Ekološka čistilna naprava brez elektrike in kemikalij

Vgradnja samostojne čistilne naprave je odlična rešitev za odpadne vode iz gospodinjstev, naprave so okolju prijazne in ne potrebujejo rednega praznjenja, kot je to nujno pri greznicah.

Naše podjetje Armex armature, d.o.o., ponuja več vrst bioloških greznic vrhunske kvalitete, za katere nudimo 25-letno garancijo. V ponudbi imamo tako čistilne naprave, ki delujejo brez elektrike, čistilne naprave za hiše in vikende ter ekološke čistilne naprave.

Čistilne naprave so različnih velikosti, manjše so namenjene čiščenju odpadnih voda vikendov ali družinskih hiš, večje čistilne naprave pa večjih stanovanjskih in poslovnih objektov. Voda na iztočni strani čistilne naprave je očiščena tako, da jo lahko spustimo v potok ali ponikalnico.

Odločitev za čistilno napravo predstavlja velik finančni prihranek, poleg tega pa je njena vgradnja zelo hitra. Obstaja več razredov čiščenja čistilnih naprav, razrede določi pristojen urad za urejanje odpadnih voda. Praviloma za čiščenje odpadnih gospodinjskih voda zadostuje razred čiščenja C (razgradnja ogljika). Na vodovarstvenih območjih ali pri izpustu v občutljive vode, pa je potreben višji razred čiščenja kot na primer N (nitrifikacija) ali D (nitrifikacija in denitrifikacija).

Naše čistilne naprave zlahka nadzoruje uporabnik sam, kontrole so nezahtevne in vzamejo malo časa. Enkrat letno pa mora čistilno napravo pregledati za to pooblaščeni vzdrževalec. Obratovanje čistilne naprave ne povzroča nikakršnega hrupa, če pa v okolici čistilne naprave zaznamo neprijeten vonj, je to znak, da je v sami napravi prišlo do gnitja in je moteno mikrobiološko čiščenje. V tem primeru se je v čistilni napravi nakopičila prekomerna količina odmrlega blata, ki ga je potrebno čim prej izčrpati.

V naši redni ponudbi imamo tudi ekološko čistilno napravo, ki jo odlikuje visoka učinkovitost biološkega čiščenja odpadnih sanitarnih voda z najnižjimi obratovalnimi stroški. Primerna je tako za novogradnje kot za že obstoječe objekte, deluje brez elektrike in ne potrebuje nobenih dodatnih kemijskih aktivatorjev. Za vse naše čistilne naprave je mogoče pridobiti eko subvencijo.