Kako se znebiti celulita na stegnih in mečih se sprašujejo predvsem ženske


Dan danes se vse več ljudi - tako mlajše kot starejše generacije sprašuje, kako se znebiti celulita. Tudi mit, da se s celulitom spopadajo zgolj ženske ne drži, saj ima celulit tudi veliko moških, vendar se moškim celulit navadno nabere na trebuhu, medtem, ko se ženske spopadajo predvsem s celulitom na stegnih, včasih pa tudi s celulitom na mečih. Res pa je, da imajo moški celulita v povprečju manj kot ženske, saj je njihova koža drugačna, prav tako pa je drugačno tudi delovanje moških hormonov, ki nekoliko zavirajo nastanek celulita.

VEČ O ODPRAVI CELULITA


Kako se znebiti manj vidnega celulita in kako tistega malo bolj trdovratnega?

Preden se zares vprašamo kako se znebiti celulita je pomembno opredeliti, katero vrsto celulita sploh imamo. Če se spopadamo z nevednim celulitom le ta ni viden, razen, če kožo stisnemo. Ob stisku kože se celulit izrazi, vendar se omenjenega celulita lahko dokaj hitro znebimo. Najbolj priporočljivo je seveda veliko gibanja in zdrave prehrane. Pri gibanju je potrebno poudariti da zgolj aerobna vadba ne bo dovolj, saj je izjemno pomembno, da gradimo tudi na mišicah telesa, ki pomagajo pri spopadanju s celulitom. Ob zdravi prehrani ter dobri meri gibanja pa priporočamo tudi anticelulitno masažo, ki blagodejno vpliva na razgrajevanje celulita.
V kolikor je celulit že opazen, vendar še ni izrazit, bo potrebno še bolj prilagoditi prehrano. Priporočljiv je vnos nenasičenih maščob, kot so ribe, oreščki in olivno olje, saj nenasičene maščobe pomagajo pri obnovi tkiva. Potreben je tudi dobršen vnos aminokislin, ki pomagajo pri tvorbi kolagena in elastana. Zraven tega je priporočljivo dodati še antioksidante. Veliko dobrih antioksidantov lahko najdemo na primer v zelenem čaju, ki lahko zamenja skodelico jutranje kave. Zraven vsega naštetega je izjemno pomembna tudi hidracija telesa. Piti je torej potrebno veliko vode ali nesladkanega čaja, izogibati pa se moramo gaziranim pijačam.

Trdovratni celulit na stegnihKako se znebiti celulita na stegnih in mečih


Z anticelulitno terapijo nad trdovraten celulit, ki se nabira na stegnih in mečih

V studiu Sense vsem, ki se sprašujejo kako se znebiti celulita pomagamo z anticelulitno terapijo, ki dokazano pomaga pri izgubi celulita in tako poveča zadovoljstvo in udobje v svoji koži. Metoda, ki jo uporabljamo se imenuje kompresivna mikrovibracijska endosphères terapija. Omenjena anticelulitna terapija izboljšuje krvni obtok, gladi in razbija maščobno tkivo, deluje na limfno drenažo in povečuje celični metabolizem. Končni rezultat terapije sta kompaktnost tkiva in zmanjšan obseg predela telesa, kjer se terapija izvaja. Poudariti moramo, da je učinek omenjene terapije viden že po prvem tretmaju.
Kompresivna mikrovibracija s svojim pulzirajočim in ritmičnim aktivira receptorje in tako skupaj z večjim pretokom kisika zmanjšuje obseg vnetja tkiva. Drastično zmanjšanje bolečine pri zdravljenju tkiv s celulitom je posledica izboljšanja metabolizma in zmanjšanje toksičnih snovi v telesu.
Rotacijsko delovanje endosphères terapije bi lahko primerjali z delovanjem črpalke, ki loči celulitno tkivo od odvečnih tekočin in odpadkov, ki se nabirajo v podkožnem vezivnem tkivu. Črpalka deluje kot drenaža na limfne žleze. Obravnavan predel kože bo tako pridobil kisik in zmanjšal obseg. Vrtenje kroglic omogoča ločevanje maščobnih celic, odgovornih za vlaknasto tkivo, ki povzročajo videz pomarančne kože. Pulzirajoče delovanje na kožo zmanjša zamaščenost in s tem odpravlja nepravilnosti že po prvih terapijah. Zraven navedenega pa vibracijska stimulacija vpliva tudi na živčne celice in tako omogoča optimizacijo mišičnega tonusa na želenih predelih telesa.
Če se tudi v spopadate s trdovratnim celulitom na mečih ali stegnih, pa tudi drugje po telesu in se sprašujete kako se znebiti celulita, vam predlagamo, da spremenite prehranske navade, telesu dovedete dovolj hranljivih snovi in povečate gibanje. Prav tako pa vam svetujemo tretma anticelulitne terapije, ki bo rezultat še izboljšal.