Obisk plavalnega bazena sredi Ljubljane

Kopališč v Ljubljani ni malo, toda le peščica jih nudi pokrit bazen, ki je kot tak primeren za obisk tudi v hladnejših mesecih. Rekreativno plavanje ne bi smelo biti omejeno le na poletne mesece, saj prinaša številne koristi. Ker imamo v vodi navidezno breztežnost, je premikanje lažje in poškodbe zelo redke, prav tako pa pretirano ne obremenjujemo sklepov in kosti. S plavanjem krepimo srčno-žilni sistem in dihala ter izgubljamo kalorije, kar pripomore k izgubljanju telesne teže, če je to eden od naših ciljev. Plavanje ima prav tako številne pozitivne psihološke učinke. Ugodno namreč vpliva na izboljševanje razpoloženja in odpravljanje nespečnosti ter naj bi celo zmanjševalo simptome anksioznosti ter depresije. Za najboljše rezultate je seveda pomembna predvsem redna vadba - vsekakor pa nam bo pri sproščanju pomagalo tudi že nekaj uric oddiha na bazenu.


Bazen s pogledom na ljubljanski grad

Privoščite si oddih v prijetnem wellness centru z orientalskim pridihom, ki ponuja krasen razgled na slovensko prestolnico z odprto teraso in velikim penthouse bazenom. Prostor predstavlja sodobno oazo miru, kjer si boste lahko vzeli nekaj časa samo zase in se popolnoma sprostili. Ob obisku vam je na voljo izposoja kopalnega plašča in brisač, po plavanju v bazenu pa se lahko sprostite na bližnjih ležalnikih s skodelico svežega tajskega čaja z limonsko travo. Prav tako se lahko odločite za obisk infrardeče ali finske savne. V slednji je temperatura okoli 90 stopinj Celzija, to pa pripomore k sproščanju mišic in mišičnih krčev, preprečevanju celulita, lepšemu videzu kože nasploh in pa tudi blažitvi stresa. Kombinacija vroče savne in skoka v hladnejši plavalni bazen vas bo popolnoma poživila in revitalizirala. Nikar ne podcenjujte številnih koristi, ki jih lahko prinese rekreativno plavanje!


Holističen pristop k zdravju in negi telesa

Atraktiven in sijoč videz ter dobro počutje, tako fizično kot mentalno, je možno doseči le s celostnim pristopom do zdravja. To pomeni zmerno in uravnoteženo prehranjevanje, zadostno uživanje vode in izogibanje sladkanim pijačam, redna telesna vadba ter sprostitev. Še posebej na zadnji vidik včasih pozabimo ali ga zanemarimo. Ker je sodobni življenjski tempo tako hiter in naporen, si je pomembno vzeti nekaj časa vsak dan, da umirimo svoje misli in uživamo v trenutku. To lahko dosežemo z redno meditacijo, poslušanjem umirjene glasbe, sprehodi v naravi ali obiskom wellness centra. Čeprav pri slednjem negujemo predvsem svoje telo (z uporabo saven ali plavalnega bazena, posluževanjem različnih masaž in drugih tretmajev, pilingov ali oblog), posredno poskrbimo tudi za relaksacijo, popolno sproščanje in krepitev svojega notranjega miru. Uživamo lahko v razkošnem ambientu, skočimo v plavalni bazen in tako spočijemo svoj um ter hkrati okrepimo svoje telo.