Preoblikovanje telesa za poletne dni

Poletje je čas, ko si zaželimo učinkovitega oblikovanja telesa. Dolga zima je na telesu pustila sledi v obliki nakopičenih maščobnih celic, koža ni negovana in gladka, v organizmu so se nakopičile odpadne snovi, zaradi česar se tudi slabše počutimo. Najboljši čas za uspešno preoblikovanje telesa je zdaj. Brez odlašanja vključimo v skrb za negovano telo ustrezno prehrano, dovolj gibanja in primerno nego.

Kako telo preoblikujemo s prehrano?

Najpreprostejši odgovor na to vprašanje je – v telo moramo vnesti manj kalorij, kot jih z gibanjem porabimo. To seveda ne pomeni, da ne pojemo ničesar več, le tisto, kar pojemo, naj bo skrbno izbrano in kvalitetno hranilo. Maščoba se po vsem telesu razporeja enakomerno, zato moramo vedeti, da porabe maščobnih celic ne moramo lokalizirati, oziroma se ob preoblikovanju telesa osredotočati zgolj na eno področje. Potreben je celovit pristop, kjer bomo maščobne celice izgubljali enakomerno in učinkovito.

Oblikovanje telesa

Več o tem

Načela zdravega prehranjevanja

Jejmo kakovostno hrano – namesto v velike supermarkete, se ponjo raje odpravimo na lokalno tržnico. Sveža sadje in zelenjava naj bosta poleti glavnina vsega, kar pojemo. Raje pojejmo manj in dajmo prednost kvalitetni hrani. Svojo hrano si pripravljajmo sami in se izognimo že pripravljeni, predpripravljeni hrani ali obedovanju v restavracijah. Tako bomo vselej vedeli, kaj natančno je sestavljalo naš obrok. Jejmo večkrat po malem, manjši obroki namreč ne obtežijo želodca in na takšen način se bomo izognili občutku napetega trebuha. Predvsem pri hranjenju poslušajmo naš notranji alarm za lakoto – kruljenje v želodcu. Hranjenje brez predhodnega občutka lakote ima morda korenine v čustvenem neravnovesju, kar seveda vpliva na neželeno kopičenje maščevja na našem telesu.

Oblikujmo postavo s primerno vadbo

Najboljša je kombinacija aerobne vadbe skupaj s treningom za moč. Pomlad je čas, ko se z vadbami preselimo na prosto in se s hojo, planinarjenjem, tekom, kolesarjenjem in drugimi športi gibljemo na svežem zraku. Vadimo predvsem zjutraj in zvečer, če so temperature že tako visoke, da bi lahko ob rekreaciji vplivale na naše počutje. Po zimi brez gibanja, se vadbe lotimo postopoma in z veliko mero sočutja. Če je nekdaj veljalo, da moramo biti aktivni vsaj 30 minut dnevno, gredo nova priporočila v smer intenzivnosti vadbe. Telesna aktivnost, za katero so raziskave potrdile, da ima pomemben učinek na zdravje, je 150 minut zmerno intenzivne aerobne aktivnosti (živahna hoja) vsak teden ali 75 minut intenzivne telesne vadbe (npr. tek) vsak teden, ki ji dodajamo aktivnosti za krepitev mišic (2 ali več dni na teden).

Preoblikovanje telesa

Nega telesa pri preoblikovanju postave

Kroženje krvi in pospešitev delovanja limfnega sistema, ki iz telesa odpravlja odpadne snovi, spodbudimo z masažami telesa, ko smo telo že spravili v pogon z rednimi vadbami in že pazimo na to, kaj zaužijemo s hrano. Endospheres terapija je posebna vrsta neinvazivne masaže za oblikovanje postave. Izboljšuje nahranjenost naših celic s kisikom, izboljša krvni obtok, zgladi in razbija maščobno tkivo, deluje na limfno drenažo in povečuje celični metabolizem. Končni rezultati Endospheres terapij sta kompaktnost tkiva in zmanjšan obseg. Strokovnjaki zagotavljajo, da Endosphères terapija zagotavlja izjemen dejanski učinek oblikovanja telesa že po prvem tretmaju.

Ne pozabite na sočasno nego obraza

Ker pravilna nega obraza prepreči vzroke staranja in pomaga ohranjati mladostni videz, ob skrbi za svojo postavo, ne zanemarite učinka pomlajevanja obraza. Tudi pri negi obraza je Endosphères terapija ena od možnosti za zdrav in sijoč videz kože na obrazu. Mikrovibracijska terapija stimulira kožo in mišice obraza, vratu in dekolteja s pomočjo 60 vrtečih se silikonskih kroglic, ter tako spodbudi delovanje proizvodnjo kolagena in elastina. V kožnem tkivu se poveča prekrvavitev, celice dobijo več kisika in hranilnih snovi. Ta terapevtska tehnika deluje tudi na sproščanje obraznih mišic, zgladi izrazne gube na obrazu in pomlajuje.

Več o tem