Proteini: fitnes, proteini, proteini konoplje v prahu v prehrani za popolno postavo


Proteini - fitnes navdušenci verjetno veste, kako pomembni so proteini v prehrani. Proteini oziroma beljakovine so osnovni gradniki mišičnih tkiv. Prav proteini igrajo najbolj pomembno vlogo pri izgradnji nove mišične mase in pripomorejo k oblikovanju lepe postave. Če želite uspešno pridobivati na mišični masi in imeti popolno postavo, poskrbite, da bo v vaši prehrani zadosti proteinov. Odličen vir proteinov je določena hrana, brez slabe vesti pa lahko konzumirate tudi proteine konoplje v prahu in proteine sirotke. Ker je ritem življenja hiter in včasih nimamo časa za pripravo s proteini bogatega obroka po treningu v fitnesu, priporočamo proteine v prahu za pripravo okusnega napitka.


Široka paleta proteinov in ostalih izdelkov


Našim uporabnikom ponujamo široko paleto beljakovinskih oziroma proteinskih izdelkov, ki si jih lahko ogledate in naročite v naši spletni trgovini ali pa se odpravite do enega od naših prodajnih mest v Sloveniji. Naša ponudba je je bogata, zato se ne ustavite le pri nakupu 500g protein. Ponujamo vam namreč še veliko več, in sicer maščobe, gainerje in ogljikove hidrate, pre-workout izdelke, vitamine in izvlečke, ploščice in gele ter paleto izdelkov, ki ne vsebujejo kalorij. Obiščite nas in se prepričajte, da naši izdelki, med njimi proteini, niso namenjeni samo za v fitnes. Veliko športnikov, tako rekreativnih kot profesionalnih redno posega po njih! Proteini in fitnes - to ni mit, to je stil življenja!

Proteini v fitnesu


Proteini v prehrani - na kaj moramo biti pozorni?


Proteini so izredno pomembni za vsakega človeka in ne le za fitnes navdušence. Naše telo potrebuje beljakovine, da proizvaja encime, hormone in protitelesa. Če naše telo nima dovolj velikega vnosa beljakovin, tudi ne more dobro delovati. Beljakovine so sestavljene iz aminokislin, ki so med seboj povezane s peptidno vezjo. Poznamo esencialne in ne esencialne aminokisline. Esencialne so tiste, ki jih je potrebno vnašati v telo s hrano in jih telo ne more samo sintetizirati. Ne esencialnih ni potrebno vnašati, ampak jih telo lahko sintetizira iz drugih aminokislin, ki jih vnesemo vanj. Vsi, ki se ukvarjajo s fitnesom in ostali športniki vedno, da so proteini v prehrani izredno pomembni za oblikovanje telesa, saj beljakovine skrbijo za obnovo celic in obnavljajo mišično tkivo. Zadostne količine proteinov v prehrani bodo pripomogle k boljši regeneraciji po telesni aktivnosti, zgraditi ali ohraniti mišično maso, oblikovati vaše telo oziroma doseči popolno postavo. Pri izbiri proteinov bodite pozorni na sestavo. Najboljši proteini za fitnes navdušence, ki želijo doseči večjo mišično maso in popolno postavo, so whey proteini.


Kje se nahajajo proteini v prehrani?


Beljakovine oziroma proteine najdemo predvsem v mesu, ribah in morskih sadežih, jajcih, skuti, mlečnih izdelkih, stročnicah, oreških in konoplji. Pri izbiri prehrane je najbolj pomembno, da izberete kakovosten vir beljakovin. Bolj kakovostne beljakovine so tiste, ki imajo visoko biološko vrednost. Celo jajce ima biološko vrednost 100, to pomeni da se vse beljakovine v jajcu izkoristijo 100-odstotno. Nižja kot je biološka vrednost beljakovin, slabše se v telesu izkoristijo. Beljakovine živalskega izvora imajo visoko biološko vrednost in popolno aminokislinsko sestavo, beljakovine rastlinskega izvora imajo bistveno nižjo biološko vrednost in nimajo popolne aminokislinske sestave, kar pomeni da so bistveno slabše kvalitete.

Proteini v prehrani 500g


Proteini konoplje v prahu in proteinski praški


Proteinski praški whey za pripravo napitka, s katerimi lahko uspešno pridobivate mišično maso in dosežete popolno postavo, so narejeni iz sirotke, ki je stranski produkt pri pridelavi mleka. Gre torej za popolnoma naraven proizvod, ki je zelo učinkovit. Pri konzumiranju proteinov v fitnesu in v prostem času, ko nimamo časa za kakovosten obrok, pa se je potrebno držati navodil. Če zaužijete več proteinov kot jih vaše telo potrebuje, bo vaše telo te beljakovine spremenilo v glukozo (sladkor), višek kalorij, ki se ne bo porabil, pa se bo skladiščil v maščobno tkivo. Odličen vir beljakovin so tudi proteini konoplje v prahu. Primerni so tudi za tiste, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne želijo uživati proteinov oziroma hrane živalskega izvora. Naša ponudba proteinov ni omejena le na 500g protein, ponujamo vam veliko več. Preverite sami!

PROTEINI SHOP

PREHRAMBENI DODATKI ZA PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE