Pošlji povpraševanje

Egipt: destinacija, ki očara


Egipt je za Slovence že dolga leta priljubljena destinacija. Namreč, Egipt – počitnice na tem koščku sveta, ponujajo zelo veliko. Toplo morje, zanimive koralne grebene, atraktivne hotele in veliko znamenitosti, ki vas bodo enostavno očarale.

egipt last minute

Egipt: last minut je dobra izbira

Če se niste odločili, da bi rezervirali Egipt – počitnice na tem koščku sveta, že zelo zgodaj, v času »first minute« ponudbe, je Egipt last minute odlična izbira.

Egipt last minute namreč ponuja precej ugodnejše cene od rednih. Poleg tega je v Egiptu toliko hotelske ponudbe, da je izbira tudi pri poznejših rezervacijah običajno dovolj velika. Izbirali boste lahko med hoteli z različnim številom zvezdic. Od treh do petih, torej od klasične všečne ponudbe, kamor so zajeti trizvezdični hoteli, do luksuza, ki ga ponujajo boljši štiri - do petzvezdični hoteli.

Last minute Egipt je dobra izbira tudi zato, ker bodo pogoji za vstop v državo in povratek domov že znani in ne boste »kupovali mačka v žaklju«. Last minute je namreč ponudba, ki vključuje odhode v naslednjem tednu ali nekaj naslednjih tednih, ko se zdravstvene razmere, povezane s koronavirusom in/ali drugimi težavami, najbrž ne bodo spreminjale.

Last minute Egipt pa je primerna izbira tudi za tiste, ki si želite hitro spakirati kovčke in oditi na dopust, saj ste, na primer, pravkar izvedeli, da vas v naslednjem mesecu v službi čaka pomemben projekt in si dopusta kasneje ne boste mogli privoščiti. Pa tudi za tiste, ki ste vajeni odločitev v zadnjem hipu in se tako radi tudi na počitnice odpravite spontano.

egipt počitnice

Egipt: počitnice tam bodo nepozabne

Obstaja tehten razlog, zakaj je odlična destinacija za dopust prav Egipt. Počitnice tam bodo namreč zagotovo nekaj posebnega.

Najverjetneje bodo počitnice tam enkratne, saj je Egipt znan po ponudbi »vse vključeno« (all inclusive). To pomeni, da boste skozi ves dan lahko uživali v hrani in pijači, posedali ob bazenu ali se kopali v morju. Praktično za nič vam ne bo potrebno skrbeti.

Poleg tega ste v kakovostnih hotelih lahko prepričani, da bo hrana in pijača tam neoporečna in obstaja zelo majhna možnost, da vam bo povzročila prebavne težave. Za vas pa bo poskrbljeno tudi, če ste bolj »izbirčne« sorte, saj je ponudba živil običajno res velika. Posledično lahko rečemo, da prinaša Egipt počitnice brez skrbi in hitenja, kjer se boste lahko zares sprostili in se prepustili razvajanju hotelskega osebja.

Drug razlog, zakaj je Egipt za počitnice odlična izbira, pa je  to, da je res nekaj posebnega, zaradi dveh morij, ki ga obdajata, drugačne kulture in izredno bogate zgodovine. Odvisno od tega, kaj vas zanima, lahko izbirate med več predeli Egipta. Počitnice bodo v vsakem drugačne in posebne. Pri ponudniku Počitnice.si lahko izberete destinacije:

  • Hurgada,
  • Sharm El Sheikh,
  • Makadi Bay,
  • Soma Bay,
  • ali Marsa Alam.

egipt znamenitosti

Egipt: zanimivosti, ki vas bodo očarale

Egipt je destinacija tisočerih obrazov. Na eni strani ponuja eksotične hotele, ki so včasih res nekaj posebnega, barvitost tržnic, kjer lahko najdete kar vam srce poželi, in bogato zgodovino, ki vas bo naravnost očarala. Na drugi strani pa popolnoma drugačno kulturo in revščino, ki se vas lahko dotakne, če se boste potikali izven hotelskih naselij.

A počitnice v Egiptu bodo v vsakem primeru nekaj posebnega in nepozabnega. Če torej še nimate izbrane destinacije, kmalu pa se odpravljate na dopust, izberite Egipt last minute.

Dežela dveh morij

Egipt obkrožata kar dve morji. Na severnem delu ga obliva Sredozemsko, na vzhodu pa Rdeče morje. Med njima teče znameniti Sueški prekop.

Sredozemsko morje in njegovo očarljivost najbrž že vsi dobro poznamo. Rdeče morje pa nam je nekoliko manj poznano. V njem se skriva ogromno eksotičnih rib, ki jih lahko srečamo že nekaj metrov od obale, če si le nadenemo masko in dihalko. Zakaj ga imenujemo Rdeče morje, pa še danes ni povsem jasno.

Ena od razlag pravi, da naj bi dobilo ime po barvi žareče rdečih alg, ki se nahajajo v morju. Druga razlaga omenja gorsko verigo, ki jo je mogoče videti z obale. Tretja zgodba pa pripoveduje o tem, da je bil ta predel v zgodovini imenovan za »rdečega«. V vsakem primeru je ta košček sveta res nekaj posebnega.

Bogata zgodovina in tisočeri obrazi kulture

Poleg kar dveh morij, ponuja Egipt znamenitosti, ki vam bodo vzele dih.

Egipt je zibelka civilizacije in njegova bogata zgodovina je vidna na vsakem koraku. Pa vendar so v Egiptu znamenitosti, ki vas bodo najbolj očarale, skrite v srcu puščave in ob znameniti reki Nil. Le kdo še ni slišal za Dolino kraljev in egipčanske piramide? Oboje vas bo očaralo in začaralo ter vas hkrati spomnilo, kako mogočna zgodovina je za to čudovito deželo.

Verjetno pa vas bo očarala tudi egipčanska kultura, ki je precej drugačna od naše. V Egiptu se vam ne sme nikoli nikamor muditi, svoj um in srce pa morate odpreti za različne obraze, ki jih ta destinacija ponuja, saj je Egipt dežela tisočerih zanimivosti in znamenitosti.

egipt znamenitosti