Masaža hrbta za zdravljenje lažjih in težjih bolečin v hrbtu

Sodoben način življenja od hrbtenice zahteva velik davek, bolečine v hrbtu so tako pogoste, da zaradi njih trpi kar 80 odstotkov ljudi. Bolečine v hrbtenici si lahko nakopljemo že z nepravilno držo, bolečina pa je lahko tudi posledica prirojenih napak, poškodb pri športu, prometnih nesreč, nesreč na delovnem mestu, daljšega ponavljajočega se dela, enih in istih gibov, stoječega dela, raznih fizičnih del, pomanjkanja razgibavanja pred in po športnih dejavnostih ter prekomerne telesne teže. Bolečine v hrbtu lahko lajšamo na različne načine - med njimi je tudi masaža hrbta.

CENIK MASAŽ

Terapevtska masažaMasaža mišic hrbta

Masaža hrbta - masiranje vratu, ramen, zgornjega in spodnjega dela hrbta ter križnice

Terapevtsko masažo hrbta izvajamo tako pri lažjih kot tudi pri hujših bolečinah. Lažje bolečine lahko že po eni ali po največ petih masažah popolnoma izginejo, hude kronične bolečine v hrbtu pa lahko masaža znatno olajša. Masaža hrbta blagodejno vpliva na splošno počutje ter sprosti napetosti in bolečine v zatilju, ramenih in na hrbtu, ki so posledica pomanjkanja gibanja in nepravilne obremenitve. Terapevtska masaža vam je na voljo tudi v masažnem salonu Sense, kjer so vam poleg klasične masaže na voljo tudi številne druge masaže, kot sta na primer filipinska masažain tajska masaža.


Terapevtska masaža hrbta - za sprostitev in povečano prekrvavitev mišic

Terapevtska masaža hrbta (TMH) je močnejša masaža, s katero dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice. S pritiskom in masažo teh mišic odpravimo mišične zatrdline - vozle, ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi in dolgotrajnega mišičnega napora. Celotna hrbtenica se ogreje, raztegne, poveča se gibljivost celotnega ramenskega obroča. Pospeši se odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti. Povečana prekrvavljenost tudi omogoča medvretenčnim diskom, da dobijo dovolj hrane. Terapevtska masaža hrbta je edinstvena masaža, ki se lahko izvaja pri lažjih in tudi težjih poškodbah. Izvajanje odsvetujemo le pri močni osteoporozi ali svežih poškodbah. Terapevtska masaža je učinkovita metoda lajšanja hudih kroničnih bolečin in odpravljanja manjših kroničnih težav s hrbtom. Stranskih učinkov ni. Z rednimi obiski terapevta bolečine v hrbtu občutno omilimo in preprečimo poslabšanje stanja pri zelo hudih deformacijah.

TAJSKA MASAŽA V LJUBLJANI