Kako se znebiti celulita se dan danes sprašujejo tako ženske kot tudi moški


Celulit na nogah, stegnih in drugih predelih telesa deluje precej neprivlačno, hkrati pa je tudi izjemno trdovraten. Celulit ni povezan s starostjo - z njim se spopada tako starejša kot tudi mlajša generacija predstavnic ženskega spola, prav tako pa celulit ni povezan s težo, saj ga preglavice povzroča tudi izjemno vitkim ženskam. Kljub temu pa ne smemo pozabiti, da celulit preglavic na povzroča zgolj ženskam, pač pa se z njim spopadajo tudi nekateri moški. Prav zato se dan danes veliko ljudi sprašuje, kako se znebiti celulita.

Anticelulitna masaža v boju z celulitom


Seveda odgovor na vprašanje kako se znebiti celulita nikakor ni preprost, saj zahteva veliko samodiscipline, telovadbe ter zdrave prehrane. Ste tudi vi eden izmed tistih, ki se nenehno srečuje s pomanjkanjem časa in utrujenostjo ter energije za boj s celulitom enostavno več ne premorete? V studiu Sense vam ponujamo rešitev!

CENIK MASAŽNIH TRETMAJEV


Celulit pravzaprav predstavlja mrtvo tkivo, ki je neprekrvavljeno. V grobem lahko ločimo med tremi vrstami celulita:

    • Kompaktni celulit se pojavlja predvsem pri ženskah s prekomerno telesno težo, njihova koža pa postane groba, suha in pogosto prepletena tudi s strijami.
    • Mehki celulit se najpogosteje pojavlja pri ženskah srednjih let, predvsem zaradi oslabljenega tonusa kože in številnih nihanj v teži. Za mehki celulit so značilne lokalizirane maščobne obloge, ki se pojavijo predvsem na zgornjem in zadnjem delu stegen, pa tudi na področju zadnjice.
    • Edemični celulit se pojavlja v glavnem po nogah in je boleč na otip. Običajno je posledica otežene cirkulacije krvi, do katere pride zaradi zbiranja odvečne tekočine.

V učinkovit boj proti celulitu s pomočjo anticelulitne terapije, ki jo ponujamo v Studiu Sense

V Studiu Sense z Endospheres terapijo z mikrovibracijo in kompresijo poskrbimo za prekrvavitev neprekrvavljenih predelov. Hkrati stimuliramo mišice in tako ustvarimo viden lifting zadnjice že v 15-ih minutah terapije. Za optimalen efekt priporočamo 12 terapij.
Omenjena terapija izboljšuje krvni obtok in prekrvavitev tkiv na področju, kjer terapijo izvajamo. Z Endospheres terapijo se lahko osredotočimo na najbolj problematične predele - na celulit na stegnih in mečih, pa tudi na celulit na trebuhu. Maščobno tkivo se s pomočjo omenjene terapije zgladi, maščobe pa razbijejo. Hkrati terapija deluje kot limfna drenaža in povečuje celični metabolizem. Kompaktnost tkiva in zmanjšan obseg pa sta končni rezultat terapije.

Se še vedno sprašujete kako se znebiti celulita? - Pomagate si lahko tudi s prehrano!

S pomočjo omenjene terapije, nekaj vadbe in bolj zdravega načina prehranjevanja, bo celulit kar izginil. Če se še vedno sprašujete kako se znebiti celulita, smo za vas pripravili nekaj nasvetov. Najprej je potrebno spremeniti prehrano, ki mora vsebovati veliko zdravih maščob, ki jih lahko pridobimo iz rib, avokada ali oreščkov. Izogibati se moramo nasičenim maščobam, ki jih srečujemo v hitri prehrani, cvrtju in sladkarijah. Prav tako se velja izogibati sladkorju in gaziranim pijačam, saj le-te pospešujejo nastanek celulita. V prehrani ne smemo pozabiti niti na antioksidante, ki jih najdemo v zelenem čaju, česnu, paradižniku ali kurkumi. Priporočljivo je, da pijemo veliko vode. Včasih lahko vodo nadomestimo tudi s skodelico zelenega čaja.

Kako se znebiti celulita na nogah


Vaje proti celulitu prav tako pripomorejo k izgubi odvečnih maščob

Ob sami pravilni prehrani pa lahko pri boju proti celulitu pripomoremo tudi s pravilno vadbo. Pomembno je, da v svojo vadbo vključimo različne športne aktivnosti. Tako se je priporočljivo ukvarjati z aerobno vadbo, kot je na primer tek, rolanje ali kolesarjenje, hkrati pa ne smemo pozabiti na gradnjo mišičnega tonusa, ki ga najenostavneje pridobimo z vajami za moč.
V primeru dodatnih vprašanj o tem, kako se znebiti celulita, smo vam dosgeljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, vabimo pa vas tudi, da se udeležite terapije ali masaže celulita, ki vam bo pri boju s celulitom zagotovo pomagala.