Pošlji povpraševanje

Celulit - nadloga obeh spolov

Veliko žensk - pa tudi nekateri moški - se sprašujejo, kako se znebiti celulita. Pa vendar - za kaj pravzaprav gre?

Celulit ali pomarančna koža je maščobno tkivo, ki se naredi tik pod kožo in je podobno vzorcu, ki ga najdemo na pomarančni lupini. Celulit se pri ženskah pojavlja predvsem na področju nog, pri moških pa ga lahko včasih opazimo na trebuhu. Celulit na nogah je še posebej trdovraten in se ga je težko znebiti. Pojavlja se pri ženskah in moških vseh starosti - od najstništva do zrelih let.

Celulit na telesu

Različni tipi celulita

V primeru, da se srečujemo z neopaznim celulitom (le-ta ni viden, razen kadar kožo stisnemo), je odgovor na vprašanje ”Kako se znebiti celulita?” pravzaprav precej enostaven. Pomembno je, da predel, kjer opažamo celulit, masiramo. Masaža celulita namreč povzroči cirkulacijo tekočin v kožnem tkivu, ki je najbolj prizadeto. Zaželeno je tudi, da uživate veliko antioksidantov, ki podpirajo funkcijo limfe in limfnih vozličkov. Priporočamo pa vam tudi, da se izogibate določeni hrani, kot so na primer kisline, ki prenašajo maščobo, saj te poškodujejo celične stene in voda se začne nabirati v kožnem tkivu, odsvetujemo pa vam tudi uživanje prekomerno slanih obrokov. Zaželeno pa je tudi, da zaužijete nekaj zelišč, ki lahko pomagajo spodbuditi cirkulacijo. Poskusite lahko na primer z mešanico tekočinskih zelišč, kot so echinacea, rdeča detelja, repinec ali korenina koprive.


V primeru, ko je celulit že nekoliko bolj opazen in to brez tega, da kožo stiskamo, je odgovor na vprašanja ”Kako se znebiti celulita?” nekoliko bolj zapleten, vendar je proces še vedno dokaj preprost. Pomembno je, da vsak dan zaužijete dovolj nenasičenih maščob, zraven tega pa prav tako ne smete pozabiti na obilico aminokislin in antioksidantov. Pomembno je tudi, da se dovolj gibate - poleg kardio vadbe je zelo pomembno, da vključite tudi vadbo za moč. Tudi gibanje - tako kot masaža celulita - poveča cirkulacijo, ki pripomore k odpravljanju nadležnih maščobnih oblogic.


V primeru, ko je celulit opazen tudi v primeru, ko ležite, sama masaža celulita in pravilna prehrana več ne bosta pomagali. Poleg tega, da se odrečete hitri hrani in gaziranim pijačam vam svetujemo tudi, da si umislite redno vadbo. Pričnite tako s kardio vadbami, kot tudi s treningi za moč. Vaje za moč mišic so pri želji po izgubi celulita izjemno pomembne. Nikakor ne pozabite na masažo, ki bo še dodatno pripomogla pri izgubi celulita. Tudi pri trdovratnem in dobro vidnem celulitu ne pozabite na vnašanje zelišč v telo, ki bodo še dodatno pripomogla k izgubi celulita.

Kako se znebiti celulita na stegnih?

Dolgoročni rezultati

Kako se znebiti celulita na nogahDan danes lahko v skoraj vsaki ženski reviji zasledimo veliko reklam za razne kozmetične izdelke - predvsem kreme - ki naj bi pomagale pri izgubi celulita. V večini primerov takšni izdelku žal ne zagotavljajo pozitivnega učinka. Če se želimo celulita znebiti, se moramo procesa lotiti sami, z izboljšanjem prehrane, veliko gibanja in masažo.

Če pa kljub vsem preventivnim ukrepom na svojem telesu še vedno opažate celulit, vam predlagamo, da se obrnete na naš wellness center, kjer vam nudimo Endosphères terapijo proti celulitu. Le-ta je naprava, ki za svoje delovanje uporablja nizkofrekvenčne mehanske vibracije, ki razbijajo maščobne obloge, izboljšajo videz kože ter odpravlja odvečne tekočine, kar pripomore k občutku lahkih nog.

Ta terapija je 100% neinvaziven način za pomlajevanje obraza saj stimulira kožo in mišice obraza, vratu in dekolteja. S pomočjo 60 vrtečih se silikonskih kroglic se spodbudi delovanje fibroblastov, ki skrbijo za proizvodnjo kolagena in elastina. Fiziološki učinek na sprostitev mišic omogoča, da se zgladijo izrazne gube na obrazu, vi pa boste izgledali tako dobro kot še nikoli.

Terapija zagotavlja odlične rezultate že po prvem tretmaju, ob redni uporabi pa preprečujemo evolucijo celulita in staranja kože.