Veliko žensk - pa tudi nekateri moški - se sprašujejo, kako se znebiti celulita. Pa vendar - za kaj pravzaprav gre?


Celulit ali pomarančna koža je maščobno tkivo, ki se naredi tik pod kožo in je podobno vzorcu, ki ga najdemo na pomarančni lupini. Celulit se pri ženskah pojavlja predvsem na področju nog, pri moških pa ga lahko včasih opazimo na trebuhu. Celulit na nogah je še posebej trdovraten in se ga je težko znebiti. Ker celulit izgleda neestetsko se veliko ljudi sprašuje kako se znebiti celulita? Kako se znebiti celulita se ne sprašujejo zgolj starejši, pač pa se to sprašuje tudi mlajša generacija. Preden pa se vprašamo kako se celulita znebiti, moramo najprej vedeti, s kakšnim celulitom imamo pravzaprav opravka.

ODPRAVA CELULITA NA ROKAH


Različni tipi celulita zahtevajo drugačen pristop pri boju proti celulitu

V primeru, da se srečujemo z neopaznim celulitom (le-ta ni viden, razen kadar kožo stisnemo), je odgovor na vprašanje ”Kako se znebiti celulita?” pravzaprav precej enostaven. Pomembno je, da predel, kjer opažamo celulit, masiramo. Masaža celulita namreč povzroči cirkulacijo tekočin v kožnem tkivu, ki je najbolj prizadeto. Zaželeno je tudi, da uživate veliko antioksidantov, ki podpirajo funkcijo limfe in limfnih vozličkov. Priporočamo pa vam tudi, da se izogibate določeni hrani, kot so na primer kisline, ki prenašajo maščobo, saj te poškodujejo celične stene in voda se začne nabirati v kožnem tkivu, odsvetujemo pa vam tudi uživanje prekomerno slanih obrokov. Zaželeno pa je tudi, da zaužijete nekaj zelišč, ki lahko pomagajo spodbuditi cirkulacijo. Poskusite lahko na primer z mešanico tekočinskih zelišč, kot so echinacea, rdeča detelja, repinec ali korenina koprive.
V primeru, ko je celulit že nekoliko bolj opazen in to brez tega, da kožo stiskamo, je odgovor na vprašanja ”Kako se znebiti celulita?” nekoliko bolj zapleten, vendar je proces še vedno dokaj preprost. Pomembno je, da vsak dan zaužijete dovolj nenasičenih maščob, zraven tega pa prav tako ne smete pozabiti na obilico aminokislin in antioksidantov. Pri pozitivnem odgovoru na vprašanje ”Kako se znebiti celulita?” je pomembno tudi, da dosti telovadite - zraven kardio vadbe je zelo pomembno, da vključite tudi vadbo za moč. Tudi gibanje - tako kot masaža celulita - poveča cirkulacijo, ki pripomore k odpravljanju nadležnih maščobnih oblogic.
V primeru, ko je celulit opazen tudi v primeru, ko ležite, sama masaža celulita in pravilna prehrana več ne bosta pomagali. Zraven tega, da se odrečete hitri hrani in gaziranim pijačam vam svetujemo tudi, da si umislite redno vadbo. Pričnite tako s kardio vadbami, kot tudi s treningi za moč. Vaje za moč mišic so pri želji po izgubi celulita izjemno pomembne. Zraven tega nikakor ne pozabite na masažo, ki bo še dodatno pripomogla pri izgubi celulita. Tudi pri trdovratnem in dobro vidnem celulitu ne pozabite na vnašanje zelišč v telo, ki bodo še dodatno pripomogla k izgubi celulita.

Kako se znebiti celulita na nogahOdprava celulita na nogah


Kreme in limfne drenaže žal ne prinašajo dolgoročnega rezultata

Dan danes lahko v skoraj vsaki ženski reviji zasledimo veliko reklam za razne kozmetične izdelke - predvsem kreme - ki naj bi pomagale pri izgubi celulita. V večini primerov takšni izdelku žal ne zagotavljajo pozitivnega učinka. Če se želimo celulita znebiti, se moramo procesa lotiti sami, z izboljšanjem prehrane, veliko gibanja in masažo.


Učinkovit boj proti celulitu na nogah - masaže celulita v Sensu

V studiu Sense vam ponujamo preprost odgovor na vprašanje ”Kako se znebiti celulita?” - za vas smo pripravili učinkovite masaže celulita, ki bodo pospešile cirkulacijo tekočin in tako pomagale k odpravi maščobnih oblogic. Za več informacij si oglejte našo spletno stran ali pa nas kontaktirajte po telefonu ali e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam o odpravi celulita še zastavljajo.

ANTICELULITNI TRETMAJI