Pošlji povpraševanje

Kako se znebiti celulita?

Na to vprašanje ni enostavnega odgovora saj je to preglavica, ki prizadane oba spola in različne generacije, tako da je pristop k odpravljanju le-tega odvisen od stanja.

Celulit na nogah, stegnih in drugih predelih telesa marsikomu slabo vpliva na samopodobo, hkrati pa je tudi izjemno trdovraten in v nekaterih primerih tudi boleč. Celulit ni povezan s starostjo - z njim se spopada tako starejša kot tudi mlajša generacija.  Prav tako pa celulit ni povezan s težo, saj se pojavlja tudi pri izjemno vitkih ženskah. V določeni meri je odvisen tudi od vaših življenjskih navad - nezdravo življenje in premalo gibanja sta ena izmed glavnih razlogov za nastanek celulita. Lahko je nastanek genetsko pogojen 

Zaradi delovanja hormona estrogena je pri ženski populaciji celulit bolj izražen. Kljub temu pa ne smemo pozabiti, da celulit preglavic na povzroča zgolj ženskam, pač pa se z njim spopadajo tudi nekateri moški. 

Kako se znebiti celulita?

Odprava celulita je za mnoge precejšen stres saj zahteva veliko samodiscipline, telovadbe ter zdrave prehrane. 

Celulit pravzaprav predstavlja mrtvo tkivo, ki je neprekrvavljeno. V grobem lahko ločimo med tremi vrstami celulita:

    • Kompaktni celulit se pojavlja predvsem pri ženskah s prekomerno telesno težo, njihova koža pa postane groba, suha in pogosto prepletena tudi s strijami.
    • Mehki celulit se najpogosteje pojavlja pri ženskah srednjih let, predvsem zaradi oslabljenega tonusa kože in številnih nihanj v teži. Za mehki celulit so značilne lokalizirane maščobne obloge, ki se pojavijo predvsem na zgornjem in zadnjem delu stegen, pa tudi na področju zadnjice.
    • Edemični celulit se pojavlja v glavnem po nogah in je boleč na otip. Običajno je posledica otežene cirkulacije krvi, do katere pride zaradi zbiranja odvečne tekočine.

Anticelulitna terapija

V Wellness centru Sense z Endospheres terapijo z mikrovibracijo in kompresijo poskrbimo za prekrvavitev neprekrvavljenih predelov. Hkrati stimuliramo mišice in tako ustvarimo viden lifting zadnjice že v 15-ih minutah terapije. Za optimalen efekt priporočamo 12 terapij.

Kako se znebiti celulita na nogah
Omenjena terapija izboljšuje krvni obtok in prekrvavitev tkiv na področju, kjer terapijo izvajamo. Z Endospheres terapijo se lahko osredotočimo na najbolj problematične predele - na celulit na stegnih in mečih, pa tudi na celulit na trebuhu. Maščobno tkivo se s pomočjo omenjene terapije zgladi, maščobe pa razbijejo. Hkrati terapija deluje kot limfna drenaža in povečuje celični metabolizem. Končni rezultat je viden predvsem v kompaktnosti tkiva in posledično lepši izgled kože ter zmanjšan obseg kritičnih delov telesa.

Potek anticelulitne terapije

Začnite že danes - s prehrano

S pomočjo omenjene terapije, nekaj vadbe in bolj zdravega načina prehranjevanja ste na pravi poti za izboljšanje kože in rasti vaše samozavesti.

S hrano proti celulituZa izboljšanje stanja lahko veliko postorite sami in že danes spremenite delček, ki lahko vpliva na nastanek celulita. Pričnite s spremembo hrane. Najprej je potrebno spremeniti prehrano, ki mora vsebovati veliko zdravih maščob, ki jih lahko pridobimo iz rib, avokada ali oreščkov. Izogibati se moramo nasičenim maščobam, ki jih srečujemo v hitri prehrani, cvrtju in sladkarijah. Prav tako se velja izogibati sladkorju in gaziranim pijačam, saj le-te pospešujejo nastanek celulita.

V prehrani ne smemo pozabiti niti na antioksidante, ki jih najdemo v zelenem čaju, česnu, paradižniku ali kurkumi. Priporočljivo je, da pijemo veliko vode. Včasih lahko vodo nadomestimo tudi s skodelico zelenega čaja.

Ne pozabite na zadostno gibanje

Ob sami pravilni prehrani pa lahko pri boju proti celulitu pripomoremo tudi s pravilno vadbo. Pomembno je, da v svojo vadbo vključimo različne športne aktivnosti. Tako se je priporočljivo ukvarjati z aerobno vadbo, kot je na primer tek, rolanje ali kolesarjenje, hkrati pa ne smemo pozabiti na gradnjo mišičnega tonusa, ki ga najenostavneje pridobimo z vajami za moč. Telovadbo pa lahko nadgradimo z redno masažo, ki jo lahko v določeni meri izvajate doma ali pa se naročite za termin pri nas.

Z vadbo proti celulitu