Proteini v prahu za mišično rast

proteini dnevna dozaProteini v prahu so odličen vir beljakovin. Na trgu je na voljo veliko izdelkov športne prehrane, ki lahko hitreje pomagajo do boljših rezultatov. V prvi vrsti se seveda priporočata zdrava, uravnotežena prehrana (ki naj bo raznovrstna, sveža in sezonska), izogibanje škodljivim dejavnikom (predvsem alkoholu, kajenju in pomanjkanju gibanja) ter zdrav življenjski slog, ob treningu pa si lahko pomagamo tudi s proteini iz sirotke ali s proteini konoplje v prahu. V proteini shop THE Nutrition je na voljo veliko izdelkov, med katerimi so proteini v prahu in kapsulah, ploščice in geli ter drugi produkti, ki vam bodo hitreje pomagali do želene postave, večjih mišic in povečane energije. Vse artikle lahko preverite kar na naši spletni strani ali kontaktirate naše strokovnjake za več informacij, pomagamo pa vam izračunati tudi optimalno dnevno dozo proteinov za vas. V kolikor uporabljate dodatke redno, pa nutimo ugodnejšo ceno proteinov v 5-kg pakiranju.

VEČ O PROTEINIH THE NUTRITION

Prednosti proteinov v prahu za športnike

Proteini v prahu se odlično absorbirajo, tako da jih lahko začne telo kar najhitreje koristiti. Ostale prednosti proteinov v prahu so:

  • pomagajo pri vzdrževanju ali zniževanju telesne teže: proteini iz sirotke in proteini konoplje v prahu nudijo odličen vir beljakovin in pripomorejo k hitrejšemu kurjenju kalorij, s tem pa k zmanjševanju odvvečnega maščevja v telesu,
  • zmanjšujejo občutek lakote: proteini v prahu (in seveda tudi v prehrani) zmanjšujejo občutek lakote, saj nas nasitijo za dlje časa, kar prav tako pripomore k hitrejšem izgubljanju kilogramov,
  • obnavljanje in razvoj mišic: proteini iz sirotke in drugih virov pomagajo pri hitrejšemu povečanju mišične mase, zato so še posebej priporočljivi pri fitneserjih in bodybuilderjih,
  • proteini v prahu za več vzdržljivosti: ob vsem omenjenem pripomorejo proteini v prahu tudi k boljšim rezultatom treninga, saj nam dajo več energije ter pomagajo, da le-to tudi bolje izkoristimo.

Kaj so proteini iz sirotke?

Proteini iz sirotke so narejeni iz tekočine, ki se izloči iz mleka med produkcijo sira. Gre za popoln in visokokvaliteten protein, ki vsebuje vse esencialne aminokisline. Ob tem pa so proteini v prahu, ki so pridobljeni iz sirotke, tudi dobro prebavljivi in se absorbirajo hitreje kot ostali proteini v prahu ali kapsulah, s čimer nudijo veliko prednosti. Proteini iz sirotke so zelo popularni med bodybuilderji, atleti, drugimi aktivnimi športniki, vegetarijanci in tistimi, ki želijo v svojo dieto vključiti več proteinov (v prahu ali drugi obliki).

proteini iz sirotke

Koristnost proteinov konoplje v prahu

Tudi proteini konoplje v prahu nudijo odličen vir beljakovin. Konopljini proteini v prahu ne vsebujejo THC-ja in niso droga, temveč le zdrav beljakovinski dodatek. Pridobivamo jih iz konopljinih semen, iz katerih iztisnemo olje, stane pa lupina, polna beljakovin, ki jo zmeljemo v prah, primeren za uživanje. Prav tako kot pri proteinih iz sirotke predstavljajo popolne beljakovine, polne esencialnih aminokislin, ki jih telo nujno potrebuje za učinkovito delovanje. Konopljini proteini v prahu ob beljakovinah vsebujejo tudi vitamin E, tiamin, kalcij, železo, baker, magnezij, kalij, natrij in riboflavin, ki krepijo imunski sistem in nas varujejo pred boleznimi, izboljšajo krvno cirkulacijo, pospešijo metabolizem, izboljšajo zdravje in delovanje organov in pripomorejo k splošnemu dobremu počutju.

Konopljini proteini v prahu nudijo energijo mišicam ter prispevajo k optimalnemu delovanju številnih telesnih (in možganskih) funkcij, zato je zadostitev zadostne dnevne količine bistvenega pomena.

POMEN PROTEINOV PRI OBLIKOVANJU TELESA

Proteini iz sirotke in drugih izdelkov ter vpliv na splošno zdravje

Proteini iz sirotke in drugih naravnih virov pa nimajo blagodejnih učinkov le za športnike ter tiste, ki želijo izgubiti nekaj kilogramov, proteini v prahu ob vsem naštetem koristijo tudi splošnemu zdravju. Potrebujemo jih za dobro delovanje možganov, trdnejše kosti in preprečevanje osteoporoze, nižji krvni tlak, hitrejše okrevanje po poškodbah in boleznih, za boljšo absorpcijo vitaminov in mineralov ter za boljši spanec. Preizkusite jih! Več na:http://www.the-nutrition.com/