje okrepitev

Proteini so odlični za zdravje. Beljakovine skrbijo za obnovo mišičnega tkiva, brez njih je telesna sposobnost regeneracije manjša. Pomanjkanje beljakovin se odraža kot slabo počutje, manjši lesk in prožnost las ter nohtov. Imunski sistem prav tako ne more učinkovito delovati. Proteini v hrani vsebujejo mešanico različnih beljakovin, tako živalskega in rastlinskega izvora. Različne beljakovine dopuščajo hitrejšo ali počasnejšo absorbicijo in so ustrezne za uporabnikove različne potrebe in pričakovanja. Proteinski izdelki v kombinaciji z zdravo prehrano olajšajo vzdrževanje rednega športne dejavnosti, lažje spanje in boljši imunski sistem.  

PROTEINI IN ZDRAVJE >>>