Savne vseh vrst za užitke ob sproščanju v Svetu savn

Savne nam pomagajo, da lažje obvladujemo stres vsakdanjega življenja. Ko se sprostimo in pregrejemo, se umirimo in obenem poživimo. Storimo nekaj dobrega za telo in se v savni posvetimo tudi mentalnemu zdravju. Savne so različnih vrst in niso vedno vse všeč vsem. V Svetu savn Sense Spa Center vam ponujamo različne vrste in programe savn, ki jih morebiti že poznate, kakšne pa boste tudi na novo preizkusili. Vsem je skupno, da smo jih pripravili in opremili za vas, za vaš največji užitek in sprostitev. Razumemo namreč zahteve modernega življenja, zato tudi z našo lokacijo v enem najbolj prepoznavnih ljubljanskih hotelov sporočamo, da združujemo umirjenost sveta sprostitve z dosegljivostjo in prožnostjo modernega načina življenja. Naj vam bo ljubša finska savna ali morda prisegate na manj suho turško savno, za vsakega se najde nekaj.

OGLEJTE SI CENIK SAVN >>>

Finska savna je najbolj pogosta v Sloveniji in odličen spodbujevalec znojenja v telesu

Finska savna je tista, na katero najbrž sprva pomisli največ ljudi ob omembi besede savne. Izhaja s severa Evrope in je postala prodajna uspešnica finskega gospodarstva. Prispeva tudi k številnim koristim za zdravje in um. Visoke temperature se vzpostavijo v lesenem prostoru, kjer se greje suh in vroč zrak na temperaturo okoli 90 stopinj. Vlažnost je nižja, kar pospešuje znojenje in izgubo toksičnih snovi iz telesa. Vroče kamne polivamo s hladno vodo, kar povzroči dodatne vroče valove pare, kar dodatno okrepi znojenje. Hladimo se s prhanjem s hladno vodo ali ledeno masažo.

Prehlad in savna

Bio savna za tiste, ki težje prenašajo visoke temperature

Podobna finski savni je tudi bio savna, ki je prav tako del našega Sveta savn. Temperatura v tej vrsti savne je nižja in dosega okoli 60 stopinj. Vlažnost je višja. Arome zelišč osvežujejo zrak in mnogi menijo, da je v tej vrsti savne lažje zdržati. Ta nadomestek finske savne se zato priporoča vsem, ki ne prenašajo dobro visokih temperatur. Izgled te savne je podoben finski, zato na prvi pogled razlike morda niti ne boste opazili. Če boste potrebovali dodatno pomoč ali informacije, bo naše prijazno in strokovno usposobljeno osebje rado pomagalo z vsemi nasveti glede uporabe in koriščenja savn.

Vlažna turška savna spodbuja izločanje strupov prek tople pare

Turška savna je znana tudi pod imenom hammam. Morda je v naših krajih še nekoliko manj poznana od finske savne, vendar se njena razširjenost vsekakor izboljšuje in mnogi jo veliko bolje prenašajo kot suhe savne. Odlikuje jo namreč visoka stopnja vlažnosti (nad 90 %) in temperature pod 45 stopinj. Deluje po principu vdihavanja hlapov tople pare, ki jo bogatijo arome različnih zelišč in dišav. Skupni efekt je prečiščenje pljuč, zato se ta vrsta savne zlasti priporoča vsem, ki imate težave s kapilarami ali se ne počutite dobro ob previsokih temperaturah.

Turška savna

V hladnem vremenu je pogost prehlad in savna lahko pomaga pri preprečevanju

Dolgo že vemo, da so savne neprecenljive pri spodbujanju pozitivnih učinkov na fizično in mentalno zdravje, najbolj pogosto se omenjajo prehlad in savne. Ni pa čiščenje dihalnih poti edina korist, ki jo imate od savn. Pomagajo vam namreč pri lajšanju bolečin, manjšanju stresnih obremenitev na organizem, izboljšanju kardiovaskularnega zdravja in celo pri boljšanju kožnih razmer, astme ali zviševanju krvnega pritiska. Ne glede na vrsto savne boste pozitivne učinke na zdravje občutili takoj, priporočamo pa vam, da se obiskov udeležujete redno. Če so vam savne doslej še neznana izkušnja, vam priporočamo postopen prehod in idealno je začeti s hidro masažnim bazenom. Ta možnost sprostitve je odlična za razvajanje, saj se lahko v bazenu s petimi območji za masažo prepustite vodnim curkom, katerih jakost določate sami. Ne preostane vam drugega kot rezervacija obiska in naši strokovni sodelavci vam bodo namenili vso potrebno pozornost in skrb. Veselimo se vašega obiska.

ROMANTIČNI ODDIH: SAVNA V DVOJE