Pošlji povpraševanje

Kaj vse je potrebno vedeti o negi kože na obrazu?

Koža na obrazu lahko veliko pove o zdravju človeka. Prav zato je nujno, da poskrbimo za redno nego obraza, ter tako dosežemo, da je koža nahranjena z vsemi hranljivimi snovmi, ki jih za lep in zdrav videz koža potrebuje. Nego kože na obrazu lahko razdelimo na jutranjo in večerno nego, ki se razlikujeta predvsem pri uporabi produktov, ki jih za nego kože uporabljamo.

Postopek nege obraza je dokaj preprost. Nego obraza začnemo s samim čiščenjem kože na obrazu. To storimo s čistilnim sredstvom oziroma gelom, ki ga nanesemo na vlažno kožo in ga s konicami prstov s krožnimi gibi vmasiramo v kožo. Po končanem čiščenju sredstvo za čiščenje z obraza speremo. Nadaljujemo s toniranjem kože. Tonik nanesemo na vatirano blazinico in ga natremo po obrazu. Tako kožo razkužimo in preprečimo, da bi na njeni površini prihajajo do različnih vnetji ki bi lahko vodila do nastanka gnojnih mozoljev. Seveda po koncu čiščenja nikakor ne smemo pozabiti na to, da je kožo potrebno tudi navlažiti. Za to zjutraj uporabimo jutranjo kremo, ki naj vsebuje še zaščitni faktor, da bomo kožo zaščitili pred sončnimi žarki, večerna krema pa je nekoliko bolj vlažilna in kožo globinsko navlaži.

Kako se je najenostavneje spopasti s suho kožo na obrazu?

V kolikor se na svojem obrazu soočamo s suho kožo na obrazu moramo negi le-te posvetiti nekaj več pozornosti, kot je to nujno pri nego normalne kože na obrazu. Pri negi suhe kože na obrazu je nujno, da se prepričamo, da sredstva, ki jih uporabljamo za čiščenje in nego kože ne vsebujejo alkohola, ki bi kožo še dodatno izsušil in tako poskrbel za še bolj suho kožo na obrazu.

Nega kože na obrazuČiščenje kože na obrazu

Veliko je polemik o tem ali piling suhi koži škoduje ali ji koristi

Del nege obraza vsekakor predstavlja tudi piling obraza, ki bo poskrbel za to, da bomo odstranili odmrle celice kože, koža na obrazu pa bo tako še bolj napeta, sijoča in predvsem zdrava. Veliko pa je polemik o tem ali je piling priporočljiv tudi v primeru suhe kože na obrazu, saj nekateri trdijo, da bo piling le še bolj izsušil kožo na obrazu. Slednje ne drži v celoti, saj piling ni namenjen temu, da bi kožo dejansko sušil, pač pa bo s površine kože odstranil njene odmrle celice. Zato je piling tudi v primeru suhe kože dobrodošel, kljub vsemu pa ga lahko izvajamo nekoliko manj pogosto, kot bi to počeli pri normalnem tipu kože. V primeru nege suhe kože se priporoča tudi dodatna uporaba hranilne maske, ki bo koži priskrbela dovolj hranilnih snovi in ji tako povrnila sijaj in napetost.

Pri negi obraza je nujno poskrbeti za kakovostna čistilna sredstva

Ne glede na to, s katerim tipom kože se srečujemo, je izjemno pomembno, da za nego obraza redno skrbimo in za nego uporabljamo kakovostna sredstva, ki so narejena iz naravnih sestavin. Ne glede na tip kože, moramo le-to zaščititi pred sončnimi žarki, tako poleti kot tudi pozimi, poleg tega pa jo moramo tudi redno vlažiti.

V Sense studiu ponujamo kvalitetno nego kože na obrazu

V Sense Wellness centru se zavedamo pomena gladke in napete kože na obrazu ter dekolteju, zato izvajamo kakovostne terapije v sklopu katerih poskrbimo tudi za nego obraza, izvajamo pa tudi obnovitveno nego obraza. Vsa sredstva, ki jih pri negi kože uporabljamo so kakovostna in testirana. Pri nas si lahko stranke privoščijo tudi terapijo s Pellevé radiofrekvenčno tehnologijo, s pomočjo katere bomo poskrbeli za pomlajevanje in glajenje kože obraza, vratu in dekolteja. Terapija poteka s posebnimi sondami z radiofrekvenčno tehnologijo, ki temelji na nebolečem in varnem segrevanju podkožnega tkiva.

Več o negi suhe kože