Zlatarska šola – pridobite izkušnje in znanje


Zlatarska šola je izobraževanje, za katerega ne slišimo prav pogosto. Zato vas bo morda ta vsebina še posebej pritegnila, saj smo se v našem zlatarskem ateljeju odločili za njeno izvedbo.

Zlatarski Atelje Mengeš je svoja vrata odprl pred 15 leti in se lahko tako pohvali z obilico bogatih izkušenj na področju izdelave unikatnega nakita. V zlatarskem ateljeju se zavedamo, da je nakit za vsakega posameznika nekaj posebnega in prav vsak izmed nas mora najti kos, ki mu je všeč, se loči od drugih in nam daje posebno zadovoljstvo, vsakič, ko ga pogledamo.

V Zlatarskem Ateljeju Mengeš je najprej kot samostojni oblikovalec nakita deloval David Kramarič, ki je vrsto let predstavljal svoje čudovite kreacije različnega unikatnega nakita, veliko pozornosti pa je posvetil tudi izdelavi poročnega nakita in zaročnih prstanov.

Zlatarska šola


Kakšna je zgodovina zaročnih prstanov in katerega izbrati za svojo izbranko?

Zaročni prstan se je, v pomenu, kot ga poznamo danes, prvič pojavil leta 1477, ko je avstrijski nadvojvoda Maximilian vojvodinji Mary podaril diamantni zaročni prstan in se s tem zapisal v zgodovino, njegovemu zgledu pa dan danes sledijo številni moški po vsem svetu.

Vsak kos nakita, ki ga v Zlatarskem Ateljeju Mengeš izdelamo, je estetsko dovršen, posebno pozornost pa posvečamo tistim najmanjšim detajlom, ki jih mnogi velikokrat spregledajo – in ki naredijo razliko. Ker se zavedamo, da je nakit nekaj, kar mora zares zadostiti željam vsakega posameznika, v našem ateljeju poteka tudi izdelava nakita po naročilu. Ta storitev je posebej priljubljena pri naročilu poročnih prstanov, kjer mladoporočenci radi oblikujejo svoje poročne prstane po lastnih željah – izberejo material in druge dodatke, ki jih bodo z veseljem nosili, prstan pa jih bo vsak dan spominjal na najlepši dan njihovega življenja. 

Za izdelavo prstana ali drugega nakita po naročilu je potrebno stranki prisluhniti, jo morda po potrebi usmeriti in predvsem njene želje povezati v celoto. Prav to storimo v Zlatarskem Ateljeju Mengeš in tudi tega vas bomo naučili v Zlatarski šoli.


Izvedba Zlatarske šole bo potekala od oktobra naprej

Ker v Zlatarskem ateljeju Mengeš vedno ciljamo na več in smo ves čas usmerjeni k ustvarjanju novih čudovitih kreacij, smo se odločili za novo pustolovščino – izvedbo Zlatarske šole. Z zlatarsko mojstrico Tino Mežek pripravljamo nov projekt. Tina in David si želita svoje znanje, spretnosti in tehnike, ki sta jih razvijala skozi leta prenesti naprej, na nove generacije. S tem namenom se odpira Zlatarska šola Mengeš. Gre sicer za neformalno izobraževanje v okviru katerega bomo poskrbeli za veliko ustvarjanja, dobre volje, novih tehnik obdelave in izdelave nakita ter mnogo več. Če si želite postati del čudovite zgodbe, stopite v stik z nami. Z Zlatarsko šolo pričnemo že oktobra.


Kdaj in kje bo Zlatarska šola potekala in kdo se lahko prijavi?

Zlatarska šola bo potekala vsak ponedeljek in sredo od 17:00h do 20:00h v delavnici Zlatarskega Ateljeja Mengeš. Gre za veliko več kot zgolj za šolo – gre za izobraževalni program, ki vas bo opremil s potrebnim znanjem za prihodnost, s pomočjo katerega boste lahko kreirali unikaten nakit za vaše stranke. Izobraževanje obsega 120 ur praktičnega usposabljanja, na katerem boste pridobili znanje za samostojno ustvarjanje izdelkov iz plemenitih kovin poleg tega pa imate možnost za soustvarjanje pod isto streho, z najemom mize vam bo na voljo lastni prostor v popolnoma opremljeni delavnici z zlatarskimi pripomočki in orodji. Na voljo vam bo tudi prodajni prostor v Zlatarskem ateljeju, skupaj pa bomo gradili tudi na drugih prodajnih poteh, spletni platformi Etsy, na socialnih omrežjih ter spletni strani Zlatarske šole Mengeš. V Zlatarsko šolo ste vabljeni vsi, ki imate žilico in predvsem željo po oblikovanju ter pridobivanju novega znanja.


Ponujamo vam tudi možnost obiska posameznih delavnic

Program Zlatarske šole je sestavljen iz 10 različnih tematik katerih cilj je, da osvojite določeno tehniko ter izdelate končni izdelek. Imate pa tudi možnost, da se udeležite posamezne delavnice po izbiri. Vsaka izmed delavnic obsega 12 ur in je razdeljena na 4 obiske.

Ker se v Zlatarskem Ateljeju Mengeš zavedamo tudi pomena lastnega prostora in vpliva, ki ga ima dobro opremljena zlatarska delavnica na izdelavo nakita tudi po naročilu, smo vam pripravili tudi možnost najema delovne mize, v sklopu katere bo na voljo lasten prostor v popolnoma opremljeni delavnici z zlatarskimi pripomočki in orodji. Poleg tega bomo za vse vaše kreacije poiskali tudi prodajni prostor v našem zlatarskem ateljeju.

Če o Zlatarski šoli še zmeraj niste prepričani, vas vabimo na dan odprtih vrat, kjer bomo izobraževalni program podrobneje predstavili. Mentorja vam bosta predstavila program in vizijo šole, ter odgovorila na vaša vprašanja, ki se vam še zastavljajo.


Prijave na Zlatarsko šolo sprejemamo na po e-pošti: info@zlatarski-atelje.com ali po telefonu 031 631 830 ali 040 500 665. Število mest je omejeno na šest, zato pohitite s svojo prijavo.