Na počitnice v turško Alanyo za teden ali dva

Alanya je turško mesto ob Sredozemskem morju, z pestro in bogato zgodovino, prijetno klimo ter čudovito lokacijo, ki omogoča popolno sprostitev na sanjskih plažah ali pa potepanja po bližnji in daljni okolici. 

Ima tipično sredozemsko podnebje z dolgimi, suhimi in vročimi poletji, zelo primerna pa je za pobeg na toplo, ko v našem delu sveta vladata zimski mraz in sneg. Povprečne dnevne temperature se v mesecu januarju in februarju gibljejo med 12-15 stopinj, ponoči pa temperatura v Alanyi ne pade pod 8 stopinj Celzija, morje ima v teh mesecih zavidljivih 17 stopinj. Idealne temperature torej za izlete in potepanja po zgodovinsko in geografsko zelo zanimivi pokrajini s številnimi mestnimi zanimivostmi.

Turška zastava

Turizem se je v tej regiji začel razvijati v 60. letih preteklega stoletja, sprva zaradi domnevno zdravilnih lastnosti podzemne jame Damlataş. Dostop v regijo je zelo olajšala izgradnja antalyskega letališča leta 1988, danes smo tako lahko na počitnicah v Turčiji, natančneje v Antalyi, z letalom iz Ljubljane ali bližnjega Gradca, že v dobrih dveh urah.

Hotelska ponudba

Ponudba hotelov v Alanyi je pestra in raznolika. Turistična agencija Počitnice.si, ponuja prek 40 različnih visoko kakovostnih namestitev hotelih v mestu Alanya in njeni okolici. Zelo bogata je all inclusive hotelska ponudba, eno-, dvoposteljnih sob ter družinskih sob s pogledom na peščene plaže, lastnimi bazeni, opremljenimi s številnimi vodnimi tobogani, ležalniki in senčniki ter številnimi koktejl bari. Hotel ima tudi bogato ponudbo restavracij, hotelski fitnes center se razprostira na več kot 300m2, njihov wellness pa se lahko pohvali s turško in parno kopeljo, savno, solno sobo, jacuzzijem, različnimi vrstami masaž in lepotni tretmaji. Hotelskim gostom je na voljo tudi teniško igrišče, igrišče za skvoš, številni vodni športi, odbojka na mivki in pikado. Hoteli v turški Alanyi ponujajo tudi pestro nočno življenje, gostje se lahko zabavajo v številnih nočnih lokalih in diskotekah. Za otroke je vsak dan organizirana otroška animacija Mini klub, obiskujejo lahko otroški bazen in otroško igrišče, za dodatno doplačilo pa je možno tudi otroško varstvo.

All inclusive hotel Turčija

Izleti in potepanja

Iz Alanye se lahko na izlet odpravimo na številne turistične lokacije, na primer do razgledne točke Dimcay ali pa do ene najlepših peščenih plaž v Turčiji, Kleopatrine plaže. Alanya Kalesi je grad Alanya, ki se veličastno vzpenja visoko nad morjem in ga s treh strani obdaja morje, kar je bila v davnih časih njegova najboljša obramba. Izletniki se lahko podajo na ogled alanyske ladjedelnice, ki se nahaja blizu znamenitega rdečega stolpa in je bila zgrajena davnega leta 1228. Ogleda vredne so tudi jame Damlatas, stare prek 15.000 let ter podrobneje raziskane šele leta 1948.

Turčija plaža

Turistična znamenitost je tudi Arheološki muzej Alanya, saj to področje velja za eno najstarejših regij, kjer je človeška noga pustila sled, zato je arheološki muzej Alanya zelo bogat in zanimiv. Čudovito izkušnjo ponuja tudi obisk vrtov Alanye, višje ležečih parkov, s prečudovitim sredozemskim rastlinjem in zelenjem. Za ljubitelje adrenalina Alanya ponuja številne vodne parke - odlična sprostitev, če smo se naveličali peščenih plaž. Vodni planet Alanya je največji vodni park v turški mediteranski regiji in obiskovalcem ponuja najmanj tri ure nore vodne zabave.

Turčija turistična agencija

Turčija je že stoletja znana po barantanju in odličnih nakupih. Alanya ponuja pester bazar, na katerem se ponuja vse, od različnih oblačil do turških pip in značilnih turških džezvic za kavo. Alanya je znana tudi po izdelavi in predelavi usnjenih oblačil ter diamantnih in zlatih izdelkih. Turški izdelovalci nakita obiskovalce z veseljem povabijo v svoje delavnice na ogled izdelave in predelave pravega usnja, diamantov ter zlata.

Iz Ljubljane in Gradca z letalom v Alanyo

Polet z letalom na počitnice v Alanyo turistične agencije večkrat tedensko organizirajo iz Ljubljane in Gradca ter večkrat dnevno iz Munchna. V turistični agenciji Počitnice.si za popotnike pripravijo nepozabne počitnice v turški Alanyi v obliki paketa, ki vključuje letalski prevoz, prevoz od letališča do hotela in nazaj, namestitev v hotelu in all inclusive ponudbo v hotelu. Čas je torej za zanesljivo najugodnejšo in najprijetnejšo odločitev te zime.