Odstranjanje celulita v Sense wellnessu

Kar 90% žensk nad 20-letom se srečuje z nastankom celulita.

Celulit je posledica spremembe v strukturi podkožja in se navzven kaže kot pomarančasta koža. Celulit nastane v plasti kože subdermis (podkožje), sestavljen pa je iz maščobnih celic povezanih z vezivnim tkivom. Največkrat se pojavi na stegnih, mečih, kolenih, rokah, trebuhu in celo na obrazu.

Nastane zaradi zastajanja tekočine, ki ovira, da se celice normalno preskrbujejo s hranilnimi snovmi ter onemogoča, da se odplaknejo odpadne snovi iz podkožja. Razlogov za nastanek le-tega je več, lahko je povezano z dednostjo in hormoni, drug vidik tega pa je življenski stil.

Preventiva pred kurativo

Zagovarjamo dejstvo preventive pred kurativo. Boj proti celulitu lahko bojujemo na več načinov. Prvi dejavnik so zagotovo vaše prehranjevalne navade, ki lahko v primeru nedoslednosti stanje še poslabšajo. Iz hrane poskušajmo izložiti enostavne sladkorje, predelane produkte in trans maščobe. Pomembno je, da v svoj dan vključimo dovolj velike količine vode, ki izpere strupene snovi iz našega telesa in prepreči maščobnim celicam, da bi se dvignile proti površju kože. Pomembno je tudi, da se držimo režima redne prehrane: to pomeni, da poskrbimo za uravnoteženo prehranjevanje, ki naj vsebuje čimmanj maščob. Velik vpliv na nastanek celulita ima tudi premalo gibanja in rekreacije. Rekreacija štirikrat ali petkrat tedensko bo omogočila, da se bo telo  čistilo strupenih snovi. 

Če pa imate občutek, da se držite vseh načel, ki zmanjšujejo možnosti za nastanek celulita, pa se vam ta še vedno pojavlja, preberite naslednje nasvete kako se znebiti celulita.

Anticelulitna masaža

Ročna anticelulitna masaža zmanjšuje celulit na stegnih, celulit na nogah in celulit na zadnjici. Odpravljanje celulita pospeši cirkulacijo na mestih, ki so prizadeti s celulitom in olajša njegovo odstranjevanje. Odstranjevanje celulita z masažo tako poveča pretok v krvnih in limfnih kapilarah. Zaradi masaže se zmanjša kopičenje maščobnih celic in odpira medcelični prostor, tako da se maščobni skupki ne morejo tvoriti tako močno.

Odprava celulita na nogah

Mikrovibracijska® Endosphères® Terapija

Kompresivna terapija pozitivno deluje na krvni obtok, zgladi in razbija maščobno tkivo, deluje na limfno drenažo in povečuje celični metabolizem. Po rednih terapijah lahko pričakujete večjo kompaktnost tkiva in manjši obseg kritičnih predelov. Učinek se začne kazati že po prvi terapiji. Terapija poteka z računalniško vodeno napravo, ki deluje na nizkofrekvenčnih mehanskih vibracijah.