Pošlji povpraševanje

Masaža je način sproščanja in pozitivno vpliva na zdravje

Masaža svoj učinek doseže skozi zdravilno moč dotika.

Takšno ali drugačno obliko masaže so poznale praktično vse stare civilizacije. Najbolj znana je  ayurvedska masaža katere korenine segajo v Indijo, posluževali pa so se je tudi na Kitajskem in v Egiptu. V stari Grčiji, so jo povezovali s športom oziroma telesno aktivnostjo, Rimljani pa so izredno cenili njeno zdravilno in protibolečinsko delovanje. V srednjem veku je sicer nekoliko zamrla, znova pa se je pojavila v renesansi in malenkost kasneje na Švedskem, kjer so se izoblikovali zametki tako imenovane zahodne masaže, v obliki kot jo poznamo danes.

Masaže wellness centra Sense

Njen namen je predvsem sprostitev. Terapevt s pomočjo odkrivanja občutljivih točk preprečuje nastanek poškodb ali trajnejših telesnih oziroma mišičnih napak. Masaža torej služi tudi kot preventiva.

Klasična masaža je tretma celega telesa, pri katerem vam maser z različnimi tehnikami, pri katerih si navadno pomaga z rokami, dlanmi, prsti in pestmi, pomaga do sprostitve, doseganju ugodja in prijetnega počutja. Terapevtska moč dotika pripomore k krepljenju imunskega sistema, ugodno vpliva na kožo, mišice, vezi, kite, preko živčnih končičev pa tudi na centralni živčni sistem in delovanje hormonov. Pomaga pri izločanju endorfina, ki je naravni zaviralec bolečine.

Anticelulitne masaže

Anticelulitna masažaCelulit je pogost pojav, s katerim se vsaj enkrat v življenju sreča večina žensk. Ker vidno spremeni vezivno tkivo, ga prepoznamo ga po tipičnem videzu pomarančne kože. Pri njegovem odstranjevanju je ključno, da se nege lotimo že v prvih fazah (ko še ni dokončno razvit), pred vsem pa poskrbimo za zdrav življenjski slog, s katerim bomo preprečili njegov nadaljnji razvoj. Velik poudarek leži na zdravi prehrani z majhnim vnosom maščob in ogljikovih hidratov ter uživanju velikih količin vode, ki jo lahko občasno nadomestimo tudi z naravnim zelenim čajem, saj le-ta vsebuje številne antioksidante in pospešuje prenos maščob.

Z redno primerno telesno vadbo bomo izboljšali prekrvavitev, preko potenja pa iz našega telesa izločili strupe. Najprimernejši so aerobika, pilates ali plavanje, ki pa bodo zlasti učinkoviti v kombinaciji s temeljito anticelulitno masažo, opravljeno pri izkušenih maserjih z večletnimi izkušnjami.

Takšna masaža zajema kombinacijo različnih učinkovitih tehnik, ki v podkožju zmanjšajo kopičenje maščobnih tkiv, pospešujejo krvni obtok in pretok limfe, razgrajujejo maščobne blazinice, odstranjujejo odpadne snovi, učvrstijo telo, povečujejo celični metabolizem in sproščajo nastale vozle. Gre za neinvaziven tretma, katerega prvi učinki so vidni že po nekaj terapijah. Anticelulitna masaža poteka v smeri proti srcu, kar pomeni, da maser ali maserka z njo prične na področju, ki je od srca najbolj oddaljeno in z gibi nadaljuje proti njemu. V ta namen navadno uporabljamo masažne gele ali aromatična olja, s čimer kožo dodatno negujemo, nežni vonji olj pa poskrbijo tudi za boljše mentalno počutje in sprostitev. Za še boljši učinek pogosto uporabljamo posebne računalniško vodene naprave, ki se poslužujejo kompresivne mikrovibracijske tehnike ter pomagajo pri oblikovanju telesa, naša koža pa je po tretmaju prekrvavljena, elastična in čvrsta.

Tajska in filipinska masaža

Tradicionalna tajska masaža deluje protibolečinsko, sprostitveno, izboljša krvni obtok in delovanje imunskega sistema, stimulira limfni sistem, poveča gibljivost sklepov, krepi splošno zdravje ter daje občutek telesnega in duševnega ravnovesja. Deluje veliko globlje kot klasična masaža, izvajamo pa jo na blazini na tleh, pri čemur je najbolje, da ste oblečeni v udobna, naravna oblačila. Pri izvajanju masaže uporabljamo palce, dlani, komolce in kolena. Po kratki sprostitvi začnemo s stimulacijo akupresurnih točk na stopalih in nogah, nato nadaljujemo s kombinacijo počasnih in blagih razteznih prijemov ter aktiviranjem glavnih energetskih kanalov, ki jih Tajci imenujemo 'Sen linije'.

Tradicionalna tajska masaža

Hilot je filipinska terapevtska masaža, ki s pomočjo uporabe toplih bananinih listov in deviškega kokosovega olja učinkovito odpravi bolečine v hrbtu. Terapevt najprej z dotikom določi moten pretok energije v telesu, nato pa se posveti problemu dokler ne vzpostavi ravnotežja in harmonije ter občutka olajšanja.

Filipinska masaža Hilot

Refleksna masaža stopal deluje na energetskem nivoju in jo izvajamo s pritiski na akupresurne točke na podplatih. Temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno refleksno točko na stopalih in dlaneh. S pomočjo takšne stimulacije vzpostavljamo telesno in duševno ravnovesje in krepimo zdravje.

Masaža stopal Sense