Savnanje v finski savni ima številne pozitivne učinke na telo in duha


Savnanje je med ljudmi zelo dobro poznan in najbolj priljubljen način odstranjevanja strupenih snovi iz organizma. Savnanje pripomore k boljšemu počutju in spodbuja celostno zdravje telesa. Ker poznamo različne načine savnanja, ki se med seboj razlikujejo predvsem po stopnji vlage, načinu delovanja in po višini temperature, moramo izbrati za nas najbolj primeren način savnanja. Med najbolj priljubljene in poznane načine sodijo finske savne, v katerih se ogrevamo v lesenem prostoru s suhim, vročim zrakom, ohlajujemo pa se s hladno prho ali z ledeno masažo. V finskih savnah je temperatura zraka višja (približno 90°C), vlažnost pa je nižja. Savnanje v finskih savnah spodbuja znojenje, posledično pa pospešuje odplakovanje strupov iz organizma. S polivanjem vročih kamnov dosežemo dodatni vroči val pare, ki še pospeši znojenje. Če si želite tudi sami privoščiti sproščanje v parni savni po ugodni ceni, smo v SENSA SPA CENTRU prava izbira na poti do boljšega splošnega počutja in celostnega zdravja. Privoščite si savnanje po ugodni ceni!

NUDIMO TUDI THAI MASAŽO


Finske savne izboljšujejo krvni obtok

Savnanje ima na naše telo mnoge pozitivne učinke, odstranjevanje strupov iz telesa je le eden izmed njih. Z redno uporabo finske savne spodbudimo krvni obtok, sprostimo pa lahko tudi neprijeten občutek napetosti v mišicah. V kolikor še ne poznate savnanja, vam svetujemo, da se pred obiskom finske savne pozanimate o primernem načinu savnanja. Običajno se v parni savni priporoča 15-minutno sproščanje, ki ga ponovimo do trikrat. Ko se prepotimo, se ohladimo in nato nekaj minut počivamo, nakar postopek ponovimo. Cena finske savne je v SENSE SPA CENTRU konkurenčna, zato vam resnično priporočamo savnanje pri nas. Za vas smo pripravili svet savn, ki poleg finske vključujejo tudi turško z aroma in kromoterapijo, bio (z nekoliko nižjo temperaturo savnanja, do 60°C) in hidromasažni bazen s petimi masažnimi conami z vodnimi ali zračnimi mehurčki, ki jih lahko vključite sami.

SavnaSavnanje

Savnanje je primerno tudi za hujšanje

Kadar se lotimo hujšanja, je savnanje pravi način, kako na naraven način spodbuditi sam proces hujšanja in odpravo celulita. Razlog za to je predvsem pospešen krvni obtok, do katerega pride med savnanjem v finski ali drugi parni savni. Zaradi ugodne cene je savnanje najprimernejši in najbolj naraven način za spodbudo pri hujšanju, saj spodbuja tudi metabolizem in prebavo, ki sta pri zdravem hujšanju ključnega pomena. S kombinacijo pravilne prehrane, redne telesne aktivnosti in savnanja bo proces izgube odvečnih kilogramov hitrejši in bolj učinkovit. Ker z enim samim savnanjem še ne moremo izkoristiti vse pozitivnih učinkov obiska finske ali druge vrste savne, je potrebno razmisliti o večih obiskih. Na svoj termin se lahko naročite tudi v SENSE SPA CENTRU, kjer smo vam na voljo čisto vsak dan, tudi med vikendi.

VEČ O RAZVAJANJU V DVOJE

Savnanje z aroma in kromoterapijo

Odločite se lahko za obisk različnih vrst savn - poleg finske parne lahko tako obiščete tudi turško z aroma in kromoterapijo. Zanjo je značilna zelo visoka vlažnost in nižja temperatura, pri čemer vdihujemo toplo paro, prežeto z aromami različnih zelišč in dišav, ki spodbujajo čiščenje pljuč. Drži, da se z uporabo savnanja ne moremo izogniti vrhunskemu počutju, zaradi vseh pozitivnih učinkov, ki ga ima savnanje na naše telo in duha. Na tako preprost način lahko vplivamo tudi na kožo, saj savnanje pospeši nastanek novih kožnih celic, koža pa je tako videti bolj gladka in prožna. Odločite se za obisk parne savne po ugodni ceni. Nahajamo se v Ljubljani, na Dunajski cesti 154, za vas pa smo odprti tudi med vikendi. Dobro počutje pač ne sme biti omejeno, kajne? Rezervirajte si svoj termin in izboljšajte svoje počutje s savnanjem.