Filipinske masaže Hilot oz. masaža hrbta

masažaMasaža hrbta spada med najpogostejše vrste masaž. Ena takšnih je filipinska masaža Hilot, ki odpravi bolečine v hrbtu. Filipinska masaža Hilot, kot se tradicionalno imenuje, sodi med masaže, ki se izvajajo s prostimi rokami, včasih so dodani tudi listi banane in kokosovo olje. Maserji morajo biti izurjeni v poznavanju mišic hrbta, saj je filipinska masaža specializirana masaža hrbta, ob kateri se lajša bolečine v hrbtu. Masaža hrbta človeku da občutek, da je v celoti sproščen, saj je tovrstna masaža najboljša oblika sproščanja za celotno telo, čeprav je lokalizirana na hrbet. Filipinska masaža oz. masaža hrbta Hilot uporablja kombinacijo srednje močnih in močnih pritiskov z dlanmi in prsti, manjši del tudi ščipanje. Bolečine v hrbtu odpravi z povečanjem temperature na otrdelih in zategnjenih delih. Ker te vrste masaž uporabljajo naravne sestavine, je ta postopek masiranja okolju prijazen, znano pa je tudi, da imajo rastline zdravilni učinek.

Vrste masaže za sprostitev

Masaže sproščajo mišice, spodbujajo krvni obtok in lajšajo bolečine. Kot sprostitvena tehnika so idealne za sproščanje stresa in omogočanje regeneracije. Filipinske masaže, bolj natančno masaža hrbta Hilot, je ena izmed najučinkovitejših tehnik sproščanja in lajšanja bolečine v hrbtu. Kombinacija masažnega olja, bananinih listov in natančnih pritiskov filipinske masaže uvrščajo med terapevtske masaže, kar pomeni, da se te vrste masaž lahko predpiše tudi v postopku zdravljenja. Masaža hrbta pomaga po okrevanju po operativnih posegih ali po resnejših poškodbah hrbta, ko je potrebna masaža globokega tkiva. Filipinska masaža pa se prileže tudi sredi mrzlih zimskih dni, ko so mišice otrple in neogrete.

IZBIRAJTE MED RAZLIČNIMI VRSTAMI MASAŽE

Filipinske masaže za hrbet

Masaže hrbta primerne za vse

Masaže hrbta so primerne za vse starosti, tudi bolezen ne vpliva na masiranje. Prav tako se lahko masaže prilagodi za nosečnost in tudi na stopnjo bolečine v hrbtu. Ob večji bolečini se zniža moč pritiskov, bolj pa se spodbuja pretok energij in krvnega obtoka. Maserji s polaganjem rok in bananinih listov pred samo masažo hrbta namreč ugotovijo, kje je zategnjenost največja in se osredotočijo na ta predel. Maserji, usposobljeni za tovrstne masaže, morajo biti strokovnjaki tako na medicinskem področju, kot tudi v tradicionalnih filipinskih obredih. Filipinske masaže hrbta Hilot spadajo med najstarejše in taka vrsta masaže res veliko naredi za dobro počutje človeka, saj jo po preverjeni formuli izvajajo že več tisoč let. Bolečine v hrbtu so tako stvar preteklosti. Več nahttp://www.sense.si/